**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Αξιωματικοί - ένστολοι (Επιστολή προς εφημερίδα )



Κύριε διευθυντά

Στο πλαίσιο των ιδιαίτερα μεγάλων οικονομικών περικοπών που έχουν επιβληθεί στον ελληνικό λαό, πολλαπλάσιες επιβλήθηκαν στους Έλληνες αξιωματικούς.

Το γεγονός αυτό έχει γίνει γνωστό στο μεγαλύτερο... μέρος της κοινωνίας και ως ιδιαίτερη αδικία στην προσπάθεια των ΜΜΕ να το αναδείξουν, κυρίως μετά τη δικαίωση από το ΣτΕ, αναφέρονται στους αξιωματικούς αποκαλώντας τους «ενστόλους».

Εκτιμώ ότι ο όρος είναι ιδιαίτερα αδόκιμος καθ’ ότι στην κοινωνία μας, όπως και σε όλες τις κοινωνίες, υπάρχουν πολλοί ένστολοι, στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τους αξιωματικούς.

Η λέξη αξιωματικός αποτελεί τιμή για τον φέροντα το αξίωμα και προϋποθέτει, εκτός των άλλων, παιδεία - ήθος - αρετή - ικανότητα και ανδρεία και ως τέτοια, έχει αποφασιστεί παγκοσμίως, οι αξιωματικοί να φέρουν ιδιαίτερα τιμητική ενδυμασία προκειμένου να υπάρχει μία αμφίδρομη σχέση τιμής και αναγνωρίσεως, πατρίδος και αξιωματικού. Κατόπιν των ανωτέρω, θα αποτελέσει ικανοποιητική αποκατάσταση της σωστής έκφρασης και αναφοράς από τα ΜΜΕ προς τους αξιωματικούς, όταν τους επικαλούνται να τους ονομάζουν όπως τους αρμόζει και να μην τους κατατάσσουν στους γενικά φέροντας στολή, δηλαδή «ενστόλους».

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΡΙΚΩΝΗΣ
Αντιπτέραρχος (I) ε.α

(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 31/01/2014 – Σ.Λ.)
   

1 σχόλιο: