**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Πόσα κερδίζουν οι συνταξιούχοι των ειδικών μισθολογίων



Την ετυμηγορία της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη συνταγματικότητα ή μη του «ψαλιδιού» των συντάξεων των ειδικών μισθολογίων περιμένουν πλέον με …κομμένη την ανάσα τόσο οι «απόμαχοι» ένστολοι, καθηγητές Ανώτατης Εκπαίδευσης, διευθυντές του ΕΣΥ, δικαστικοί κλπ, όσο και η κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να ανοίξει δημοσιονομική «τρύπα» περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Κίνδυνο τον οποίο καθιστά ορατό η εισήγηση-«κόλαφος» του γενικού επιτρόπου Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο) Διονύση Λασκαράτου, ο οποίος χθες «κατακευράνωσε» τις περικοπές των συντάξεων υπογραμμίζοντας ότι έρχονται σε ευθεία αντίθεση με πλειάδα συνταγματικών διατάξεων, αλλά και με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.
Από την αντίπερα όχθη, οι νομικοί παραστάτες του Ελληνικού Δημοσίου «επιστράτευσαν» το επιχείρημα της ύπαρξης επιτακτικών λόγων δημοσίου συμφέροντος που επέβαλαν τις επίμαχες περικοπές, στο πλαίσιο της προσπάθειας κάλυψης του δημοσίου ελλείμματος και μείωσης του δημόσιου χρέους. Επικαλέστηκαν, δε, την ανάγκη τήρησης υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας.
Η απόφαση για το θέμα αναμένεται να εκδοθεί εντός τους επόμενου τριμήνου από την Ολομέλεια του Ε.Σ η οποία πάντως ήδη από το 2013 εγείρει σοβαρές ενστάσεις για το (5ο κατά σειρά από το 2010) «μαχαίρι» στο εισόδημα των συνταξιούχων.
Ποιοι θα βγουν κερδισμένοι:
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου