**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013


Τελικά οι Ευχές ....συνοδευόμενες με «Βλέννα» ή «Βλέμμα» ;;

Καλά Χριστούγεννα, Ευτυχισμένο το Νέο Έτος.

Η απάντηση στο τίτλο του παρόντος ενδεχομένως να κρύβεται μέσα στην ερμηνεία των λέξεων Βλέννας και Βλέμμα.
Η Βλέννα είναι γλειώδης ουσία. Ουσία, που εύκολα παρομοιάζεται με αυτή του σαλιγκαριού (με καύκαλο ή όχι, με κέρατα ή όχι ), ανεξαρτήτως ιδιότητας.
Από την άλλη, το Βλέμμα ίσως εμπεριέχει περισσότερες από μία παρομοίωση όπως :
Το «Αετίσιο» βλέμμα των Εν Ενεργεία συναδέλφων που τις Άγιες Μέρες αυτές, μακριά από τις οικογένειές τους, ταγμένοι στον Όρκο τους για την Πατρίδα, για άλλη μια φορά, εκπέμπουν την Εμπιστοσύνη από άκρη σε άκρη, Επιδεικνύοντας, Καταδεικνύοντας και Αποδεικνύοντας, την Αποφασιστικότητα αλλά και το δρόμο προς την κατάκτηση της «Κορυφής» .... Όποια και αν είναι αυτή, μέσα και έξω του κοινωνικού μας ιστού.
Το βλέμμα της Αγάπης, Συμπόνοιας, Καρτερικότητας και Υπομονής, που αστραπιαία μετατρέπεται σε «Αετίσιο», όπως αυτό των Εν Αποστρατεία συναδέλφων και της Εφεδρείας, που μέσα από καθημερινές εκδηλώσεις, επιδεικνύουν με τη σειρά τους ότι το «Αετίσιο» βλέμμα, είναι βαθεία ριζομένο στη ψυχή τους και έτοιμο ανά πάσα στιγμή, να φανερωθεί, όποτε και αν χρειαστεί.
Αν με ρωτούσαν θα επέλεγα το «Βλέμμα». Διότι οι Ευχές μου είναι προς τους συμπολίτες μου αλλά και προς τα «σαλιγκάρια». Συνοδευόμενο όμως με χαμόγελο, αλλά και κατά περίπτωση χειραψία ή αγκαλιά.
Βλέμμα Αγάπης, Χαμόγελο και Αγκαλιά προς όλους τους συμπολίτες μου, γνωστούς και αγνώστους, Έλληνες και Ελληνίδες, οπλισμένο μέσα από την «Δύναμη των Πολλών».
Βλέμμα «Αετίσιο», Χαμόγελο και Χειραψία προς τα «σαλιγκάρια», για να νοιώσω τη «Βλέννα» και να μην ξεχνώ πως έφτασα στο ΣΗΜΕΡΑ, αλλά και να τους γνωστοποιήσω ότι τα «σαλιγκάρια μπουμπουριστά είναι μια .... υπέροχη Συνταγή....»
Καλά Χριστούγεννα, Ευτυχισμένο το Νέο Έτος με «Βλέμμα», Χαμόγελο και κατά περίπτωση Χειραψία ή Αγκαλιά.
Ευάγγελος Αθανασιάδης
Συνταγματάρχης ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου