**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Αναπληρωτής υπουργός κάνει άνω κάτω τις μεταθέσεις στο ΥΠΕΘΑ




 
 
Άνω κάτω έχουν γίνει οι μεταθέσεις στο ΥΠΕΘΑ ύστερα από τις παρεμβάσεις που κάνουν συγγενείς υπουργών για να εξυπηρετήσουν στρατιώτες, παιδιά και ανίψια ψηφοφόρων, πολιτικών φίλων και οιωνοί εσωκομματικών υποστηρικτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παρεμβάσεις οι οποίες έχουν γίνει στις μεταθέσεις της τελευταίας σειράς που παρουσιάστηκε στον Στρατό Ξηράς έχουν... ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, γεγονός το οποίο οφείλεται και στις... καλές προθέσεις του Α/ΓΕΣ αντιστράτηγου Αθανάσιου Τσέλιου που στην προσπάθειά του να μη δυσαρεστήσει κανέναν εμφανίζεται να ικανοποιεί τους πάντες.

Ενδεικτικά να σημειώσουμε ότι στην κορυφή της σχετικής ρουσφετολογικής λίστας βρίσκεται αναπληρωτής υπουργός του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με πολύ δυνατές (και συγγενικές) άκρες στον κομματικό μηχανισμό. Το εύρος της γκάμας μάλιστα των «κοινωνικών αιτημάτων» που αποστέλλει το πολιτικό γραφείο του είναι τεράστιο, αφού πέραν των μεταθέσεων προωθεί μετατάξεις καθώς και διάφορες άλλες εξυπηρετήσεις σε στρατιώτες, έφεδρους αξιωματικούς, επαγγελματίες οπλίτες και άλλους ένστολους χαμηλών βαθμίδων. Η κινητικότητα του γραφείου του συγκεκριμένου αναπληρωτή υπουργού μάλιστα ήταν τέτοια με αποτέλεσμα να προκαλέσει τη δυσαρέσκεια άλλων βουλευτών και πολιτευτών του νομού όπου εκλέγεται οι διαμαρτυρίες των οποίων έφθασαν μέχρι το Πεντάγωνο, δείχνοντας ως υπεύθυνους για την προνομιακή μεταχείριση που τυγχάνει ο εν λόγω αναπληρωτής υπουργός τόσο τον Α/ΓΕΣ όσο και τον ΥΦΕΘΑ Θανάση Δαβάκη.

Το θέμα έλαβε μεγάλη διάσταση όταν άλλαξαν με κραυγαλέο τρόπο μεταθέσεις οι οποίες είχαν ήδη βγει στα κέντρα νεοσυλλέκτων στη Λαμία αλλά και στα Ιωάννινα με αποτέλεσμα εκεί που οι φαντάροι επρόκειτο να παρουσιαστούν σε μονάδες του Έβρου και των νησιών να μετατίθενται τελικά στο Λεκανοπέδιο Αττικής ή να παραμένουν στα εν λόγω κέντρα.

Οι συγκεκριμένες μεταθέσεις ακυρώθηκαν μεν αλλά τα «βύσματα» ανέμεναν «νεότερη εντολή», με αποτέλεσμα ανώτεροι αξιωματικοί να φτάσουν μέχρι του σημείου να μεταφέρουν τον προβληματισμό τους προς τους επιτελείς στο γραφείο του αρχηγού ΓΕΣ, λέγοντας ότι ο κ. Αβραμόπουλος είχε δώσει σαφείς και πάγιες εντολές ως προς τον τρόπο εκτέλεσης των μεταθέσεων. Να σημειώσουμε πως ο ΥΕΘΑ έχει ζητήσει από τα Γενικά Επιτελεία όχι μόνο να μην επιτραπούν εξυπηρετήσεις στρατευσίμων αλλά να κατανεμηθεί η συντριπτική πλειονότητά τους σε μονάδες του Έβρου και των νησιών εξαιτίας της ελλιπούς επάνδρωσης που διαπιστώνουν οι διοικητές σχηματισμών.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, συνεργάτης του συγκεκριμένου αναπληρωτή υπουργού ανέβηκε πριν από λίγες ημέρες στο κτίριο της Λεωφόρου Μεσογείων με «αδικαιολόγητη» είσοδο, προκειμένου να διαπραγματευθεί απευθείας με το ΓΕΣ μεταθέσεις φαντάρων της εκλογικής περιφέρειάς του. Ενδεικτικά να σημειώσουμε πως, σύμφωνα με πληροφορίες, παρεμβάσεις φέρεται να έγιναν προκειμένου να έχουν σκανδαλώδη εύνοια οι στρατιώτες Μ.Μ. (ΑΣΜ: 103/.../08), Χ.Π. (ΑΣΜ: 203/.../16), Κ.Σ. (ΑΣΜ: 103/... /11) κ.ά. ώστε να παραμείνουν στην πρωτεύουσα στερεοελλαδίτικου νομού.

Να επισημάνουμε πως όλες οι παραπάνω διεργασίες έλαβαν χώρα ενόσω ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος βρισκόταν στη Νότια Αφρική προκειμένου να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην κηδεία του Νέλσον Μοντέλα, ενώ η αναπληρώτρια υπουργός Φώφη Γεννηματά μελετούσε το εναλλακτικό σχέδιο για τη διάσωση της αμυντικής βιομηχανίας.

(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ 14/12/2013 – Σ.Λ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου