**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

΄΄Ολα πάνε κααλά΄΄ κατά τον Α/ΓΕΣ που αναγνωρίζει τις ΄΄δυσμενείς επιπτώσεις΄΄ από τις περικοπές



20.12.2013 | 16:59
Ικανοποιημένος από τον βαθμό υλοποίησης των βασικών στόχων του Γενικού Επιτελείου Στρατού κατά το 2013 εμφανίστηκε ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος σε  φιλική συνάντηση με δημοσιογράφους  στην αίθουσα Τύπου, με την ευκαιρία των Εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους.


-Ως πρώτος στόχος παρουσιάστηκε, στο πλαίσιο της φιλικής και άτυπης συζήτησης, ο τομέας της εκπαίδευσης του προσωπικού για τον οποίο είπε πως μέσω  μιας σειράς ασκήσεων  με ιδιατερότητες που έγιναν ιδιαίτερα τελευταία  στην βόρειο Ελλάδα και στα νησιά - με βολές  και νυχτερινή δράση  -αναδείχθηκε το ικανοποιητικό επίπεδο εκπαίδευσης.

- Άλλος στόχος ήταν η πρόοδος υλοποίησης της αναδιοργάνωσης του Στρατού Ξηράς, ως αποτέλεσμα των αλλαγών στην δομή. και με βασικό άξονα ότι η κύρια απειλή παραμένει η ίδια - η εξ ανατολών -  χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν απαγρυπνά για κάθε μορφής ασύμμετρη ή άλλη απειλή από άλλη πλευρά.

 - Επίσης αναφέρθηκε χαρακτηρίζοντας ως θετική την κάλυψη τρεχόντων εξοπλιστικών αναγκών σε υλικά που εκκρεμούσαν  και απόκτησή τους αυξάνουν την διαθεσιμότητα υπαρχόντων συστημάτων όπως πυρομαχικών για άρματα μάχης και άλλα μέσα, την συντήρηση οπλικών συστημάτων  κ.α.

- Τέλος παρόλο που αναγνώρισε τις  δυσμενείς επιπτώσεις από την οικονομική πολιτική στο προσωπικό , όπως και σε όλη την κοινωνία, ο κ Τσέλιος είχε ότι έγιναν μια σειρά βημάτων σε θέματά Μέριμνας Προσωπικού.

Μιλώντας γενικότερα είπε πως το στράτευμα, με άξονα το προσωπικό του,  έχει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται, μέσα στις συγκεκριμένες συνθήκες, που εγγυώνται την αποτρεπτική του ισχύ και την αποτελεσματικότητά του.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου