**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Ο Βενιζέλος προτείνει να μην πάρουν από το πλεόνασμα οι ένστολοι!!!


ΣΧΟΛΙΑ: Αλήθεια, θα περίμενε κανείς από τους Στρατιωτικούς να συναινέσει ο Βενιζέλος επ' αυτού??? Αλήθεια, το ΄΄αυτιστικός΄΄ και δώσε από το πλεόνασμα μπορούν να συνευρεθούν???


15.03.2014 | 00:01
Image
Κανείς δεν περιμένει από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να στηρίξει στρατιωτικούς και σώματα ασφαλείας. Η θητεία του στο ΥΠΕΘΑ “σφραγίστηκε” από την φράση περί “αυτιστικών” και γενικώς δεν είναι από τους πολιτικούς που μπορεί να πει κάποιος ότι έχει εκτιμήσει σωστά τι σημαίνει για μια χώρα να έχει αξιόπιστες ΕΔ. Με την υπόθεση της “διανομής πλεονάσματος” επιβεβαιώνει αυτές τις απόψεις αφού σύμφωνα με πληροφορίες έχει την άποψη ότι “ένστολοι δεν πρέπει να συμπεριληφθούν στις ευπαθείς ομάδες που θα πάρουν κάτι από το πλεόνασμα”.
Σύμφωνα με την εικόνα που μεταφέρουν οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το χώρο του ΠΑΣΟΚ η άποψη που κυριαρχεί στο συγκυβερνών κόμμα είναι η εξής:

*Εφόσον οι στρατιωτικοί έχουν να αναμένουν κάτι από την απόφαση του ΣτΕ, καλό θα είναι τα χρήματα που θα πήγαιναν σ΄ αυτούς να δοθούν σε άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

*Υπάρχει η πρόταση να ζητηθούν από δήμους και κοινότητες λίστες με ονόματα πολιτών που έχουν πραγματικές οικονομικές ανάγκες και να βοηθηθούν απ΄ όποιο ποσό επιτρέψει -αν επιτρέψει- η τρόϊκα να διανεμηθεί.

Ο κίνδυνος του “κοινωνικού αυτοματισμού” είναι εδώ. Ασφαλώς και υπάρχουν πολίτες που υποφέρουν και πρέπει να βοηθηθούν. Και νομίζουμε ότι οι στρατιωτικοί θα είναι οι πρώτοι που έσπευδαν να βοθήσουν. Όμως έχει αναρωτηθεί όποιος έχει την άποψη ότι “οι ένστολοι δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες” πως τα βγάζει πέρα ένα στέλεχος του στρατού στον Έβρο, στη Λήμνο, στη Χίο και σ΄ όλες τις ακριτικές μονάδες;

Έχει μιλήσει κάποιος απ΄ αυτούς μ΄ έναν νεαρό ανθυπολοχαγό που με όνειρα χίλια ξεκίνησε την καριέρα του σε κάποια μονάδα του Έβρου;

Προφανώς όχι. Είναι εύκολα τα μεγάλα λόγια και η δημιουργία εντυπώσεων. Ειδικά αυτή τη περίοδο που εκλογικές αναμετρήσεις κρίσιμες για το μέλλον προσώπων και κομμάτων έρχονται. Τίποτα απ΄ όλα αυτά όμως δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία των ΕΔ. Διαθέτουμε ένα από “τα καλύτερα αμυντικά συστήματα” όπως συχνά επαναλαμβάνει ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος ΜΟΝΟ χάρη στους ανθρώπους των ΕΔ. Αν αυτό είναι δύσκολο να το κατανοήσουν όσοι λαμβάνουν αποφάσεις τότε τα πράγματα εκτός από δύσκολα είναι και επικίνδυνα.

Πηγή : Onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου