pilots_f_16_03Με αφορμή τη διαρροή της απόφασης του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του Ν 4093/2012 που αφορά τις περικοπές στο ειδικό μισθολόγιο των Στρατιωτικών, αλλά και τις αναδρομικές κρατήσεις από 1-8-12 έως 31-12-12, ακούμε καθημερινά στα διάφορα ΜΜΕ δημοσιογράφους και διάφορους αναλυτές να αναφέρονται σε διάφορα ποσά που πρέπει να επιστραφούν στους Στρατιωτικούς και τα οποία βέβαια δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα και ότι για να επιστραφούν τα ποσά αυτά ,θα πρέπει δήθεν να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα, είτε από φόρους είτε θα τα πάρουν από άλλους εργαζόμενους, προσπαθώντας έτσι να ενεργοποιήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό και να βάλουν απέναντι στην υπόλοιπη κοινωνία τους Στρατιωτικούς.
Μάλιστα κάποιοι δεν διστάζουν να μιλούν ακόμη και για τεράστιο οικονομικό κόστος, που θα καλύψει όλο το πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό είναι ψευδές και δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις.
Και αν έστω ότι το ποσό αυτό, είναι τόσο όσο το προσδιορίζουν, ποιοι φταίνε οι Στρατιωτικοί συνταξιούχοι, οι οποίοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη προκειμένου να δικαιωθούν για την εις βάρος τους κατάφωρη αδικία δηλ. τις διπλές περικοπές, ή αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι εκείνοι οι οποίοι με απόλυτη αδιαφορία και ανευθυνότητα αγνόησαν κάθε προειδοποίηση και προχώρησαν σε διπλές περικοπές σε βάρος μας που η αντισυνταγματικότητά τους ήταν κραυγαλέα;
Θέλω να υπενθυμίσω σε όλους αυτούς των ΜΜΕ ότι, εμείς δεν ζητήσαμε ποτέ να μη μας περικόψουν. Δεν ζητήσαμε ποτέ να μη συνεισφέρουμε στην προσπάθεια που κάνει ο υπόλοιπος Ελληνικός λαός, εξάλλου είμαστε οι τελευταίοι που θα βάλουμε το προσωπικό μας συμφέρον πάνω από το συμφέρον της χώρας. Ούτε βέβαια ζητήσαμε προνόμια και ιδιαίτερη μεταχείριση, διότι ποτέ δεν είχαμε. Το μόνο προνόμιο μας ήταν και είναι η υπεράσπιση της Πατρίδας μας.
Ζητήσαμε όμως , να αντιμετωπιστούμε ισότιμα, ισόνομα και αναλογικά σύμφωνα με το Σύνταγμα , όπως και οι άλλοι συνταξιούχοι όπως και οι άλλες κοινωνικές ομάδες, να υποστούμε δηλ. και εμείς τις ίδιες περικοπές και όχι διπλάσιες.
Και προς το σκοπό αυτό δώσαμε όλοι μαζί δύσκολους και άνισους αγώνες, κάναμε μεγάλες πρωτοφανείς συγκεντρώσεις για πρώτη φορά και το τελευταίο όπλο μας ήταν η προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Αυτό δηλ. που θα έκανε ο κάθε ένας όταν αδικείται.
Η προσφυγή μας στο ΣτΕ δεν οφείλεται σε μια γενική διαμαρτυρία επειδή περικόπηκαν απλά οι συντάξεις μας. Οφείλεται στο γεγονός ότι υπεστήκαμε εδώ και τέσσερα χρόνια και ειδικά με το Ν 4093/12 διπλάσιες μειώσεις σε σχέση με τους υπόλοιπους συνταξιούχους, αλλά ταυτόχρονα και επιπρόσθετα υπεστήκαμε και τις μειώσεις που απορρέουν από τις περικοπές του ειδικού μισθολογίου των Στρατιωτικών, με αναδρομική ισχύ μάλιστα 5 μηνών.(Δηλ. μία περικοπή από το ειδικό μισθολόγιο και μία άλλη ταυτόχρονα όπως και οι άλλοι συνταξιούχοι από 5 έως 20%).
Έτσι σήμερα οι συντάξεις μας αλλά και οι μισθοί των εν ενεργεία έχουν υποστεί μειώσεις που ξεπερνούν το 65% και θεωρούμεθα πλέον οι χαμηλότερα αμειβόμενοι, σε σχέση με τους αντίστοιχους στο δημόσιο τομέα και σε σχέση με αυτό που προσφέραμε και συνεχίζουν να προσφέρουν τα στελέχη των ΕΔ και ΣΑ, το υπέρτατο αγαθό που είναι η άμυνα και η ασφάλεια της χώρας, για να υπάρχει ειρήνη για να υπάρχει ανάπτυξη.
Δηλαδή τι θα έπρεπε να κάνουμε; Να μη προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη και να υφιστάμεθα την αδικία; Εσείς κύριοι δεν θα το κάνατε; Θα ανεχόσαστε δηλ να σας αδικούν και να μην αντιδράτε; Γιατί τα λέτε όλα αυτά και δημιουργείτε ένα κλίμα εχθρικό έναντι ημών, δίνοντας την εντύπωση ότι η προσφυγή μας στη Δικαιοσύνη ήταν πράξη ανέντιμη;
Και όλο αυτό το διάστημα εσείς σιωπούσατε, ενώ γνωρίζατε ότι μας έχουν τσακίσει, μας έχουν εξαθλιώσει με τις διπλάσιες περικοπές έναντι των άλλων, οδηγώντας μας στη μιζέρια, την ανέχεια και την απόγνωση, εσείς κωφεύατε και δεν είχατε την ευαισθησία να το παίξετε ούτε κάν ως τελευταίο θέμα στα δελτία ειδήσεων. Αλήθεια γιατί; Και εδώ κύριοι οφείλετε μία απάντηση.

Και τώρα που δικαιωθήκαμε θέλετε να μας κάνετε να αισθανόμαστε ένοχοι; ΝΤΡΟΠΗ!!!!!
  426654_587756891254929_1123254533_n
  Αντιπτέραρχος (Ι) Κων. Ιατρίδης
Επίτιμος Δκτής ΔΑΥ
Πρόεδρος ΕΑΑΑ.