**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013



Με «Καλά Μυαλά» μπαίνοντας στο 2014 ;; ;

Μπαίνοντας στο 2014, ήδη οι προετοιμασίες μας ολοκληρώνονται. Η υποδοχή της αλλαγής, όλους μας κάπου θα μας βρεί. Στο Σπίτι μας, στους συγγενείς μας, στους φίλους μας ή σε κάποια εκδήλωση με παρέα και ... «πολλά λουλούδια». Με κέφι, να υποδεχτούμε την «Αλλαγή» !!

Για άλλη μια φορά ενδεχομένως,«σέρνοντας» τρία «τσουβάλια» με «δώρα», εμφανίζοντας όμως στο προσωπικό αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό μας περιβάλλον, μόνο....το ένα. Τα «σέρνουμε», γιατί ο Θεός ή η Φύση, μας έδωσε 2 χέρια και δεν μπορούμε να τα κουβαλάμε, όχι μονο σαν όγκο αλλά και σαν βάρος.

Πρώτο «Τσουβάλι» που περιέχει Ελπίδα, Χαρά, Αισιοδοξία, Δώρα .... (Στη διακριτική σας ευχέρεια, αν θέλετε, να το «γεμίσετε» και άλλο....).

Δεύτερο «Τσουβάλι» που περιέχει

Κράτος, μάλλον ανύπαρκτο όπως διαπιστώνεται καθημερινά, να προσφέρει τα ελάχιστα στοιχεία, που ορίζουν την ύπαρξή του, όπως Ασφάλεια, Παιδεία, Υγεία, Δικαιοσύνη.....

Συστηματοποίηση της Διαφθοράς και Διαπλοκής.

Υποκριτικές Παρεμβάσεις

Λαμόγια του Κομματικού Σωλήνα

Στοχοποίηση, συγκεκριμένων κοινωνικών ιστών της κοινωνίας όπως, Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, για συγκεκριμένο λόγο και σκοπό...

(Στη διακριτική σας ευχέρεια, αν θέλετε, να το «γεμίσετε» και άλλο .....).

Τρίτο «Τσουβάλι» που περιέχει, Πόνο, Θλίψη, Μιζέρια, Πείνα, Κρύο, Αυτοκτονίες, Φτώχεια Πνευματική και Υλική.... (Στη διακριτική σας ευχέρεια, αν θέλετε, να το «γεμίσετε» και άλλο .....).

Στη διακριτική ΜΑΣ ευχέρεια όμως είναι, ύστερα απο 13-14 χρόνια απο εισόδου στον 21ο αιώνα, επιτέλους να «πετάξουμε» το ένα «τσουβάλι».

Στη διακριτική ΜΑΣ ευχέρεια επίσης είναι, να επιλέξουμε ΠΟΙΟ θα «πετάξουμε»... Γιατί, το συγκεκριμένο, έχοντας λίγο μυαλό, που θα επιλέξουμε, ταυτόχρονα μας οδηγεί στο να κρατήσουμε πλέον ΕΝΑ «τσουβάλι» στο ένα χέρι και με το άλλο επιτέλους, να αρχίσουμε την ....ΠΑΡΑΓΩΓΗ.

Με αυτή την «οπτική γωνία» μπορούμε να θεωρήσουμε το «Καλή Χρονιά» ως άνευ σημασίας και αξίας πλέον.

Η Ευχή «ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ», μάλλον είναι επικρατέστερη, αφού, «Καλή Χρονιά» θα έχουμε, όπως τόσα ...... χρόνια είχαμε και με «υγεία» και με «δύναμη».

Ευάγγελος Αθανασιάδης 
Συνταγματάρχης ε.α. 
evangath@gmail.com

Μήνυμα Προέδρου ΕΑΑΣ Νομού Πιερίας


Εύχομαι από καρδιάς η νέα χρονιά που έρχεται σε λίγα 24ωρα να μας δώσει την ευκαιρία να πορευτούμε σε νέους αγώνες με όρεξη, κέφι, φαντασία για να μπορέσουμε να προσφέρουμε περισσότερη ελπίδα στα ε.ε. και ε.α. μέλη μας , περισσότερη προσδοκία , περισσότερη ικανοποίηση , μα πάνω από όλα να ξαναφέρουμε το χαμένο μας χαμόγελο όλων αυτών των ετών που έχουμε περάσει.

Η κοινωνία και εμείς που είμαστε απερίσπαστο κομμάτι της , δικαιούται να σταθεί όρθια και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί δρόμους προκοπής, δρόμους αισιοδοξίας.

Στα χέρια μας κρατάμε την μοίρα μας... και η καλλίτερη ευχή για τον νέο χρόνο είναι να πάρουμε ξανά τη μοίρα μας στα χέρια μας. Μας αξίζει ένας καλλίτερος κόσμος και μια καλλίτερη Ελλάδα και για μας και για τα παιδιά μας. Ειναι χρέος μας και υποχρέωσή μας.

Χρόνια πολλά ,ευτυχισμένος μα πάνω από όλα ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ να είναι ο χρόνος που έρχεται.

Με εκτίμηση προς όλους σας
Χατζημαλλής Γιώργος Πρόεδρος ΕΑΑΣ Νομού Πιερίας

Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης Ετους 2010


Αναφορικά με τι αιτήσεις που καλούνται εσπευσμένα σήμερα οι Συνάδελφοι μας να υποβάλλουν στις οικείες ΔΟΥ (γραφείο εισοδήματος) με τις οποίες θα ζητείται η επιστροφή της ειδικής εισφοράς αλληλεγύης του έτους 2010 (ν3986/2011)  διευκρινίζουμε ότι : 
-η αίτηση θα κατατεθεί προκειμένου να διεκδικηθεί στο μέλλον δικαστικά η επιστροφή των χρημάτων, μετά την αρνητική απάντηση της Πολιτείας  
- το επείγον οφείλεται για να μην παραγραφή η αξίωση του 2011
Εκτιμούμε οτι έκαστος θα πρέπει να αποφασίσει εαν θα καταθέσει την αίτηση.  


ΑΙΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΔΟΥ
ΕΠΩΝΥΜΟ:             
ΟΝΟΜΑ:                  
ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ:        
Α.Φ.Μ.:                    
ΣΥΖΥΓΟΣ:                            (ΑΦΜ)
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: 
ΟΡΓΑΝΙΚΗ:              
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:            
ΘΕΜΑ:     Επιστροφή εισφοράς αλληλεγγύης 2% και εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 29 του νόμου 3986/2011
Παρακαλώ να μου επιστραφεί  η εισφορά αλληλεγγύης 2% και η εισφορά αλληλεγγύης του άρθρου 29 του νόμου 3986/2011 για τα εισοδήματα μου από 1/1/2011 έως 31/12/2013, που παρακρατήθηκε παράνομα και αντισυνταγματικά.
 ………….   31-12-2013
 
Ευχαριστούμε την Αδέσμευτη Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών - ΑΣΚΑ για την ενημέρωσή μας...

Οργή εν ενεργεία αξωματικών για τους "απόστρατους της μίζας" - Τι πρόταση υπάρχει

31.12.2013 | 00:27
Ο Αντώνης Κάντας δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι είναι απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας. Και αυτό δεν περνά απαρατήρητο από τους στρατιωτικούς οι οποίοι δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να ταυτιστούν συμπεριφορές τύπου Κάντα με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη τους.

Ένας εν ενεργεία στρατιωτικός λοιπόν λογικά θέτει θέμα εκφράζοντας την οργή του. Γράφει:

''Η Πολιτεία και η στρατιωτική Ηγεσία ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ!!! Ο εν λόγω (κ.Κάντας) τυγχάνει Ανώτατος Αξκός ε.α.. και αμαυρώνει το θεσμό του Αξκού !

Άμεση Ανάκληση του ΠΔ περί ευδόκιμου αποστρατείας του, υποβιβασμός και απόταξη! Υπολογισμός σύνταξης μόνο ανειδίκευτου εργάτη με αναδρομική εφαρμογή, διαγραφή του από όλα τα μητρώα αποστράτων , ενώσεων κλπ. παύση τυχόν ευεργετημάτων (θέρετρα, πρατήρια κλπ) . Πετάξτε τον έξω με τις κλωτσιές , αν δεν θέλετε να λογίζεστε συνάδερφοι του! Το ίδιο να ισχύσει και για τους κύριους απόστρατους εκπροσώπους των εταιριών της μίζας ! ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και μην αφήνετε κάποια λαμόγια να αμαυρώνουν το θεσμό του Έλληνα Αξκού που κάποιοι τον υπηρετούν με ιδρώτα και αίμα και κάποιοι άλλοι να έχουν ήδη δώσει ακόμη τη ζωή τους!!! ΝΤΡΟΠΗ!!! ''

΄΄Ο βολικός ηλίθιος ΄΄



Διαβάστε και απολαύστε

Το σύνθημα των ημερών είναι:

• Οι «στρατιωτικοί» είναι διεφθαρμένοι (ΟΛΟΙ γενικώς, δεν ξεχωρίζουν κανένα)!!

• Οι «απόστρατοι» είναι... λαμόγια και υποχείρια των εταιρειών (ΟΛΟΙ γενικώς, δεν ξεχωρίζουν κανένα)

• Είναι ανεπίτρεπτο οι «απόστρατοι» να εργάζονται σε εταιρείες εξοπλιστικών προγραμμάτων ... γενικώς και σ’ οποιοδήποτε πόστο !! (Οσονούπω, θα ανακαλύψουν ότι και άλλες πολλές εταιρείες – σχεδόν ΟΛΕΣ – συναλλάσσονται με το Δημόσιο και άρα ... πουθενά δουλειά για τους απόστρατους) !!!

Δείτε τις «ΕΙΔΗΣΕΙΣ» και απολαύστε ... την ώρα που μιλούν για το συγκεκριμένο κομματικό – επίορκο «συνάδελφο», επενδύουν το ρεπορτάζ με εικόνες Αξιωματικών και Οπλικών Συστημάτων, διότι ... «μια εικόνα = 1.000 λέξεις» και αυτή τελικά μένει στο μυαλό (των άμυαλων) ... ταυτισμένη με τα σκάνδαλα !!

Καταντήσαμε –και εμείς οι ίδιοι ακόμα- να βλέπουμε το Υ/Β ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ και η σκέψη μας να μη πηγαίνει στο γεγονός ότι πρόκειται, για το πιο σύγχρονο οπλικό μας σύστημα, αλλά στο ότι είναι, το πιο σύγχρονο σκάνδαλο ΜΑΣ!!!!!

Καταντήσαμε σήμερα, η ευθύνη της διαπλοκής να μην είναι επώνυμη, αλλά να αποδίδεται στην ΙΔΙΟΤΗΤΑ !! Διαπλεκόμενοι λοιπόν οι πάντες, διότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα φάγαμε ... δόξα τω Θόδωρο!!!

Όμως ο Κάντας και μια κλίκα «όμοιοι» του, είχαν πάψει προ πολλού να είναι «Αξιωματικοί», από τη στιγμή που στιγματίστηκαν ηθικά και υπηρεσιακά, συχνοτιζόμενοι, χαριεντιζόμενοι και ... υποκλινόμενοι στα διεφθαρμένα γραφεία των πολιτικών («όμοιος ομοίω αεί πελάζει», λοιπόν), σε κατάφορη παραβίαση κάθε Στρατιωτικού Κανονισμού, δεοντολογία, τιμής και παράδοσης!!

Αυτοί όμως ήταν και είναι απόλυτα γνωστοί σε όλους μας (με τα ονόματα και τα παρατσούκλια τους), όχι μόνο επειδή ακριβώς είναι λίγοι, αλλά κυρίως επειδή, με το βίο και την πολιτείας τους, ξεχώριζαν εμφανώς και άφηναν πίσω τους το «μαύρο στίγμα τους» στην Υπηρεσία!!

«Αυτοί», όπως ανέφερα, ήταν γνωστοί και σταμπαρισμένοι, ήταν γενικά μέρος του συστήματος της διαπλοκής, οι εσωτερικοί τοποτηρητές του, που απλά ... έδειχναν με το δάκτυλο, τα «εμπόδια», στη διαδικασία και στην ... πορεία τους !! Ήταν διατεταγμένοι και ακροβολισμένοι σ’ όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας (κατακόρυφα και οριζοντίως), δεν είχαν βαθμούς και ειδικότητες, ήταν απλά «σύντροφοι», «συναγωνιστές» και «δικοί μας»!! Την ιεραρχία τους την καθόριζε το κόμμα και τα παράσημα, τους αποδίδονταν ανάλογα, του πόσο ελαστικοί θα είναι στο καθήκον τους και πόσους «αντιπάλους» ... θα χρεωνόντουσαν!!

Ο Κάντας σήμερα, ανοίγει την πόρτα της φυλακής και μακάρι να τον ακολουθήσει όλος αυτός ο συρφετός, που τόσα χρόνια μας βρωμίζει!! Όμως, το ποιοι θα λογοδοτήσουν, θα πρέπει να το κρίνει η δικαιοσύνη και όχι οι «Λαϊκοί Εισαγγελείς»!! Άλλο ενδείξεις και άλλο αποδείξεις ενοχής! Άλλο η ηθική καταδίκη της κομματικής διαφθοράς και άλλο η ποινική εμπλοκή σε σκάνδαλα !!Κάποιοι ασφαλώς θα έχουν χάσει τον ύπνο τους, ενώ κάποιοι άλλοι – πιο «σαΐνια» - προσπαθούν να ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους, βουτώντας και εξαγνιζόμενοι, στις νέες κομματικές «κολυμβήθρες του Σιλωάμ»!!

Προ ημερών επεσήμανα ότι τα σκάνδαλα είναι υπαρκτά, αλλά έχουν και ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ... δεν αφορούν όλους μας και γι αυτό χαρακτήρισα ανήθικη και σκόπιμη την προσπάθεια ΓΕΝΙΚΕΥΣΗΣ και αοριστολογίας (βλ. https://www.facebook.com/kon.voulgarakis/posts/10202236257642147) ... και ξαφνικά, εμφανίστηκε ένας στρατός από «βολικούς ηλίθιους», να υπερασπιστεί τους λασπολόγους!!

Το εκπληκτικό της όλης ιστορίας είναι, ο ρόλος και το πλήθος των «βολικών ηλίθιων» του συστήματος!! Είναι αυτοί, που συμμετέχουν ενεργά στη «βρωμιά» - χωρίς να το καταλαβαίνουν!!! Παρεμβαίνουν παντού και με μισόλογα, εξυπνακίστικες ατάκες του τύπου «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά», κατινίστικα συμπεράσματα, όπως «... και πως απέκτησε βίλα, με το μισθό του;» και κυρίως με θεατρινίστικους μορφασμούς, που (κλείνοντας το μάτι) εννοούν «... τςςς !!! Σώπα μεγάλε ... ξέρω ΕΓΩ»!!

Αυτός ο «βολικός ηλίθιος», είναι ο πολλαπλασιαστής ισχύος του βρώμικου συστήματος λάσπης, που αναλαμβάνουν να τη διαχύσουν ... ΠΑΝΤΟΥ, στα στεγανά ασφαλείας!!

• Είναι «ηλίθιοι», διότι δεν αντιλαμβάνονται ότι μέσα στον κονιορτό και τη γενικευμένη λασπουριά, κολυμπούν και οι ίδιοι!!

• Είναι «βολικοί» διότι, συνήθως αμισθί, γίνονται τα Τάγματα Μέριμνας και Υποστήριξης του Συστήματος, εμφυόμενοι από αγνά υπαρξιακά συμπλέγματα, απωθημένα και άδολες στοχεύσεις!!

Ο «βολικός ηλίθιος», είναι πάντα ο καλύτερος πελάτης του συστήματος, αυτός που τελικά το δοξάζει ... ψηφίζοντας το, για νάχει μετά να λέει:

«τςςς!! Σας τάλεγα εγώ»!!

ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ
Υπονάυαρχος ε.α. ΠΝ

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013



70000 ευρώ για το έμβλημα του ΓΕΕΘΑ!!! Ανακλήθηκε ανάθεση του έργου!

29.12.2013 | 00:01
Η εμμονή κάποιων στο ΓΕΕΘΑ με παράσημα,εμβλήματα κι ότι άλλο έχει να κάνει με το “φαίνεσθαι” έχει καταντήσει εκνευριστική την εποχή που οι στρατιωτικοί κυριολεκτικά βασανίζονται να βγάλουν τα μισά του μήνα. Η ενέργεια που κάποιοι καταναλώνουν για το που θα φοράνε τα παράσημα οι απόστρατοι, τι έμβλημα θα φέρουν οι στρατιωτικοί που έχουν υπηρετήσει σε διάφορες μονάδες μπορεί μέχρι τώρα να αντιμετωπιζόταν με “ελαφρά διάθεση” ως μια απλή εμμονή. Όμως ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις.

Σύμφωνα μ΄ αυτό 70.000 ευρώ είχαν έτοιμα να δώσουν για ...τη φιλοτεχνική κατασκευή και απεικόνιση του εμβλήματος του ΓΕΕΘΑ !!!




Η πληροφορία προκάλεσε αντιδράσεις.

Αποτέλεσμα η ανάκληση της απόφασης όπως δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια ,παραμονή Χριστουγέννων!

Ψάχνουν να υποθέσουμε για κάτι φθηνότερο;


Tags: ΓΕΕΘΑ,ΕΜΒΛΗΜΑ,ΑΠΟΦΑΣΗ,ΥΠΕΘΑ,
Πηγή : Onalert

ΤΟ TWEET ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ

Με ανάρτησή του στο twitter ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ απευθύνεται στους αποστράτους ενημερώνοντάς τους για την παρότρυνση του ΓΕΕΘΑ προς τα ε.α. στελέχη να φέρουν τα παράσημά τους στις τελετές που παρίστανται.

Ενδιαφέρον, πάντως, προκαλεί και... η χρήση του όρου βετεράνος, καθώς, όπως φαίνεται, δεν είναι μόνο ο ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος που θεωρεί ως αδόκιμο τον όρο «απόστρατος» («μετά από δεκαετίες ευδόκιμης υπηρεσίας ο όρος αποστρατεία πολλές φορές είναι παραπλανητικός, πρέπει κάποτε να τελειώνουμε με όρους που μειώνουν μεγάλες αξίες», είχε δηλώσει πρόσφατα), αλλά και οι ίδιοι οι στρατιωτικοί που άλλωστε έχουν ζητήσει να υπάρξει και η «Ημέρα του βετεράνου».

Όλη η ανάρτηση του Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου αναφέρει: «Το ΓΕΕΘΑ με έγγραφό του, παροτρύνει τους βετεράνους/αποστράτους συνάδελφους να φέρουν στις τελετές με πολιτική περιβολή τα παράσημά τους»

Κ.Α.(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 28/12/2013 – Σ.Λ.)

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Τώρα λοιπόν σωθήκαμε...



Γράφει ο Χρυσόστομος Δούκης
Σχης (ΠΖ) ε.α.
         Πριν από λίγες ημέρες επανδρώθηκε μετά από χρόνια εγκατάλειψης το Φυλάκιο του Τριλόφου στα Ελληνοαλβανικά σύνορα.

         Η απόφαση για τη λειτουργία του Φυλακίου λήφθηκε μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Νεστορίου , ο οποίος απαίτησε  να ικανοποιηθεί το συγκεκριμένο αίτημα για να επιτευχθεί ο στόχος της ασφάλειας των συνόρων στην ευρύτερη περιοχή του Γράμμου και να καταπολεμηθεί η λαθροϋλοτομία.

         Όπως ήταν αναμενόμενο , το ΥΕΘΑ συνηγόρησε και υλοποίησε άμεσα τη συγκεκριμένη απαίτηση, δείχνοντας ενδιαφέρον, κατανόηση του προβλήματος, αποφασιστικότητα και άψογα αντανακλαστικά.

         Το επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης λειτούργησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

          Τι τους κόστισε άλλωστε;

          Μια διαταγή δόθηκε από το Υπουργείο και αφού συγκεντρώθηκαν ορισμένοι στρατιώτες (απ` τους ήδη υπηρετούντες σε κοντινό τάγμα) , στάλθηκαν στο χ. Τρίλοφος, έχοντας ως εφόδια την φιλοπατρία τους, τον ατομικό τους οπλισμό και το θάρρος που είναι δεδομένο σε νέους 18-19 ετών.

         Καλούνται λοιπόν οι οπλίτες , με στρατιωτική  εμπειρία 2 – 4 μηνών , σε μετεφηβική ηλικία, να εμπεδώσουν το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της παραμεθόριας αυτής περιοχής , αντιμετωπίζοντας το οργανωμένο έγκλημα και ιδιαίτερα επικίνδυνους κακοποιούς , αποφασισμένους για όλα και εξοπλισμένους με βαρύ οπλισμό.

         Τώρα λοιπόν σωθήκαμε!

          Προσπαθούμε δηλαδή , με ασπιρίνες να σώσουμε έναν καρκινοπαθή !

          Ας σοβαρευτούμε επιτέλους…

          Η συγκεκριμένη ενέργεια μοιάζει με πείραμα μαθητευόμενου μάγου.

          Μπορεί να μην βρίσκονται τα παιδιά σας στο φυλάκιο του Τριλόφου αλλά , σας διαβεβαιώνω ότι το μόνο που μπορούν να κάνουν αυτοί οι ηρωικοί στρατιώτες του, είναι να προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν τον εαυτό τους.

          Ο καθένας μας αντιλαμβάνεται επίσης , τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτοί οι στρατιώτες εξαιτίας της μορφολογίας του εδάφους (1297 μέτρα υψόμετρο) , της απομόνωσης (το φυλάκιο βρίσκεται …στη μέση του πουθενά) , των δύσβατων δρομολογίων προσέγγισης , της απόστασης από την έδρα της Μονάδας και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

          Αν θέλουμε λοιπόν πραγματικά να λύσουμε το υπαρκτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής , θα πρέπει να λάβουμε ουσιαστικά μέτρα και όχι μέτρα επικοινωνιακού χαρακτήρα, μόνο και μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων.

          Αν αποφασισθεί να διατηρηθεί η υπάρχουσα κατάσταση τότε , αυτό που θα καταφέρουμε θα είναι να ζούμε με την ψευδαίσθηση ότι το πρόβλημα λύθηκε , να παρακαλούμε να μην πάει το παιδί μας «εκεί πάνω» και να ευχόμαστε  «να μην γίνει τίποτα κακό».

          Με ευχολόγια όμως δεν λύνεται κανένα πρόβλημα.

          Η λύση θα δοθεί - κατά τη γνώμη μου - αν αποφασισθεί να υλοποιηθεί μία από τις παρακάτω προτάσεις:

             α. Η δύναμη του φυλακίου να αυξηθεί ώστε να υπάρχουν τουλάχιστον 20-30 κατάλληλα εκπαιδευμένοι οπλίτες , με τον ανάλογο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και τα απαραίτητα μέσα. Η περίπτωση αυτή προϋποθέτει βέβαια και την δημιουργία των αναγκαίων υποδομών για την διαμονή του προσωπικού.

              β. Η ευθύνη να ανατεθεί εξ ολοκλήρου στην ΕΛ. ΑΣ. , τα στελέχη της οποίας διαθέτουν την απαιτούμενη εμπειρία , τις γνώσεις και τον απαραίτητο εξοπλισμό για να επιτευχθεί ο στόχος της συνεχούς επιτήρησης – ασφάλειας της περιοχής.

          Και στις δύο περιπτώσεις χρειάζεται να αυξηθεί το προσωπικό που θα συμμετέχει στην φύλαξη των συνόρων.

          Εξάλλου κύριοι κυβερνώντες οι κάτοικοι αυτής της ταλαιπωρημένης περιοχής δεν ζητάνε κάτι πρωτοφανές , κάτι που δεν δικαιούνται. Κάτι ανάλογο έγινε στα σύνορα της χώρας μας στο Νομό Έβρου , στο Ιόνιο και στο Αιγαίο Πέλαγος με άκρως ικανοποιητικά αποτελέσματα.

          Ελλάδα είναι και ο Νομός Καστοριάς…

          Εφαρμόστε τώρα και στην Καστοριά , την σωστή μέθοδο επίλυσης στο πρόβλημα της ασφάλειας των συνόρων για να μην χρειαστεί να κάνετε το αυτονόητο υπό την πίεση δυσάρεστων γεγονότων.

          Ας κάνουμε πράξη έστω και τώρα τη ρήση του Ιπποκράτη του Κώου:                                « Το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν.»

Το νέο έμβλημα για τα στελέχη του Αντιαεροπορικού Πυροβολικού

Το πρωτοπαρουσίασε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μ. Κωσταράκος

Μία «μικρή λεπτομέρεια» παρατηρήσαμε πριν από μερικές ημέρες στη στολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, κατά την τελευταία μετάβασή του στον ακριτικό Έβρο, όπου... επισκέφτηκε στρατιωτικά φυλάκια του Ελληνικού Στρατού και αντάλλαξε ευχές με τους υπηρετούντες ακρίτες σε αυτά.

Στο άνω αριστερό μέρος του χιτωνίου της στολής παραλλαγής του και πάνω από την ταινία με το όνομά του, έφερε το νέο και για πρώτη φορά αποκαλυφθέν, πάνινο έμβλημα παραλλαγής για τους έχοντες υπηρετήσει στο αντιαεροπορικό πυροβολικό.

Όπως ρωτήσαμε και πληροφορηθήκαμε «αρμοδίως», το έμβλημα αυτό θα το φέρουν όλα τα στελέχη του Στρατού Ξηράς που έχουν υπηρετήσει στο αντιαεροπορικό πυροβολικό και αναλόγως με τα χρόνια υπηρεσίας τους σε μονάδες Κατευθυνομένων Βλημάτων (Κ/Β) θα φέρουν χρυσό, αργυρό και χάλκινο στην επίσημη στολή τους, ενώ πάνινο αντίστοιχο στη στολή παραλλαγής τους και έχουν περάσει επιτυχώς τα σχολεία του Α/Α Όπλου. Σημειώνεται ότι ο Στρατηγός Κωσταράκος είχε για χρόνια υπηρετήσει στο Α/Α Πυροβολικό και μάλιστα είχε διατελέσει και διοικητής της 181 Μοίρας Κ/Β I-HAWK στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, η δημιουργία του σήματος αυτού έγινε σε μία προσπάθεια ώστε όλα τα στελέχη να είναι υπερήφανα για το συγκεκριμένο Όπλο που έχουν υπηρετήσει ή υπηρετούν και σε μία αναγνώριση της (όποιας) προσφοράς τους σε αυτό.

(parapolitika.gr – Λ.Σ.Μ.)

Το ΓΕΕΘΑ κάνει «ταμείο» για το 2013

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΝΟΙΓΜΑ» ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Στο Γενικό Επιτελείο εκτιμούν πως αντιμετωπίστηκε, σε κάποιον βαθμό, το στεγαστικό πρόβλημα των εν ενεργεία στελεχών

Απολογισμό έργου για το 2013 και προγραμματισμό για το 2014 έκαναν στο ΓΕΕΘΑ, προκειμένου να οργανώσουν, στον βαθμό που είναι δυνατό, δράσεις για να ανακουφίσουν τους ε.ε. και ε.α. στρατιωτικούς που... έχουν πληγεί από την οικονομική πολιτική των τελευταίων ετών στους μισθούς και τις συντάξεις τους.

Στο ΓΕΕΘΑ κατέγραψαν ως θετικό πως αντιμετωπίστηκε, σε κάποιον βαθμό, το στεγαστικό πρόβλημα των εν ενεργεία στελεχών που καλούνται ακόμα και σήμερα, με πενιχρούς μισθούς, να πληρώσουν δυσθεώρητα ενοίκια και κοινόχρηστα, προκειμένου να στεγάσουν τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Στον απολογισμό του 2013 σημειώνουν πως για την αντιμετώπιση και την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των στελεχών που σωρευτικά συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις: α) να μην έχουν ιδιόκτητη κατοικία, β) να έχουν οικονομικά προβλήματα (που, άλλωστε, είναι δεδομένα για το σύνολο των στελεχών), και γ) να επιθυμούν να στεγαστούν σε οικήματα στα θέρετρα των Ενόπλων Δυνάμεων, δεσμεύτηκε ποσοστό τουλάχιστον 30% των διαθέσιμων οικημάτων των θερέτρων κάθε Γενικού Επιτελείου, ώστε με προτεραιότητα στους πολύτεκνους και τις μονογονεικές οικογένειες να παρασχεθεί στέγαση, μέχρι δύο έτη, έναντι ενός χαμηλού τιμήματος, ανάλογα με τους ισχύοντες κανονισμούς του κάθε Γενικού Επιτελείου. Αν και το μέτρο μπορεί να είναι «ασπιρίνη» απέναντι στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί, φαίνεται πως για όσους βρήκαν έστω και αυτήν τη λύση αποδείχθηκε σωτήρια, μέχρι να βρεθεί μια συνολική και δωρεάν λύση για όλους.

Μετακινήσεις

Ακόμη, στο ΓΕΕΘΑ σημειώνουν πως υπήρξε μέριμνα για τα στελέχη που κατοικούν στη Χαλκίδα και την Κόρινθο και, φυσικά, θα τους ήταν αδύνατο να μετακινηθούν με τις σημερινές τιμές των καυσίμων. Για αυτούς αποφασίστηκε η εκτέλεση δρομολογίου προς το κέντρο της Αθήνας και αντίστροφα, με το Πολεμικό Ναυτικό να διαθέτει δύο λεωφορεία, τον Στρατό Ξηράς ένα για το δρομολόγιο Χαλκίδα-Αθήνα και αντίστροφα και την Πολεμική Αεροπορία να διαθέτει ένα λεωφορείο για την εξυπηρέτηση όσων διαμένουν στην Κόρινθο.

Παράπλευρες δράσεις

Θετικά εκτιμούν ακόμα στο ΓΕΕΘΑ πως λειτούργησε το «άνοιγμα» των κέντρων εφοδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων. Με αυτή την απόφαση ανακουφίζονται οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί των τέκνων των στρατιωτικών που συχνότατα επιβαρύνουν τους γονείς τους, οι οποίοι με τη σειρά τους καλούνται να «πολεμήσουν» με «στεγνά» πορτοφόλια μια πανάκριβη καθημερινότητα.

Η απόφαση του ΓΕΕΘΑ καλύπτει τα παιδιά των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών, χωρίς ηλικιακό όριο και περιορισμούς ως προς την οικογενειακή τους κατάσταση δίνοντάς τους το δικαίωμα ελεύθερης εισόδου σε όλα τα κέντρα εφοδιασμού των ΕΔ (ΕΚΕΜΣ-ΠΟΝ-ΣΕΠΑ), για όσο διάστημα ο δικαιούχος στρατιωτικός είναι εν ζωή.

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 29/12/2013 – ΚΩΣΤΑΣ ΑΤΤΙΑΣ)

70.000 ευρώ για φιλοτέχνηση του εμβλήματος του ΓΕΕΘΑ

«Αφτιά» πρέπει να τραβήξει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε ορισμένους στο υπουργείο Άμυνας, οι οποίοι προκαλούν το κοινό αίσθημα διαθέτοντας εξωφρενικά ποσά για πολυτέλειες, χωρίς να... αντιλαμβάνονται ότι οι εποχές που σπαταλώνταν χρήματα στους κρατικούς φορείς έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Ο λόγος για την απόφαση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας να προχωρήσει στην έγκριση 70.000 ευρώ για τη φιλοτεχνική κατασκευή και απεικόνιση του εμβλήματος του ΓΕΕΘΑ. Προφανώς, οι αρμόδιοι που έλαβαν τη συγκεκριμένη απόφαση δεν ζουν στη χώρα μας...

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ SECRET 28/12/2013 – Σ.Λ.)


Αυτοκτονία ΕΠΟΠ:Τι συμβαίνει στο Μανταμάδο; Το στρατόπεδο με τις περισσότερες αυτοκτονίες

28.12.2013 | 09:34
Μια μακάβρια “πρωτιά” κατέχει το τάγμα του Μανταμάδου στη Μυτιλήνη.

Όπως υπενθυμίζει ο απόστρατος αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων Νίκος Παπαναστάσης
“δυστυχώς, απ' το 1982 μέχρι σήμερα, είναι ο πέμπτος ή ο έκτος οπλίτης που αυτοκτονεί σ' αυτό το τάγμα, . Μεταξύ αυτών και ο γιατρός του Τάγματος. Νομίζω ότι κατέχει μια μακάβρια "χακί" πρωτιά. Και φυσικά οι λόγοι αυτής της πρωτιάς, δεν είναι ... μεταφυσικοί”.

Στο Μανταμάδο οπου βρίσκεται και το πολύ γνωστό μοναστήρι του Αρχάγγελου Μιχαήλ ,είναι η αλήθεια ότι το τάγμα είχε πάντα μια “κακή φήμη” που με τα χρόνια “καθιερώθηκε”.

Το γιατί αυτοκτόνησε ο ΕΠΟΠ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό. Ασφαλώς οι λόγοι δεν μπορεί να είναι “μεταφυσικοί” . Η πραγματικότητα σήμερα στην Ελλάδα είναι τόσο σκληρή και απάνθρωπη που δείχνει δυστυχώς ικανή να “λυγίσει” ακόμη και νέους ανθρώπους όπως ο 28χρονος ΕΠΟΠ.

Μήπως βλάπτουν οι πολλοί καφέδες και μας τους μειώνουν ???




Να μη ξεχάσω να ευχαριστήσω την πατρίδα για την αυξημένη σε ποσοστό άνω του 100% επικουρική σύνταξη των 2,76 € (2 καφέδες των 1,3 στο πόδι) που μου κατέβαλε ως ανταπόδοση των επί χρόνια καταβαλλόμενων εισφορών μου στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού. Ω πατρίς σ ευχαριστώ!!


Ταξχος ε.α. Σκουρκέας Ευάγγελος ευγνωμονών!!!

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

Βασικός μισθός Γερμανού λοχία για τον Έλληνα αρχηγό ΓΕΕΘΑ!

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ-ΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Αναδρομικό «γκρέμισμα» για τις αποδοχές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων φέρνει η ψήφιση του νέου επώδυνου πακέτου μέτρων. Οι μειώσεις μεσοσταθμικά κυμαίνονται κοντά στο 14%, ενώ με την κατάργηση και των «εικονικών» οδοιπορικών από αρχές του 2013 προσεγγίζουν... το 24%, με το τοπίο ταυτόχρονα να είναι «θολό» για τις μισθολογικές προαγωγές.

Ο βασικός μισθός του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, που είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια των συνόρων της χώρας, θα είναι πλέον 1.873 ευρώ. Όσος, δηλαδή, ο βασικός μισθός Γερμανού λοχία, ενώ θα υπολείπεται σημαντικά του λοχία βορειοευρωπαϊκών κρατών, όπως το Βέλγιο και η Δανία. Οι αξιωματικοί από το βαθμό του ταγματάρχη και κάτω θα λαμβάνουν βασικό μισθό μικρότερο των 1.000 ευρώ, ενώ ο βασικός μισθός του ανθυπολοχαγού θα είναι 875 ευρώ, από 899 που ήταν έως τώρα.

Οι περικοπές-σοκ έγιναν διά της μείωσης των συντελεστών, ενώ «μαχαίρι» μπήκε και σε όλα τα επιδόματα, μεταξύ των οποίων και αυτό του χρόνου υπηρεσίας, που λαμβάνουν οι στρατιωτικοί. Καταργούνται επίσης τα «εικονικά» οδοιπορικά που δίδονταν για την υπερωριακή απασχόληση ή και για τις μετακινήσεις και αποτελούσαν σημαντικό βοήθημα.

Οι μισθοί των στρατιωτικών, έτσι όπως διαμορφώνονται από τις αρχές του Αυγούστου, μπορούν πλέον να συγκριθούν με χώρες όπως η Πολωνία και οι βαλκανικές που διαθέτουν Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες δεν τυγχάνουν καμίας σύγκρισης με τις ελληνικές τόσο από πλευράς ανθρώπινου δυναμικού όσο και εξοπλισμών, αλλά και κινδύνων άμυνας και ασφάλειας, που απορρέουν από τη στρατηγική θέση της χώρας μας.

Οι στρατιωτικοί θεωρούν πως εμπαίχθηκαν από την κυβέρνηση, αφού και την τελευταία στιγμή ελάμβαναν διαβεβαιώσεις πως οι περικοπές θα ήταν περιορισμένες και δίκαια καταμερισμένες όσον αφορά στα ειδικά μισθολόγια, καθώς έχουν πληγεί σημαντικά από τις μέχρι πρότινος μειώσεις, ενώ το οικονομικό επιτελείο άφηνε να εννοηθεί πως τα οδοιπορικά θα ενσωματώνονταν στο βασικό τους μισθό (όπως ισχύει για τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας). Κάτι βέβαια που δεν έγινε.

Σημειώνεται πως βάσει του Μνημονίου 2 θα έπρεπε να γίνουν μειώσεις μεσοσταθμικά 12% στα ειδικά μισθολόγια, ενώ ο υπουργός Οικονομικών είχε μιλήσει για περικοπές της τάξεως του 6% στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Αντ' αυτού, το «κούρεμα» φτάνει μεσοσταθμικά το 14% μαζί με τα δώρα που κόβονται εντελώς και εκτινάσσεται στο 24% λόγω κατάργησης από το 2013 των «εικονικών» οδοιπορικών. Παράλληλα, παραμένει «ανοιχτό» το ζήτημα των μισθολογικών προαγωγών, που βρίσκονται στην... κατάψυξη από το 2010.

Κατόπιν αυτών τίθενται μείζονα ερωτήματα για το πώς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες τους, όταν το στρατιωτικό περιβάλλον επιβάλλει μεταθέσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα, 24ωρες υπηρεσίες, ασκήσεις και άλλη υπερωριακή εργασία η οποία δεν πληρώνεται.

Σε κίνδυνο η εθνική άμυνα

ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ του Πενταγώνου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την άμυνα της χώρας, καθώς το ηθικό των στελεχών μετά και τα νέα μέτρα έχει ισοπεδωθεί, όταν μάλιστα οι αμυντικές δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι ανύπαρκτες και οι λειτουργικές είναι σε οριακό σημείο. Συντήρηση των οπλικών συστημάτων δεν μπορεί να γίνει όπως τουλάχιστον απαιτείται, για νέους εξοπλισμούς ούτε λόγος, κονδύλια για εκπαίδευση του προσωπικού δεν υπάρχουν, ενώ τα προβλήματα των καυσίμων και των λιπαντικών είναι υπαρκτά και απασχολούν σφόδρα την ιεραρχία.

(«ΤτΚ» 11/11/2012 – ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΡΑΣ - akoutras@e-typos.com)

"Μπορούν απόστρατοι να εργάζονται σε εταιρείες εξοπλισμών"; Η συζήτηση μόλις άνοιξε

28.12.2013 | 00:01
Οι αποκαλύψεις για τις μίζες στους εξοπλισμούς μοιραία έβαλαν στο επίκεντρο των συζητήσεων και τον ρόλο απόστρατων αξιωματικών οι οποίοι μετά την αποστρατεία τους εργάζονται σε εταιρείες που εμπλέκονται με τις πωλήσεις εξοπλισμών στις Ένοπλες Δυνάμεις.


Ένα άρθρο του Θ.Μαυρίδη στο capital.gr το οποίο επί της ουσίας έβαζε άπαντες στο ίδιο τσουβάλι προκάλεσε αντιδράσεις. Μία απ αυτές ενυπόγραφη από τον απόστρατο του Πολεμικού Ναυτικού κ. Κώστα Βουλγαράκη. Είναι βέβαιο ότι το θέμα δεν κλείνει εδώ. Η συζήτηση που άνοιξε θα διαρκέσει πολύ και οι απόψεις που υπάρχουν αρκετές και αντικρουόμενες.


Διαβάστε την απάντηση :



Κύριε Μαυρίδη, έκπληκτος διάβασα το σημερινό σας άρθρο  και πραγματικά απορώ πως ένας αναλυτής του κύρους και του επιπέδου σας, επιχειρεί μια τέτοια ανάρμοστη «γενίκευση» !!!

Στο άρθρο αυτό της παρέμβασης σας, ζητάτε να απαγορευτεί στους απόστρατους Αξιωματικούς, να εργάζονται – ως ιδιώτες πλέον - σε εταιρείες που σχετίζονται με τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ε.Δ., διότι …. έτσι εμπλέκονται σε σκάνδαλα διαφθοράς !!

Δεν έχω καμιά πρόθεση να αμφισβητήσω, ούτε την ύπαρξη τέτοιων σκανδάλων (επίκαιρων ή και ανεπίκαιρων), αλλά ούτε και αυτήν ακόμα, την επί της αρχής σκοπιμότητα απαγόρευσης εργασίας, οποιουδήποτε νυν ή πρώην στρατιωτικού, σε εταιρείες εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Όμως το ανάρμοστο στην ανάλυση σας, είναι στα εξής :
1.         Γενικεύετε σε κανόνα, τις ελάχιστες εξαιρέσεις διαφθοράς των Στρατιωτικών. Άραγε, πριν αναλύσετε το θέμα σας, ψάξατε να δείτε, πόσοι στρατιωτικοί οδεύουν εργαζόμενοι σε τέτοιες εταιρείες ; Και απ’ αυτούς, πόσοι τελικά εμπλέκονται με προμήθειες και συναλλαγές με τις Ε.Δ. και ειδικότερα, πόσοι παρουσιάζουν παραβατικές συμπεριφορές ; Εκτός και αν εννοείτε ότι, ΓΕΝΙΚΑ οι στρατιωτικοί είναι εκ προοιμίου διεφθαρμένοι και από τα γεννοφάσκια τους ανήθικοι (διότι αυτό υπονοεί η γενίκευση σας).

2.         Η γενικευμένη απαγόρευση εργασίας των αποστράτων Αξιωματικών, στον κατ’ εξοχή τομέα των σπουδών και της εμπειρίας των – στα οπλικά συστήματα – ασφαλώς και θα είχε έννοια, αν στη γενίκευση σας αυτή, συμπεριλαμβάνατε ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους πρώην δημοσίους λειτουργούς (γιατρούς, καθηγητές, δικαστικούς, τεχνικούς, επιστήμονες, δημοσιογράφους, κλπ), καθώς και αυτοί – με το σκεπτικό σας - είναι εν δυνάμει «ύποπτοι», όταν προσφέρουν υπηρεσίες σε εταιρείες που συναλλάσσονται με το Δημόσιο, αντικείμενα της πρώην ιδιότητας των.

3.         Γενικότερα η προσέγγιση σας, δημιουργεί την εντύπωση μιας παιδαριώδους τακτικής αντιμετώπισης ενός νοσηρού φαινομένου, του τύπου : «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι …. και καθαρίσαμε» !! Και ασφαλώς έτσι διερωτάται κανείς,που θα σταματήσουν άραγε οι «αποκεφαλισμοί» ; Μόνο στους στρατιωτικούς (πάντοτε τα εύκολα θύματα) ή θα επεκταθούν και στις άλλες επαγγελματικές τάξεις Δημόσιων λειτουργών ;; Προβληματιστήκατε μήπως αυτό, «το μεγαλύτερο σκάνδαλο με γαλόνια», αφορά τελικά στο σύνολο της Δημόσιας Διοίκησης και μάλιστα, γιατί αυτό ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ συμβαίνει σε τέτοια έκταση ;; Αν δηλαδή στη Χώρα μας ίσχυαν οι θεσμοί, επικρατούσε ο νόμος, υπήρχε οργάνωση και έλεγχος της Δημόσιας Διοίκησης και αποδιδόντουσαν ακαριαία οι αναλογούντες εκάστου ευθύνες, θεωρείτε ότι θα αναφυόντουσαν τέτοιες καταστάσεις και θα είχαμε το αποτέλεσμα που σήμερα βιώνουμε, ως Κράτος και ως Κοινωνία ;

4.         Επίσης, είχατε τη στοιχειώδη υποχρέωση, να δείτε τι συμβαίνει και στις άλλες σύγχρονες (και πιο καθαρές) Χώρες ;; Εκεί, ποιοι είναι αυτοί που στελεχώνουν αυτές τις εταιρείες, γιατί είναι περιζήτητοι (πέραν από τις υποψίες σας) και γιατί δεν έχουν τη δική μας διαφθορά ;; Εμείς εδώ, είμαστε η Χώρα των εξαιρέσεων και των ιδιαιτεροτήτων - όπως επανειλημμένα εσείς έχετε σχολιάσει – και παντού μας κυνηγούν φαντάσματα. Δε γνωρίζετε ασφαλώς ότι, πολλοί εξ ημών (των αποστράτων) είχαν τη δυνατότητα να εργαστούν σε τέτοιες εταιρείες και δεν το έπραξαν, όχι γιατί αμφέβαλαν για τον εαυτό τους, αλλά γιατί δεν ήθελαν να εμπλακούν στο νοσηρό περιβάλλον λασπολογίας (δίκαιης και άδικης), πουσκόπιμα περιβάλλει το χώρο – διότι τα λεφτά είναι πολλά και ευνοούν τέτοια ζιζάνια !!

5.         Τέλος και αυτό ακόμα το προσφιλές σας θέμα, της πρόωρης συνταξιοδότησης των Στρατιωτικών, το βλέπετε μονόπλευρα, χωρίς τη στοιχειώδη επίγνωση θεσμών και πρακτικών που το διαμορφώνουν και το κρίνετε μόνο εκ του αποτελέσματος (νεαροί συνταξιούχοι) ! Όμως διερωτηθήκατε, πόσοι τελικά είναι οι Στρατιωτικοί που φεύγουν με δική τους βούληση και (όταν φεύγουν) ΓΙΑΤΙ φεύγουν;;

Και όμως κύριε Μαυρίδη, αν είχατε συζητήσει στοιχειωδώς με στρατιωτικούς αυτά τα θέματα, θα είχατε εκπλαγεί από το πόσα παραγωγικά μυαλά και διαυγής συνειδήσεις υπάρχουν. Ακόμα και για τα παραπάνω θέματα που τώρα θίγεται, θα είχατε διαπιστώσει πληθώρα προωθημένων αντιλήψεων και προτάσεων, για τις οποίες έχουν υποβληθεί σχετικές εισηγήσεις, στην κατεύθυνση προάσπισης του δημόσιου συμφέροντος και μάλιστα …. πολύ πριν μας προκύψει η Τρόικακαι το δικό σας «ρηχό» άρθρο !!

Εν τέλει, μήπως σας φταίει ο γάιδαρος – που δε μπορείτε να αγγίξετε – και χτυπάτε το σαμάρι …. πάνω στην οργή σας !!
Με τις «γενικεύσεις» αποδομήσαμε την κοινωνία μας : φακελάκια οι γιατροί, απατεώνες οι δικηγόροι, λαδώνονται οι εφοριακοί και οι πάντες, ιδιαίτερα οι καθηγητές, πληρωμένα πτυχία, στημένες δίκες οι δικαστικοί, φασίστες στην Εκκλησία, στο οργανωμένο έγκλημα η Αστυνομία, φοροφυγάδες οι επιτηδευματίες  ….. !! Τι έμεινε τελικά «καθαρό» ?? Μα ασφαλώς, μόνο οι δημοσιογράφοι και οι Καναλάρχες !!
Αν ΑΥΤΟ θέλουμε, τότε ας δοξάσουμε όλοι μαζί … τον Θ. Πάγκαλο, για το γνωστό «Όλοι μαζί τα φάγαμε» !! Οι γενικεύσεις δημιουργούν τους κοινωνικούς αυτοματισμούς, το μίσος, τη διχόνοια και την απαξίωση …. που τελικάβολεύει τους «εμπνευστές» αυτής της κατάστασης !!
 

Σε κάθε περίπτωση κύριε Μαυρίδη, η «Δημοκρατία» μας δε δομείται και σίγουρα δε στεριώνει, με «Διατάγματα» απαγορεύσεων, αφορισμούς πίστεως και ρατσιστικούς αποκλεισμούς …. και αυτό (γενικεύοντας με τη σειρά μου), το επισημαίνει ένας στρατιωτικός (που κουβαλά ιστορικές κοινωνικές προκαταλήψεις), προς ένα δημοσιογράφο (που επαίρεται ως θεματοφύλακας της Δημοκρατίας και του εκσυγχρονισμού)!!
Η Δημοκρατία στεριώνει δηλαδή, μ’ αυτά που ΟΛΟΙ επικαλούμαστε, αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εφαρμόζει (δυστυχώς), με πρώτους απ’ όλους, τα δημόσια πρόσωπα και ΑΥΤΟΥΣ, που μέσω της δύναμης επικοινωνίας, διαμορφώνουν την κοινωνική νοοτροπία και αντίληψη των πραγμάτων.

Έκαστος, ας αναλογιστεί τις ευθύνες του και ας ξεκαθαρίσει βαθιά μέσα του, τι ακριβώς γυρεύει ….. σ’ αυτό τον τόπο!!

«Πάντων χρημάτων μέτρον έστιν άνθρωπος, των μεν όντων ως έστιν, των δε ουκ όντων ως ουκ εστίν». Πρωταγόρας ο Αβδηρίτης , 480 - 410 π.χ.
Πηγή : Onalert

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΧΟΡΩΔΙΕΣ-ΜΠΑΝΤΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΕΘΑ

Δωρεάν ρεύμα... και άλλα παραμύθια


Παρακαλώ ενημερώστε τους τυχόν ενδιαφερόμενους αλλά και όποιον δεν "τρώει κουτόχορτο" οτι η εξαγγελία για δωρεάν ρευμα σε όσους είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο τις μέρες που υπάρχει νέφες αιθαλομίχλης, είναι απλά "Σάλπισμα Νομής" ή "πολιτικά φούμαρα" . Οσοι "δικαιούνται" μην το πιστέψουν γιατί ΚΑΗΚΑΝ !
Το γιατί αναλύεται παρακάτω :

ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΔΩΡΕΑΝ ΡΕΥΜΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ :
Ένα κανονικό δούλεμα αφού είναι πρακτικά αδύνατο να ΜΕΤΡΗΘΕΙ «πόσο έκαψαν οι δικαιούχοι καταναλωτές αυτές τις μέρες» ΑΓΝΩΣΤΟ!!! Ανυπολόγιστο και πρακτικά αδύνατο!!! Αφού Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΥΤΕΣ.

ΠΡΟΣΟΧΗ όμως ακούγεται ότι θα επιχειρήσουν να προχωρήσουν σε έκπτωση σε διμηνιαία βάση με συμψηφισμό και υπολογισμό του μέσου όρου της διμηνιαίας κατανάλωσης.
Αν χρησιμοποιήσουν τον μέσο όρο για τον υπολογισμό . τους έκαψαν, αφού θα πληρώνουν περισσότερα!!!
ΝΑ ΓΙΑΤΙ με ένα ενδεικτικό ο παράδειγμα για ένα δίμηνο:

Έστω ένα νοικοκυριό καταναλώνει (χωρίς ηλεκτρική θέρμανση)
10 kwh/ ημ X 60 ημ = 600 kwh το δίμηνο. ΑΡΑ ΔΙΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΑ : 600 kwh

Αν δύο ημέρες το μήνα που έχει ρύπανση, έστω λόγω της ΔΩΡΕΑΝ παραχώρησης (χρησιμοποιήσει ηλεκτρική θέρμανση) θα καταναλώσει :
100 kwh/ημ Χ 2 ημ = 200 kwh

Και τις υπόλοιπες 58 : 10 kwh/ημ Χ 58 ημ = 580 kwh

ΑΡΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΜΗΝΟ (Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΔΕΗ) θα είναι : 780 kwh

μέσος όρος : 780 kwh / 60 ημ = 13 kwh /ημ X58 ημ = 754 kwh

ΑΡΑ αυτό το δίμηνο αντί για 600 kwh
ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ: 754 kwh
Εδώ δωρεάν ρεύμα εκεί δωρεάν ρεύμα που είναι ο ΠΑΠΑΤΖΗΣ;

Να λοιπόν που  κοροϊδεύουν τους πάντες με το "στουρναίικο" παραμύθι,
Ο Πρωθυπουργός και οι λοιποί θαυμαστές του μνημονίου , Γεωργιάδης και Μανιάτης επιμένουν στην παράταση του «Νέφους Στουρνάρα» με γελοία "μέτρα" (θα απαγορεύουν την λειτουργία θέρμανσης στις Δημόσιες Υπηρεσίες, θα απαγορεύουν στους πολίτες , να ανάβουν τζάκια και ξυλόσομπες ) με αποκορύφωμα το παραμύθι της χορήγησης δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Απόφαση για το ΕΚΟΕΜΣ της 27ης Δεκ 2013


Η Διοικούσα Επιτροπή του Ειδικού Κλάδου Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Στρατού (ΕΚΟΕΜΣ) συγκλήθηκε την 27η Δεκ 2013 και αποφάσισε:

(1) Την καταβολή του βοηθήματος την 27 Δεκ 2013 για τον μήνα Δεκέμβριο 2013 (ήδη κατεβλήθη).

(2) Την καταβολή του βοηθήματος μηνός Ιανουαρίου 2014 την 5η Φεβ 2014 (δεδουλευμένο).

Έβρος - Χολαργός σύνορα και τα δύο! Ίδια οδοιπορικά θα πάρουν οι ακρίτες με το ΥΠΕΘΑ!!!

27.12.2013 | 00:01
Τα σύνορα Παπάγου - Χολαργού έχουν τον ίδιο βαθμό δυσκολίας με τον Έβρο . Γι΄ αυτό και αποφασίστηκε όσοι υπηρετούν στην ελληνοτουρκική μεθόριο να πάρουν τα ίδια οδοιπορικά με όσους υπηρετούν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας: 6 ημέρες οδοιπορικά και στις δύο περιπτώσεις!

Δεν πρόκειται για τη λογική “να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα”. Ας έπαιρνε όλο το προσωπικό έξι μέρες οδοιπορικά. Από τη στιγμή όμως που αποφασίζεται να γίνει διαχωρισμός υποτίθεται ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας της υπηρεσίας που εκτελεί ο κάθε στρατιωτικός, πως είναι δυνατόν να λαμβάνουν τα ίδια οι ακρίτες του Έβρου και όσοι υπηρετούν στη Λεωφόρο Μεσογείων;

Κι όχι μόνο αυτό. Πως είναι δυνατόν οι υπηρετούντες στο ΥΠΕΘΑ να πάρουν περισσότερες ημέρες οδοιπορικά απ΄ όσους υπηρετούν στην Ξάνθη και τη Ροδόπη;

Όλα γίνονται στην Ελλάδα θα πείτε και ειδικά στις Ένοπλες Δυνάμεις τα τελευταία χρόνια τα ΄χουμε δει όλα.

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ: Ποιοι παίρνουν 2,4 εκατομμύρια μέχρι τέλος του μήνα

12.12.2013 | 14:56
Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και η ενταλματοποίηση των ληξιπρόθεσμων οδοιπορικών εξόδων εσωτερικού έτους 2012 του προσωπικού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο πλαίσιο της εντολής του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για την άμεση τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων εκκρεμοτήτων των οδοιπορικών προηγούμενων ετών. Έτσι μετά από την επίλυση του χρόνιου και ζωτικού προβλήματος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανδρών και γυναικών του Λιμενικού Σώματος, διευθετείται μία ακόμη εκκρεμότητα, αυτή των δαπανών των οδοιπορικών εξόδων.

Ειδικότερα, η εξόφλησή τους, συνολικού ύψους 2.400.000,00€, θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος του έτους, μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δήλωσε σχετικά:

«Πρόκειται για χρήματα, που οφείλονται από προηγούμενα έτη στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος και χάριν στη συστηματική δουλειά των αρμόδιων υπηρεσιών, μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχουν μπει στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.  Αυτό ήταν μια δέσμευση, την οποία υλοποιούμε στην πράξη, ως αναγνώριση στην καθημερινή σκληρή δουλειά των στελεχών του Λιμενικού Σώματος».
 

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013





Ευχές και δώρα απο το Παράρτημα της ΕΑΑΣ Ξάνθης στα Πομακοχώρια


 DSCN1227 
Ευχές και Δώρα Εθιμοτυπίας σε Στρ. Φυλάκια και Σχολεία στα Πομακοχώρια Ν. Ξάνθης
Αντιπροσωπεία από το Παράρτημα Ξάνθης, της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, πραγματοποίησε την 20η Δεκ.’13 , εθιμοτυπικές επισκέψεις για τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, στο Στρ. Προσωπικό Μονάδων που εδρεύουν σε ΕΧΙΝΟ και ΓΛΑΥΚΗ, για ανταλλαγή ευχών και προσφορά δώρων εθιμοτυπίας.

 DSCN1229

 Στο ίδιο πνεύμα , επισκέφθηκαν και αντάλλαξαν ευχές με τους Δασκάλους και τους Μαθητές στα Δημ. Σχολεία στη ΓΛΑΥΚΗ και στο ΔΙΑΣΠΑΡΤΟ, όπου προσέφεραν γλυκίσματα, βιβλία και παιχνίδια για τους μαθητές, καθώς και τρόφιμα σε οικογένειες που είχαν ανάγκη, όπως και στις ΘΕΡΜΕΣ( Λουτρά), σε κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας.
Για το ΤΣ/ Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης.

 DSCN1233
ΤΑΧΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΌ ΔΣ/ΜΤΣ ΤΗΝ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Σας διαβιβάζω το συνημμένο για ενημέρωσή σας και ενημέρωση των μελών σας . Θα καταβληθεί προσπάθεια από αρμοδίους για εναρμονισμό καταβολής ΕΚΟΕΜΣ σε ημερομηνίες ανάλογες με αυτές του μερίσματος ΜΤΣ

1.   Στη συνέχεια της συγκλήσεως του ΔΣ/ΜΤΣ την 24η Δεκ 2013 στην έδρα του ΜΤΣ αποφασίστηκε η καταβολή του μερίσματος την 27η Δεκ 2013 για τον μήνα Δεκέμβριο 2013.

2.   Αποφασίστηκε επίσης για το 2014 μετάθεση του χρόνου καταβολής του μερίσματος όπως ο Ν.4093/2013 ορίζει , ήτοι προκαταβολικά .

3.   Με βάση την παράγραφο 2, τα μερίσματα του 2014 θα κατατεθούν στους ατομικούς λογαριασμούς μας  στις ακόλουθες ημερομηνίες :

--- Στις 2 Ιανουαρίου 2014 ημέρα Πέμπτη του μηνός Ιανουαρίου 2014

--- Στις 3 φεβρουαρίου 2014 ημέρα Πέμπτη του μηνός Φεβρουαρίου 2014

--- Στις 27 Φεβρουαρίου 2014 ημέρα Πέμπτη του μηνός Μαρτίου 2014

--- Στις 28 Μαρτίου 2014 ημέρα παρασκευή του μηνός Απριλίου 2014

---Στις 29 Απριλίου 2014 ημέρα Τρίτη του μηνός Μαϊου 2014

---Στις 30 Μαϊου 2014 ημέρα Παρασκευή του μηνός Ιουνίου 2014

---Στις 27 Ιουνίου ημέρα Παρασκευή του μηνός Ιουλίου 2014

---Στις 30 Ιουλίου 2014 ημέρα Τετάρτη του μηνός Αυγούστου 2014

---Στις 29 Αυγούστου 2014 ημέρα Παρασκευή του μηνός Σεπτεμβρίου 2014

---Στις 29  Σεπτεμβρίου 2014 ημέρα Δευτέρα του μηνός Οκτωβρίου 2014

---Στις 30 Οκτωβρίου 2014 ημέρα Πέμπτη του μηνός Νοεμβρίου 2014

---Στις 28 Νοεμβρίου 2014 ημέρα Παρασκευή του μηνός Δεκεμβρίου 2014

---Στις 2 ιανουαρίου 2015 ημέρα Παρασκευή του μηνός Ιανουαρίου 2015

4.   Προεγκρίθηκαν επίσης τα βοηθήματα θανάτου αιτήσεων μηνός Νοεμβρίου 2013

5.   Προεγκρίθηκε επίσης η απονομή ΒΟΕΑ αιτήσεων μηνός Νοεμβρίου 2013.

6.   Παρακαλείσθε για ενημέρωση των μελών σας.

Ο Πρόεδρος ΕΑΑΣ & μέλος ΔΣ/ΜΤΣ Παντελής Μαυροδόπουλος, Αντιστράτηγος ε.α.

Δείτε τι σύνταξη παίρνουν η Κανέλλη και η Παπαρήγα από το ΙΚΑ και το Ταμείο των δημοσιογράφων!

Πέστε απ’ τα σύννεφα:Δείτε τι σύνταξη παίρνει η Λιάνα Κανέλλη και προπάντων η Αλέκα Παπαρήγα από το ΙΚΑ και το Ταμείο των δημοσιογράφων!
kanelli-papariga
Για να μη το παιδεύουμε παραβλέπουμε, την παράπλευρη απώλεια ότι οι βουλευτές παράλληλα με τη βουλευτική αποζημίωση, παίρνουν κανονικά και τις συντάξεις τους γιατί μπορεί στο μεταξύ να έχει αλλάξει κάτι (μην ξεχνάμε ότι στο προχώ ελληνικό κράτος τα πόθεν έσχες που βγήκαν αφορούν εισοδήματα του 2011), για να δούμε τι συντάξεις παίρνουν η Αλέκα και η Λιάνα. Το εντυπωσιακό βέβαια δεν είναι τόσο η συνταξάρα της Λιάνας Κανέλη που παίρνει 29.567 ευρώ δηλ. περίπου 2,500 το μήνα από το Ταμείο των δημοσιογράφων αλλά η τρελή σύνταξη της Αλέκας από το ΙΚΑ που ξεπερνά τα 26.000 ευρώ!! Σύνταξη ΙΚΑ 26.000 ευρώ! Το διανοείστε; Από το νηπιαγωγείο της κόλλαγε ένσημα το ΚΚΕ;
kanellh-pothen-esxes-600x179 papariga-pothen-esxes-600x234
Φυσικά η Αλέκα Παπαρήγα εισπράττει και 15.000 χιλιαρικάκια σύνταξη από το Ταμείο των δημοσιογράφων γιατί το ΚΚΕ προφανώς την είχε δηλώσει και της πλήρωνε ασφάλεια σαν δημοσιογράφο…
Μ’ αυτά και μ’ αυτά το Αλεκάκι (ή το ΚΚΕ δεν έχει σημασία) καθαρίζει την τρελή σύνταξη των 42.305 ευρώ!!
Είπατε τίποτα για τους οικοδόμους που πάνε και πλακώνονται με τα ΜΑΤ;

Μια Ευχή....... αλλά τι Ευχή!!!


Σε εκεινους που
με λησμονησαν,
με λοιδορησαν,
με απαξιωσαν,
με ειρωνευθηκαν,
με χλευασαν,
με καθυβρισαν.
με συκοφαντησαν,
με πολεμησαν,
με μισησαν...

Ευχομαι εκ μεσης καρδίας να ειναι καλα.
Ευχομαι να ειναι υγιεις και να στεκουν δυνατοι στα ποδια τους.
Ευχομαι να εχουν καθε χαρα στη ζωη τους.

Σε εσενα,
που εγινες ο ανανδρος και σιχαμενος εισβολεας στη ζωη μου,
που διχως ιχνος αξιοπρεπειας και υπερηφανειας εστησες ψευδοκρατος μεσα στο βιος μου και τολμας να απευθυνεις τον λογο στο σπλαγχνο μου,
που σε βαρυνει το ασηκωτο αγος της ΔΕΙΛΙΑΣ...

Ευχομαι να βρεις τη δυναμη και το θαρρος, να με αντιμετωπισεις , την εσχατη αξιοσυνη να παραδεχθεις και την κατι παραπανω απο βεβαιη ολοκληρωτικη συντριβη σου,οταν και αν τολμησεις, να βγεις απο τον λαγουμι των αρουραιων και να σταθεις απεναντι μου.
Να εισαι σιγουρος οτι θα κομματιασω καθε ελεεινη σου πραξη και θα εξαφανισω ακομη και την αναμνηση της.

Σε οσους με αγαπουν,

Ενα μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και την ισοβια ευγνωμοσυνη μου, με πασα ψυχικη ταπεινωση απεναντι τους και απεναντι σε οσα εγκαρδιως μου προσεφεραν.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ,ΑΔΕΡΦΙΑ...

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013


Χρυσούλα : Το Κορίτσι του Στρατού που μπροστά της “στέκονται προσοχή” ακόμη και …Στρατηγοί !

 20131216_150139-120130613_112414Οι επαγγελματικές φωτογραφίες που αποδεσμεύει κατά καιρούς το ΓΕΕΘΑ από τις δραστηριότητες ,βολές και Ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων (που παλαιότερα θα ήταν αδιανόητο για όλους μας )είναι της  Χρυσούλας Ιωαννίδου
 Αφορμή για τούτες τις γραμμές ήταν οι φωτογραφίες της »Νυχτερινής Αστραπής στον “Εβρο ΄΄ αλλά και οι φωτογραφίες της Βολής των S-300 »Λευκός Αετός » που έφτασαν στα πέρατα του κόσμου ,εκεί που πολιτικοί άνδρες αλλά και ηγέτες του Κόσμου θα “πλήρωναν” για μια φώτο !
Η κοινωνία της πληροφορίας μεταλλάσσεται αλλά και το Στράτευμα μεταλλάσσεται !
Στη Ρωσία μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία αφιέρωσαν πρωτοσέλιδα και εξώφυλλα στις φωτογραφίες  απο τις βολές των S-300 …Αλλά και στο ΝΑΤΟ όπου εμπειρογνώμονες μελετούν τις φωτογραφίες της Χρυσούλας !
 Πρόσφατα το ειδικό Στρατιωτικό site της Κίνας (sina αλλά και το china news )αφιέρωσε άρθρα με την Ελληνική νυχτερινή αστραπή ,με τίτλο “Night Storm” μόλις διακόσια χλμ δυτικά της Κωνσταντινούπολης ,και εκεί οι φωτογραφίες της Χρυσούλας είναι σε πρώτο πλάνο .
Ποιο είναι όμως το Κορίτσι του Στρατού αλλά και του Ποταμού …όπως την ξέρουν στην ιδιαίτερη Πατρίδα της ;
 Η Χρυσούλα Ιωαννίδου είναι Επαγγελματίας Δεκανέας του Ελληνικού Στρατού και υπηρετεί στο 536 Μ/Κ ΤΠ στην Καβυσο Φερών με το G4 να είναι προέκταση του χεριού της ως γνήσια Ακρίτισσα !
Αλλά πριν επιλέξει να υπηρετήσει το Στρατό ως ΕΠΟΠ ,ήταν επαγγελματίας φωτογράφος απόφοιτος του Δημοσίου ΙΕΚ φωτογραφίας της Θεσσαλονίκης !
Κατά την διάρκεια της περιπολίας στο ποτάμι η Χρυσούλα εκτός από το G4 και τα πυρομαχικά της ,κουβαλούσε και τα σύνεργα  της φωτογραφικής μηχανής της (φώτο) και αυτό ήταν ! Εκτός από τις ομορφιές του Ποταμού Έβρου, άρχισε να φωτογραφίζει και τα Στρατά μας στο Ποτάμι και στα φυλάκια …PicsArt_1383824728467
Το ταλέντο της έγινε γνωστό και πλέον όποτε η ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ ,το ΓΕΣ αλλά και το ΓΕΕΘΑ χρειαστεί τις υπηρεσίες της η Χρυσούλα ακολουθεί παντού ,πέραν ωραρίου και κούρασης !
Έχει φωτογραφίσει όλες  τις δραστηριότητες των τελευταίων ετών βολές και ασκήσεις ,αλλά έχει καλύψει και επισκέψεις Υπουργών Εθνικής Άμυνας στον Έβρο με επαγγελματισμό που θα ζήλευαν πολλοί επαγγελματίες των ΜΜΕ
Ίσως πολλές από τις ασκήσεις δεν θα ήταν γνωστές σε όλους μας αν δεν ήταν το Κορίτσι του Στρατού εκεί να τις αποτυπώσει !
Αν κρίνουμε και από τις φωτογραφίες της, αλλά και όπως λένε οι πληροφορίες μας η Χρυσούλα είναι εκτός απο όμορφο είναι  και ελεύθερο κορίτσι …οπότε σπεύσατε οι ενδιαφερόμενοι και οι ελεύθεροι ,γιατί όπως λένε και οι Πατριώτες της στον Έβρο… »Χρυσούλα μ” τα καλούδια σου» !
 Μερικές απο τις κλασικές φωτογραφίες  της Χρυσούλας που ταξίδευσαν …Στα πέρατα του κόσμου !
000722 00172 000133 00112 00091