**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

΄΄Δεν θα δεχθούμε την ελεημοσύνη΄΄ Στρατιωτικοί για την εξαγγελία Σαμαρά για ΄΄βοήθημα΄΄



16.12.2013 | 07:41
Η εξαγγελία Σαμαρά για “ενίσχυση” εν ενεργεία και απόστρατων στρατιωτικών από το “πλεόνασμα” μέχρι στιγμής φαίνεται να έχει μόνο αρνητικές αντιδράσεις απ΄όσους υποτίθεται θα “βοηθηθούν”.

Η ανακοίνωση Σαμαρά που θα επαναληφθεί όπως όλα δείχνουν και σε συνάντηση που επιδιώκεται να γίνει με τις “θεσμικές” ενώσεις αποστράτων δεν δείχνει ικανή να αμβλύνει το πολύ αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο χωρο των ΕΔ λόγω των αλόγιστων περικοπών των τελευταίων ετών.

Ενδεικτική η θέση που εκφράζει η ΑΝΕΑΕΔ με ανακοίνωσή της. Οι απόστρατοι που εκφράζονται απ΄ αυτή κάνουν λόγο για ελεημοσύνη η οποία αποτελεί “πρόκληση και προσβολή εις βάρος των υπερήφανων Ελλήνων στρατιωτικών”.

Η ανακοίνωση της ΑΝΕΑΕΔ:


Με βάση δήλωση του Πρωθυπουργού στην Βουλή, η κυβέρνηση σκέφτεται να ενισχύσει με 100 εκατ. Ευρώ το 2014 τα ε.ε. και ε.α. στελέχη των ΕΔ & ΣΑ, που θα χρηματοδοτηθεί από το περιβόητο δημοσιονομικό πλεόνασμα. Αυτή δε η σκέψη, προφανώς εντάσσεται στον κύκλο παλαιοτέρων δηλώσεων του ιδίου, περί προσπάθειας επανόρθωσης των αδικιών που υπέστησαν οι στρατιωτικοί.

Μια τέτοια κίνηση όμως, που αντί να επανορθώνει ομολογημένες αδικίες, ανακοινώνει βοήθημα, αποτελεί ύψιστη πρόκληση και προσβολή εις βάρος των υπερήφανων Ελλήνων στρατιωτικών, ανεξάρτητα εάν στις σημερινές συνθήκες κάθε πρόσθετο εισόδημα, όσο μικρό και να είναι, αποτελεί σημαντικό βοήθημα στους οικονομικά εξαθλιωμένους στρατιωτικούς.

Δεν μπορεί δε, να είναι τίποτε άλλο εκτός από πρόκληση και προσβολή, όταν τα συγκυβερνώντα κόμματα, είναι αποκλειστικά υπεύθυνα, μεταξύ άλλων, για:
 Την εξανέμιση των αποθεματικών των Μετοχικών μας Ταμείων, τα οποία έχουν οδηγηθεί στην κατάρρευση.
 Την επιβολή διπλάσιων περικοπών από οποιαδήποτε άλλη εργασιακή ομάδα.
 Την εξαθλίωση όχι μόνο των συναδέλφων μας αλλά και γενικότερα της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, που αδυνατεί να θρέψει τα παιδιά του και αναγκάζεται να παγώνει στο κρύο.
 Την εφεύρεση του ηλικιακού ρατσισμού και την διάλυση του κοινωνικού ιστού.
Μία κυβέρνηση που αρνείται να κατανοήσει ότι:
 Εργασθήκαμε από 14 και 18 ετών, για 25 έως και 40 χρόνια, σε συνθήκες που απλά τις αποκαλείτε «ειδικές», με αμέτρητες ώρες απλήρωτων υπερωριών, χωρίς εργασιακά δικαιώματα και με περιορισμένα συνταγματικά, χωρίς ίχνος εισφοροδιαφυγής ή φοροδιαφυγής.
 Πληρώνουμε σε όλη τη διάρκεια του εργασιακού και συνταξιοδοτικού μας βίου, επιπρόσθετες κρατήσεις για Νοσοκομεία, από τα οποία ουδέν μετρήσιμο ανταποδοτικό όφελος απολαμβάνουμε.

 Μας επιβάλλεται αντισυνταγματικά, δια Νόμου του 1972, να είμαστε υποχρεωτικά μέλη και να καταβάλουμε «εισφορές» υπέρ Ενώσεων, χωρίς δικαίωμα ελεύθερης επιλογής.
Οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν δέχονται κανενός είδους ελεημοσύνη και δεν επιθυμούν να χαίρουν ουδενός προνομίου, έναντι των υπολοίπων Ελλήνων εργαζομένων. Αντίθετα απαιτούν από την Πολιτεία, εφ όσον αναγνωρίζει την άνιση αντιμετώπιση των στελεχών
των ΕΔ & ΣΑ, έναντι άλλων κοινωνικών ομάδων, την βελτίωση των οικονομικών συνθηκών, να την κάνει θεσμικά και τεκμηριωμένα και όχι με μορφές πρόσκαιρων και ύποπτων, χρονικά, βοηθημάτων.
Οι Έλληνες στρατιωτικοί απαιτούν την αναγνώριση του ειδικού εργασιακού καθεστώτος και συνθηκών, υπό τα οποία εργάσθηκαν, της κατάφορης αδικίας που υπέστησαν στους μισθούς και τις συντάξεις τους και την άμεση άρση των αδικιών και των ρατσιστικών
διακρίσεων που τους έχουν επιβληθεί.
Οι Έλληνες στρατιωτικοί απαιτούν, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, η κυβέρνηση να αναλάβει τις συνταγματικές της ευθύνες και να προστατεύσει την αξιοπρέπεια ολόκληρου του Ελληνικού λαού που τα τέσσερα αυτά μνημονιακά χρόνια, την εκποίησε αντί πινακίου
φακής.
Πηγή : Onalert 16.12.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου