**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Αντγος Χρήστος Μανωλάς : Νέος Α/ΓΕΣ



Αποστρατεύτηκε ο αρχηγός του Λιμενικού

Την αποστρατεία του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Αθανασίου Τσέλιου και την παραμονή των τριών υπολοίπων αρχηγών, καθώς και την αντίστοιχη αποστρατεία του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή Αντιναυάρχου Δημήτρη Μπανιά ΛΣ αποφάσισε πριν λίγη ώρα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμύνης (ΚΥΣΕΑ), που... συνήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, μετά από σχετικές εισηγήσεις των αρμόδιων Υπουργών Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλου και Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Με την απόφαση αυτή του ΚΥΣΕΑ διατηρούνται οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς. Νέος Αρχηγός ΓΕΣ στη θέση του Στρατηγού Τσέλιου είναι ο Αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς (επίσης καταδρομέας και βατραχάνθρωπος, όπως και ο προκάτοχός του) της τάξεως του 1980 της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, ενώ στη θέση του στη Διοίκηση της 1ης Στρατιάς τοποθετήθηκε ο μέχρι τώρα διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Τελίδης επίσης συμμαθητής του της τάξεως του 1980.

Με άλλη απόφασή του το ΚΥΣΕΑ προχώρησε στην αποστρατεία του ως σήμερα Αρχηγού ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αντιναυάρχου Δημήτρη Μπανιά ΛΣ και στη θέση του επελέγη οι τέταρτος στην ιεραρχία Υποναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος, ο οποίος προήχθη σε Αντιναύαρχο. Πηγές του Μαξίμου, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, σχολίαζαν ότι η αντικατάστασή του δεν σχετίζεται με το πρόσφατο περιστατικό στο Φαρμακονήσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Στρατό Ξηράς, όπως σημειώναμε και στο προηγούμενο σημείωμά μας. στα τρία τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει τέσσερις αρχηγοί (Φράγκος, Ζιαζιάς, Γκίνης, Τσέλιος), με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο από επιχειρησιακής όσο και από πρακτικής πλευράς.

(parapolitika.gr – Λ.Σ.Μ.)

Ποιος είναι ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ

Ο νέος αρχηγός ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Τάξη 1980 (Ανθυπολοχαγός Πεζικού). Παρακολούθησε το Σχολείο Βασικής και Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης της Σχολής Πεζικού και το σύνολο των προβλεπομένων Σχολείων των Ειδικών Δυνάμεων και διορίστηκε ως εκπαιδευτής στο ILRRPS (κατάρτιση SOF) στη Γερμανία. Έχει διατελέσει διοικητής Σχολείων/Εκπαιδευτής στο κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου ενώ αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και τη Σχολή Εθνικής Αμύνης. Είναι εν  ενεργεία Αλεξιπτωτιστής και Υποβρύχιος Καταστροφέας.

Ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ έχει διατελέσει από το  1991 έως το 1993 Διοικητής στο Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ), από το  1993 έως και το 1995 Διοικητής στο 5ο ΕΤΕΘ, .από το 1995 έως και το 1996 Διοικητής στο ΚΕΑΠ, .από το 1996 έως και το 1998 Διοικητής της Ελληνικής Δύναμης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, .από το 1999 μέχρι και το 2000 Διοικητής στο 1ο Τάγμα Αλεξιπτωτιστών, από το 2000-2003 διετέλεσε Διευθυντής J3JOPS, Διευθυντής Κλάδου Επιχειρήσεων J3. Διοικητής της Ελληνικής Δύναμης Αφγανιστάν (ΕΛΔΑΦ), από το 2004 έως το 2005 Επιτελάρχης της Ταξιαρχίας Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών, από το  2005 μέχδρι το 2008 Διευθυντής 9ου ΕΓ (ACOS J9) στο SHAPE, από το 2008 μέχρι το 2009 Διευθυντής Διεύθυνσης Εθνικών και Διεθνή Σχεδίων ΓΕΕΘΑ, από το 2009 μέχρι το 2010 Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ, από το 2010 μέχρι το 2011 Διοικητής της ΣΜΥ, από το 2011 μέχρι το 2012 Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ, από το 2012-2013  Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από τις  9 Μαρτίου 2013  μέχρι και  σήμερα ήταν Διοικητής 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ, ενώ από σήμερα και κατόπιν απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) είναι ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου