**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

΄΄Τέτοιο μαχαίρι΄΄ δεν έχει ξαναμπεί στο Δημόσιο


Άρθρο του Αντιναυάρχου ε.α  και  Προέδρου του Συντονιστικού Συμβουλίου των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών , κ.  Περβαινά Σπύρου στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής(26/1-σελ 35)

Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ  των προσφυγών  που κατέθεσαν οι τρεις θεσμικές Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών των ΕΔ (εκπροσωπούν 120.000 αποστράτους) οι ενώσεις των Σωμάτων Ασφαλείας και φορείς των εν ενεργεία στελεχών από το ΣτΕ όπως έχει διαρρεύσει , μας δικαιώνει.

Αναμένουμε πάντως την τελική διατύπωσή της. Δεν γνωρίζουμε το σκέλος και το μέγεθος της δικαίωσης αλλα θεωρούμε  ότι θα ικανοποιηθούμε . Πρώτον ως προς τις αναδρομικές περικοπές από την 1η  Αυγούστου του 2012. Δεύτερον, ως προς την μείωση των μισθωτών εν ενεργεία στελεχών που ως γνωστόν παρασύρουν αυτόματα και τις συντάξεις μας. Τρίτον, για την περικοπή των τότε υφιστάμενων δώρων. Θα ήθελα να επισημάνω ότι, δεν προσβάλαμε το σκέλος που επέβαλε από 1η Ιανουαρίου 2013  επιπλέον περικοπή 5-2-% σε όλους τους συνταξιούχους, άρα και σε εμας, διότι θεωρήσαμε ότι αφορά όλο το Ελληνικό λαό και δεν επιχειρήσαμε να εξαιρεθούμε.

Σημειώνω ότι, οι Απόστρατοι έχουν υποστεί συνολικά εννέα περικοπές , περιλαμβανομένων και αυτών  του Μνημονίου 3. Δεν υπολογίζονται όμως οι ρατσιστικές ηλικιακές δεσμεύσεις εργασίας και περαιτέρω μειώσεις των συντάξεων, με αποτέλεσμα το ποσοστό περικοπών να κυμαίνεται από 30% έως 60%.

Τέτοιο ΄΄μαχαίρι΄΄, δεν έχει μπει σε καμιά άλλη εργασιακή τάξη στο Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου