**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Γενική Τράπεζα και Μετοχικό Ταμείο Στρατού...............


Αγκαλιά εγώ κι εσύ στ' αμπαζούρ το θαλασσί αποκάτω... έλεγε ένα τραγουδάκι της αξέχαστης Βέμπο. Έτσι ήταν η Γενική Τράπεζα και το ΜΤΣ μέχρι το 1995.

Το σημείωμα της στήλης της προηγούμενης εβδομάδας για την εξέταση της περιόδου εκείνης, που κάποιοι «ειδικοί» έχωσαν μέσα στη ΓΤΕ τον κ. Κοντομηνά ως... «θεσμικό επενδυτή» και τον έβγαλαν, αθόρυβα, λίγο πριν το κραχ του Χρηματιστηρίου, συγκίνησε τον κόσμο των αποστράτων του ΣΞ.

Ένας με πληροφόρησε ότι ο κ. Κοντομηνάς, συνεργασθείς άψογα με τους «εντός», έφυγε συναποκομίζων 33 δισ. δρχ. σε 1,5 μήνα.

Παράλληλα, και μετά μια εβδομάδα, η μετοχή της ΓΤΕ πήρε την κάτω βόλτα, πάτωσε και οδηγήθηκε στη χρεοκοπία, αγκαλιά με το ΜΤΣ, του οποίου εκμεταλλευόταν τα κεφάλαια. Μια ολόκληρη τράπεζα πουλήθηκε μπιρ παρά στους Γάλλους και το ΜΤΣ υπέστη ανήκεστο βλάβη.

Όπως πληροφόρησε τους στρατιωτικούς συντάκτες προ ημερών ο σεμνός ΥΦΕΘΑ κ. Αθ. Δαβάκης, υπάρχει φάκελος, μετά μήνυση αποστράτων, για την υπόθεση, τον οποίο χειρίζεται η δραστήρια και «ανέγγιχτη», κορυφαία δικαστής, κ. Πόπη Παπανδρέου. (Τι να πρωτοκάνει η κυρία;)

Είμαι βέβαιος ότι, όταν τον παραλάβει, τον μελετήσει και εξάγει τα δέοντα πορίσματα, θα κλάψουν μανούλες.

(ΠΑΡΟΝ 04/02/2014 – Σ.Λ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου