**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Κίνημα αλληλεγγύης κήρυξε ο Α/ΓΕΝ Βαγγέλης Αποστολάκης. Τι είπε στους Υπαξιωματικούς


Η ομιλία του Α/ΓΕΝ Βαγγέλη Αποστολάκη στους υπαξιωματικούς του Στόλου έδειξε ότι εννοεί αυτό που λέει συχνά: Το σημαντικότερο “όπλο” είναι ο άνθρωπος .Το βασικό που προσπάθησε να ενεργοποιήσει με τα όσα είπε είναι το αίσθημα αλληλεγγύης που πρέπει να έχουν μεταξύ τους.
Η ομιλία του ήταν μια παραδοχή της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που βιώνει όλος ο ελληνικός λαός με τους στρατιωτικούς να βιώνουν συχνά σκληρότερα τις συνέπειες λόγω των συνθηκών του έργου που έχουν να φέρουν εις πέρας.

Ο Α/ΓΕΝ επιχείρησε με την ομιλία του να “αγγίξει” τους υπαξιωματικούς ,να τονώσει το ηθικό και κυρίως να στείλει το μήνυμα ότι έχει απόλυτη συναίσθηση για το τι συμβαίνει:

Ο Α/ΓΕΝ είπε μεταξύ άλλων:

• “Δύσκολη εποχή δύσκολοι καιροί. Δεν είναι ώρα για γκρίνια και μεμψιμοιρία. Είναι ώρα να δουλέψουμε όλοι μαζί με αισιοδοξία για το καλό του Πολεμικού Ναυτικού. Είμαστε δίπλα σας....Σας στηρίζουμε...Είμαστε κοντά σας.

•Αυτό το μήνυμα να το μεταφέρετε παντού προς τα κάτω. Η οδηγία μου είναι σαφής: Να είστε κοντά στον κόσμο.


"Ενδιαφερθείτε για τον διπλανό σας. Να ξέρουμε ποιος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με τις οικογένειές τους χωρίς να θίξουμε την αξιοπρέπειά τους”.


• “Βρείτε αυτούς που έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Ενδιαφερθείτε για τον διπλανό σας. Να ξέρουμε ποιος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με τις οικογένειές τους χωρίς να θίξουμε την αξιοπρέπειά τους”.

• “Για πρώτη χρονιά το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού είναι πλεονασματικό . Απ΄ αυτό θα δώσουμε 2 εκατομμυρια ευρώ δάνεια στους ασθενέστερους και θα το επαναλάβουμε”.

Ο Α/ΓΕΝ είχε μιλήσει τη προηγούμενη εβδομάδα στους διοικητές, κλαδάρχες ,κυβερνήτες και ύπαρχους και στον Ναύσταθμο μίλησε στους υπαξιωματικούς.

Με λόγια κανείς δεν χορταίνει. Ούτε πληρώνει λογαριασμούς. Όμως το να δίνεις το μήνυμα ότι έχεις καταλάβει το πρόβλημα είναι κάτι . Ο Αποστολάκης που θα “κατηγορηθεί” από πολλούς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι προέρχεται από φτωχή πολύτεκνη οικογένεια. Τα γαλόνια ελπίζουμε ότι δεν τον έχουν κάνει να ξεχάσει το παρελθόν. Και οι ομιλίες του έδειξαν ότι ακόμη πατάει στο ...κατάστρωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου