**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Τινάζει στον αέρα τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία ο Γεωργιάδης !!!

Κίνδυνος από την απόφαση του Υπουργού Υγείας να μην μπορούν  πλέον  τα  Στρατιωτικά  Νοσοκομεία να συνταγογραφούν φάρμακα για τους Αποστράτους αξιωματικούς ,αλλά και για τα μέλη των Οικογενειών των ενεργεία Αξιωματικών και λοιπών δικαιούχων ! Από την 15 Ιαν 2014 εφαρμόζεται το όριο μηνιαίας δαπάνης ΕΟΠΥΥ σε όλους τους ιατρούς που συνταγογραφούν, ανεξάρτητα από τα αν είναι ή όχι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, ανεξάρτητα αν είναι ελευθεροεπαγγελματίες ή όχι, ανεξάρτητα αν είναι κρατικοί λειτουργοί ή όχι.  Πρόκειται για μια οριζόντια μείωση 20% του περυσινού ορίου συνταγογράφησης, χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψη τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας των στρατιωτικών νοσοκομείων , δηλαδή:

1. To σύνολο των στρατιωτικών ιατρών είναι ταυτόχρονα ελεύθεροι επαγγελματίες ιατροί και νοσοκομειακοί (κρατικοί) ιατροί.
2. Ο φόρτος των στρατιωτικών νοσοκομείων συνεχώς αυξάνεται, μια και έχει αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων που έχουν πρόσβαση στα στρατιωτικά νοσοκομεία, κατόπιν νομοθετικής ρύθμισης του τότε ΥΕΘΑ κου Ευάγγελου Βενιζέλου. Η συνταγογράφηση στα στρατιωτικά νοσοκομεία βάση διαταγών είναι υποχρεωτική και όχι προαιρετική
3. Ο φόρτος των στρατιωτικών ιατρών (όπως και των υπολοίπων ιδιωτών ιατρών) έχει αυξηθεί μια και η λειτουργία των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ έχει ανασταλεί από το Νοε 2013 λόγω της απεργίας των εκεί ιατρών και ιδιαίτερα των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών (ανάμεσα στους οποίους και μεγάλη μερίδα στρατιωτικών ιατρών) μια και με απόφαση του ίδιου του Υπουργού Υγείας μπορούν να προσέρχονται σε αυτούς 400 δωρεάν ασθενείς έναντι 200 που ίσχυε καθ’όλη τη διάρκεια του παρελθόντος έτους.
4. Συγκεκριμένα για τους στρατιωτικούς ιατρούς το πλαφόν συνταγογράφησης αθροίζει το κόστος των συνταγογραφούμενων συνταγών, τόσο στο ιατρείο, όσο και στα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα εντός του επομένου δεκαημέρου το πολύ, να υπάρχει κίνδυνος μη εξυπηρέτησης των δικαιούχων και μη νοσηλευομένων και προσερχομένων στα εξωτερικά ιατρεία ασθενών.
Δηλαδή υπάρχει ορατός ο κίνδυνος ο Ιατρός που συνταγραφεί στο ιδιωτικό του Ιατρείο και στο Στρατιωτικό νοσοκομείο (ο μετρητής του ΕΟΠΥΥ ειναι ο ίδιος ) να μην μπορεί να συνταγραφήσει στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο αν καλύψει τον αριθμό των συνταγών είτε στο Νοσοκομείο είτε στο Ιατρείο (Παλαβά πράγματα )!!!!
Πηγή : Epirus Corner

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου