**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Χειμερινή στρατιωτική εκπαίδευση Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων


ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΣΕ



Στιγμιότυπα από την χειμερινή στρατιωτική εκπαίδευση της Στρατιωτική Σχολής Ευελπίδων.


Η εκπαίδευση, η οποία διαρκεί 4 εβδομάδες από 20 Ιανουαρίου 2014 μέχρι 14 Φεβρουαρίου 2014 διαχωρίστηκε σε δύο φάσεις:
Α. Εκπαίδευση κατά Τάξη (3 εβδομάδων)
Β. Εκπαίδευση κατά Οργανικούς Λόχους (1 εβδομάδας)


Μερικά από τα αντικείμενα στα οποία εκπαιδεύτηκαν οι Ευέλπιδες είναι:

Οι Ευέλπιδες της Ιης τάξης εκπαιδεύτηκαν στα οπλομηχανήματα ομάδος, πραγματοποίησαν βολές ατομικού τυφεκίου, οπλοπολυβόλου, αμυντικής χειροβομβίδας. Πραγματοποίησαν πορείες 12 και 20χλμ, εκπαιδεύτηκαν στην Tοπογραφία αλλά και στις ενέργειες του μαχητή σε τακτικά σενάρια επίθεσης και άμυνας.


Οι Ευέλπιδες ΙΙας τάξης εκπαιδεύτηκαν στα οπλομηχανήματα ομάδας και διμοιρίας, εκτέλεσε βολές ατομικού τυφεκίου, οπλοπολυβόλου, βολή αμυντικής χειροβομβίδας. Οι Ευέλπιδες εκπαιδεύτηκαν στην Tοπογραφία, στις ενέργειες της ομάδος σε τακτικά σενάρια επιθέσεως και άμυνας με την πραγματοποίηση ΤΑΜΣ. Συμμετείχαν σε πορεία 20 χλμ, εκπαιδεύτηκαν στον ναρκοπόλεμο αλλά και σε επιχειρήσεις σε κατοικημένους τόπους. Εκτέλεσαν εικονικές βολές στον εξομοιωτή βολής της Σχολής και εκπαιδεύτηκαν στον πύργο αναρρίχησης. Πιστοποιηθήκαν στα καθήκοντα του ομαδάρχη κατά την αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε από επιτροπή της Σχολής.



Οι Ευέλπιδες ΙΙΙης τάξης παρακολούθησαν εκπαίδευση στις αεροκίνητες και αμφίβιες επιχειρήσεις σε συνεργασία με προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού, της Αεροπορίας Στρατού και των Ειδικών Δυνάμεων και της Σχολής Πυροβολικού. Οι Ευέλπιδες εκπαιδεύτηκαν στα οπλομηχανήματα Διμοιρίας – Λόχου και συγκεκριμένα πραγματοποίησαν βολές με ατομικά τυφέκια, οπλοπολυβόλα, πολυβόλα αλλά και όλμους, ενώ εκτέλεσαν ΤΑΜΣ επιπέδου Διμοιρίας στο πλαίσιο ειδικών επιχειρήσεων.


Οι Ευέλπιδες IVης τάξης εκπαιδεύτηκαν στον αγώνα σε χιονοσκεπείς περιοχές στο ΚΕΟΑΧ και πραγματοποίησαν διαγωνιστική πορεία-βολή 20 χλμ. Εκτέλεσαν βολή αμυντικής Χ/Β, ατομικού τυφεκίου, οπλοπολυβόλου και πιστολιού. Πραγματοποίησαν βολές ταχείας αντίδρασης και εικονικές βολές στον εξομοιωτή και εκπαιδεύτηκαν στο πύργο αναρρίχησης ενώ παράλληλα συνέδραμαν ενεργά στην εκπαίδευση των μικρότερων τάξεων με καθήκοντα εκπαιδευτή.


Στην δεύτερη φάση της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκαν αντικείμενα κατά οργανικά τμήματα, με την διεξαγωγή της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Η Διμοιρία Τυφεκιοφόρων κατά την Άμυνα».
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου