**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων








Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού

Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210  33 10 431 – FAX: 210 33 10 429


Ημερομηνία,  05 Φεβ 2014 

                          Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   ΥΠ. ΑΡΙΘ 03/14

1.     Εκδικάστηκαν σήμερα την 5η Φεβρουαρίου 2014 ενώπιον της Ολομελείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου , με την διαδικασία της πρότυπης δίκης , οι εφέσεις των Συναδέλφων μας κατά του Νόμου 4093/2012 (3ο Μνημόνιο ) και κατά της εκτελεστικής του Νόμου Υπουργικής Αποφάσεως, καθώς και των συνακόλουθων ατομικών πράξεων περικοπης των συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

2.     Πρόκειται για την απόφαση με την οποία μας παρακρατήθηκαν αναδρομικά και αντισυνταγματικά οι μειώσεις από τον μήνα Αύγουστο έως και τον Δεκέμβριο του 2013.

3.     Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων και οι τρεις θεσμικές Ενώσεις των Αποστράτων (Ε.Α.Α.Σ. – Ε.Α.Α.Ν. – Ε.Α.Α.Α.) άσκησαν παρέμβαση σε προσωπικό και θεσμικό επίπεδο δια του Αντιστρατήγου ε.α. (Δ) Καρανίσα Θωμά. Υπογραμμίστηκε η διφυής υπόσταση των Ενώσεων ως θεσμοθετημένων Ν.Π.Δ.Δ. και ως Συνδικαλιστικών Φορέων, εκπροσώπων των Μελών τους.

4.     Επιτονίστηκε με έμφαση το γεγονός ότι οι Ενώσεις Αποστράτων εκπροσωπούν και τους εν ενεργεία Συναδέλφους τους, ως αυτονόητη προβαθμίδα της δικής τους πορείας και προσφοράς στις Ενοπλες Δυνάμεις.
5.     Αναμένεται η απόφαση της Ολομελείας του Ελεγκτικού Συμβουλίου , η οποία καταρχήν θα ισχύσει αυτόματα για όλους τους Συναδέλφους που είχαν ασκήσει αντίστοιχη έφεση στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

6.     Την συνεδρίαση της Ολομελείας παρακολούθησαν οι πρόεδροι των τριών θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων και πολλοί Απόστρατοι.

7.     Δύναται να υποστηριχθεί ότι οι ενδείξεις και οι εντυπώσεις που αποκομίσθηκαν , επιτρέπουν την διαμόρφωση ενός κλίματος αισιοδοξίας για την θετική έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης και όλων των συναφών διεκδικήσεών μας.

Για το Συντονιστικό Συμβούλιο

Αντιστράτηγος  ε.α. Παντ. Μαυροδόπουλος                         Πρόεδρος ΕΑΑΣ
Αντιστράτηγος ε.α. Ι. Κρασσάς                                Δ/νων Σύμβουλος ΕΑΑΣ  
Αντιναύαρχος Σ.Περβαινάς Π.Ν. ε.α.        Πρόεδρος ΕΑΑΝ &   Συντονιστικού   
Αντιπλοίαρχος (Ε) Γ. Γεωργακόπουλος Π.Ν. ε.α.        Δ/νων Σύμβουλος ΕΑΑΝ
Αντιπτέραρχος (Ι) Κ.Ιατρίδης Π.Α. ε.α.                                 Πρόεδρος ΕΑΑΑ
Αντισμήναρχος(Ρ) Ι.Κρανιάς Π.Α. ε.α.                        Δ/νων Σύμβουλος ΕΑΑΑ

Για την ακρίβεια



Αντιναύαρχος Σ. Περβαινάς Π.Ν. ε.α.
Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου