**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών






ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ 

Ν. Π. Δ. Δ.

Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού

Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210  33 10 431 – FAX: 210 33 10 429


Ημερομηνία,  21 Ιαν 2014 


                          Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   ΥΠ. ΑΡΙΘ 02/14


1.        Ως αποτέλεσμα των πολυεπιπέδων ενεργειών στις οποίες προέβησαν το τελευταίο διάστημα οι τρεις Θεσμικές Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών, σε συνεργασία με άλλους Φορείς Ν.Π.Ι.Δ. εν ενεργεία και αποστρατεία :

α. Ο Πρωθυπουργός κος Αντώνης Σαμαράς παραδέχθηκε την αδικία που έχει γίνει μέχρι τώρα στις περικοπές των εν ενεργεία και αποστρατεία Στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α. και προέβη σε δηλώσεις ότι δεν θα γίνουν άλλες περικοπές για το 2014, όπως είχε προαποφασισθεί και ότι θα δωθεί μερίδιο από το πλεόνασμα στις ανωτέρω κατηγορίες.

β.   Το Ανώτατο Δικαστήριο της Χώρας, το Συμβούλιο της Επικρατείας, δικαίωσε σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, την προσφυγή μας για την αντισυνταγματικότητα των εφαρμοστικών διατάξεων του Ν. 4013/12.

2.        Παρότι δεν γνωρίζουμε επακριβώς το σκέλος της δικαίωσής μας και το μέγεθος αυτής , θεωρούμε ότι ο αγώνας μας δικαιώνεται και δικαστικά.

3.        Θεωρούμε καθήκον μας να συγχαρούμε τους Ανώτατους Δικαστές της Πατρίδας μας για την ευθυδικία και την γενναιότητά τους.

4.        Η απόφαση αυτή μας δυναμώνει, μας δίνει κουράγιο, γιατί ο αγώνας μας έχει αποτέλεσμα και αποκαλύπτει στον Ελληνικό Λαό και σε όλους τους δύσπιστους ότι τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία Στελέχη των Ε.Δ. και των Σ.Α. είναι τα χαμηλότερα αμοιβόμενα στο Ελληνικό Δημόσιο και έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες και πιο άδικες περικοπές.

5.        Καλούμε την Κυβέρνηση να σεβασθεί την δικαστική απόφαση και στα πλαίσια και των δεσμεύσεων του κυρίου Πρωθυπουργού να την εφαρμόσει πλήρως και χωρίς χρονοτριβή.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται, μέχρι να αρθούν όλες οι παράλογες και άδικες περικοπές εις βάρος μας.


Το Συντονιστικό Συμβούλιο

Αντιστράτηγος  ε.α. Παντελής Μαυροδόπουλος Πρόεδρος Ε.Α.Α.Σ
Αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Κρασσάς Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Α.Α.Σ   
Αντιναύαρχος ε.α. Σπ. Περβαινάς Π.Ν. Πρόεδρος Ε.Α.Α.Ν. και του Συντονιστικού   
Αντιπλοίαρχος (Ε) ε.α. Γ. Γεωργακόπουλος Π.Ν. Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Α.Α.Ν.
Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Κωνσταντίνος Ιατρίδης Π.Α. Πρόεδρος Ε.Α.Α.Α.
Αντισμήναρχος (Ρ) ε.α. Ιωάννης Κρανιάς Π.Α. Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Α.Α.Α.


Για την ακρίβεια

Αντιναύαρχος Σ. Περβαινάς Π.Ν. ε.α.
Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου