**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ποτέ δεν είναι αργά. Τι λέτε κ. Υπουργέ???


Ποτέ δεν είναι αργά. Τί λέτε κε Υπουργέ;


Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας
κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο

Κε Υπουργέ.

Το τελευταίο διάστημα από δημοσιογραφικές διαρροές έγινε γνωστή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία φέρεται να δικαιώνει τις Περιφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών, που μόνες τους, χωρίς καμιά υποστήριξη από θεσμικούς παράγοντες, προσέφυγαν ενώπιόν του και ζήτησαν την ακύρωση του μνημονιακού νόμου 4093/2012, που οι Τροϊκανοί δυνάστες επέβαλαν προς ψήφιση από τους Έλληνες βουλευτές.

Πριν ακόμη καθαρογραφεί και δημοσιευτεί η εν λόγω απόφαση, προκειμένου να γνωρίσουμε το εύρος της αντισυνταγματικότητας του μνημονιακού νόμου, ήδη προκλήθηκαν και διέρρευσαν, πάλι δημοσιογραφικώς, σενάρια του τρόπου και του χρόνου επιστροφής των αντισυνταγματικώς κατά τη φερόμενη κρίση του ΣτΕ κρατηθέντων ποσών, από τη μισθοδοσία των Ελλήνων στρατιωτικών. Τα διαρρέοντα σενάρια, μάλιστα, προχωράνε ένα βήμα μπροστά και αναζητούν τον τρόπο με τον οποίο τα χρήματα που οφείλονται να επιστραφούν στους στρατιωτικούς, σε εκτέλεση της όποιας ανωτέρω απόφασης του ΣτΕ, θα κρατηθούν από τους ίδιους (τους στρατιωτικούς) σε μεταγενέστερο χρόνο, με νέο νομοθέτημα, προκειμένου επιστρέψουν στα δημόσια ταμεία και κατευθυνθούν στους δυνάστες μας.

Κε Υπουργέ.

Ήδη με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 14/2013 έγγραφό μας δημοσιοποιήσαμε την από 16-2-2013 μελέτη μας και γνωρίσαμε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 67% σε κατάσταση πενίας και οι στρατιωτικές οικογένειες προσπαθούν, πλέον, να συντηρηθούν κάτω από τα επίσημα όρια της φτώχειας, προστρέχοντας κατά εκατοντάδες στις στρατιωτικές λέσχες για σίτιση.

Μας τιμά το γεγονός ότι υιοθετήσατε την ανωτέρω διαπίστωσή μας αλλά ότι και ο ίδιος αντιληφθήκατε την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι περήφανοι Έλληνες στρατιωτικοί. Ποτέ δεν είναι αργά, ξέρετε. Σήμερα κιόλας μπορούν να αλλάξουν πολλά πράγματα, αρκεί να υπάρχει θέληση. Τι λέτε κε Υπουργέ;

Η ψυχολογία του Έλληνα στρατιωτικού παραμένει σε ικανοποιητικό επίπεδο όταν ο ίδιος απερίσπαστος εκτελεί τα καθήκοντά του με τη σκέψη του καθαρή, γνωρίζοντας ότι η Πολιτεία, που του έχει αφαιρέσει δικαιώματα, τα σταθμίζει με τη φροντίδα και τη μέριμνα για τα απλά θέματα της καθημερινότητας του ιδίου και της οικογένειάς του. Η ψυχολογία του Έλληνα στρατιωτικού τροφοδοτεί το ηθικό του και το ηθικό του την ισχύ της μαχητικότητας των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Κε Υπουργέ.

Μην επιτρέψετε την υλοποίηση των όποιων σεναρίων θα φέρουν τους Έλληνες στρατιωτικούς σε περαιτέρω απόγνωση. Η εμπιστοσύνη μας ήδη κλονίστηκε, ας περισώσουμε τουλάχιστον την αξιοπρέπεια. Φωτεινός σηματοδότης μας έγινε η υλοποίηση και όχι η υπόσχεση, η οποία πρέπει να παραμείνει κομμάτι του κακού παρελθόντος.

Σας προσκαλούμε για μια ακόμη φορά να κάνετε την υπέρβασή σας και να καθορίσετε τόπο και ημεροχρονολογία κατά την οποία αντιπροσωπεία του Συνδέσμου μας θα συναντηθεί μαζί σας για κατάθεση προβλημάτων και λύσεων όπως τούτα κατατίθενται από τα ίδια τα στελέχη, μέλη μας.

Ευελπιστούμε αυτή τη φορά στην αποδοχή του αιτήματός μας και να είστε σίγουρος ότι όλοι μας θα κριθούμε.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή
 
Ο Πρόεδρος
 
Τσουκαράκης Ανέστης
Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ)
6974365800
Ο Γεν. Γραμματέας
 
Τσάκαλος Αναστάσιος
Αρχικελευστής ΕΜΘ (ΜΗΧ)
6943487931

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου