**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Εορτασμός του Αγ. Στυλιανού στο Πομακοχώρι Ωραίο της Ξάνθης



DSCN1155r
Πανηγυρικός εκκλησιασμός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, στο Ωραίο της Ξάνθης

Στον Πανηγυρικό Εκκλησιασμό, παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων, ο οποίος ετέλεσε την αρτοκλασία , όπως και το μνημόσυνο που έγινε στη μνήμη των κτητόρων του Ναού, επικουρούμενος στην τελετή από Αρχιμανδρίτη Ιωακείμ και τον Ιερέα κ. Γεώργιο Σπάρταλη, ο οποίος ιερούργησε, τιμώντας έτσι τον Άγιο αλλά και την μεγάλη προσέλευση των Χριστιανών από την Ξάνθη και τις γειτονικές περιοχές.
Ο Ιερός Ναός του Αγίου Στυλιανού, κτίστηκε το 1970 και στην πορεία του χρόνου υιοθετήθηκε από την οικογένεια του κ. Γεωργίου Μπαλαβανίδη, Προέδρου του ΚΤΕΛ Tours Ξάνθης. DSCN1162r
Στον εορτασμό, αν και ήταν εργάσιμη ημέρα (Τρίτη) και ο καιρός βροχερός, προσήλθαν συνολικά πάνω από 100 άτομα. Την Ένωση αποστράτων αξιωματικών, εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης, Υποστράτηγος ε.α. Γεωργιάδης Γεώργιος με μέλη της Ενώσεως, ενώ την αντίστοιχη Ένωση των Αποστράτων Αστυνομικών, ο Πρόεδρος της κ. Φάνης Καραμπιπέρης με μέλη της.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι πολλοί κάτοικοι της Ξάνθης, ανταποκρίθηκαν στο Θρησκευτικό τους συναίσθημα και το Εθνικό τους φρόνημα και έμπρακτα προσήλθαν με θέρμη και κατάνυξη. Έτσι ήχησε και πάλι η καμπάνα, άναψαν τα καντήλια της εκκλησίας, ακούστηκαν οι ψαλμωδίες και τα τροπάρια της Ορθοδοξίας στο χωριό Ωραίο Ξάνθης στη μνήμη του Αγίου Στυλιανού.
Μετά τον εκκλησιασμό, προσφέρθηκε σε όλους, από τις οικογένειες των κτητόρων και όσων προσκόμισαν άρτους στην αρτοκλασία, καφές, αναψυκτικά, στα δύο καφενεία του χωριού, καθώς και γλυκίσματα που με μεράκι και αγάπη είχαν φτιάξει όλες οι κυρίες που παραβρέθηκαν στον εκκλησιασμό, κάθε μία και κάτι διαφορετικό. Στον καφέ μας παρατέθηκε με την προσέλευση του Σεβασμιοτάτου, οποίος χαιρέτισε εγκάρδια όλους τους παρευρισκομένους κατοίκους του Ωραίου , αποδεικνύοντας ότι οι διαφορετικές θρησκείες, δεν διαχωρίζουν τους κατοίκους της χώρας, αλλά τουναντίον ενώνουν.
Ήταν μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση, ιδιαίτερα από πλευράς προσέλευσης , δεδομένο που τόνωσε την πίστη και το ηθικό όλων , δίνοντάς μας το κουράγιο για να συνεχίσουμε ενωμένοι την προσπάθεια για την DSCN1163rΕνίσχυση του Θρησκευτικού και του αλληλένδετου Εθνικού Φρονήματος των κατοίκων του νομού .
Ευχαριστούμε θερμά όσους και όσες προσήλθαν και επιπλέον τα άτομα που συνέβαλαν , στην επιτυχία της εκδήλωσης. Συγκεκριμένα:
α. Το ΚΤΕΛ Ξάνθης , που διέθεσε δωρεάν 2 λεωφορεία.
β. Τις ανώνυμες κυρίες, που παρασκεύασαν τα ωραία εδέσματα και τα προσέφεραν στους παρευρισκομένους.
Γράφει : Ο Ταξίαρχος ε.α. Αργύριος Ανδριώτης
Μέλος Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης
 Για το ΤΣ ΕΑΑΣ/ Παράρτημα ΞΑΝΘΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου