**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Οι Στρατιωτικοί θα πληρώσουν τη δικαίωση από το ΣτΕ



Πηγή : staratalogia


Το δημοσιονομικό «κενό» που προκύπτει από δικαστικές αποφάσεις θα θίγει τις ίδιες τις ομάδες πολιτών
Επίκειται απόφαση που θα ακυρώνει τις περικοπές για τους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων

Στις «πλάτες» των εν ενεργεία και συνταξιούχων στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών, δικαστικών και λοιπών δημοσίων λειτουργών, οι οποίοι υπέστησαν τις άδικες περικοπές των αποδοχών τους από... τον Αύγουστο του 2012 μέχρι σήμερα, αποφάσισε να ρίξει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας το πρόσθετο δημοσιονομικό βάρος του 1,1 δισ. ευρώ από τις επικείμενες αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων που θα επιτάσσουν την επιστροφή όλων των ποσών που περικόπηκαν.

Στις ίδιες ομάδες

Σύμφωνα με «κύκλους» του υπουργού, εάν τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας εκδώσουν τελεσίδικες αποφάσεις με τις οποίες θα κριθούν αντισυνταγματικές οι περικοπές που επιβλήθηκαν στις αποδοχές των στρατιωτικών - ενστόλων και τις συντάξεις όλων των ειδικών μισθολογίων αναδρομικά από τον Αύγουστο του 2012, τότε το δημοσιονομικό κόστος που θα προκύψει θα καλυφθεί με μέτρα που θα θίγουν τις ίδιες τις ομάδες πολιτών στις οποίες θα αφορούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις! Σύμφωνα με τους ίδιους «κύκλους», στην περίπτωση δικαίωσης της προσφυγής των στρατιωτικών - ενστόλων, το επιπλέον κόστος θα μπορούσε να καλυφθεί μέσα από την καθυστέρηση στις προαγωγές των αξιωματικών!

Ουσιαστικά, ο υπουργός Οικονομικών αρνείται να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη για τις αντισυνταγματικές νομοθετικές ρυθμίσεις που προώθησε ο ίδιος σε συνεργασία με την τρόικα και δεν σκοπεύει να αναζητήσει άλλα εναλλακτικά μέτρα που θα θίγουν όσους έχουν μείνει τόσα χρόνια στο «απυρόβλητο» της αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής που εφαρμόζει ο ίδιος πιστά κατ' εντολή της τρόικας. Προτιμά να εκβιάσει τους πολίτες που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα!

Προτιμά, για παράδειγμα, να αφήνει στο απυρόβλητο τη φοροδιαφυγή με τα πλαστά και τα εικονικά τιμολόγια με το να επιτρέπει ακόμη τη χρήση αθεώρητων τιμολογίων η οποία ευνοεί τα κυκλώματα των μεγαλο-φοροφυγάδων που «ξεπλένουν» «μαύρο χρήμα» δισεκατομμυρίων ευρώ. Αντί λοιπόν να λάβει επιτέλους αυστηρά μέτρα για να αντιμετωπίσει τα κυκλώματα αυτά, προτιμά να τα βάλει με τους στρατιωτικούς - ενστόλους και τους συνταξιούχους δημόσιους λειτουργούς, οι περισσότεροι από τους οποίους πένονται εξαιτίας της άδικης δημοσιονομικής πολιτικής των οριζόντιων περικοπών που εφαρμόστηκαν με τα Μνημόνια!

Ουσιαστικά, ο κ. Στουρνάρας θέλει να αποφύγει την επιστροφή των ποσών που περικόπηκαν άδικα από τις αποδοχές των εν ενεργεία στρατιωτικών - ενστόλων και των συνταξιούχων λειτουργών του Δημοσίου, καθώς θα πρέπει να καταβάλει αυξήσεις από 10% έως και 30% στις αποδοχές των περισσοτέρων εξ αυτών, κάτι το οποίο θεωρείται «ανεπίτρεπτο» από τους δανειστές, οι οποίοι προτιμούν τα περισσότερα χρήματα του Κρατικού Προϋπολογισμού της χώρας μας να αποπληρώνουν τα δάνειά τους!

Οι αποφάσεις

Σημειώνεται ότι τις προσεχείς εβδομάδες επίκεινται δικαστικές αποφάσεις από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Μισθοδικείου, με τις οποίες κρίνονται αντισυνταγματικές οι περικοπές στους εν ενεργεία στρατιωτικούς - ενστόλους και δικαστικούς λειτουργούς. Επιπλέον, επίκειται απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία αναμένεται να κριθούν αντισυνταγματικές και να ακυρωθούν οι περικοπές και για όλους τους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων.

Όπως μάλιστα έχουν ήδη εκτιμήσει στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, μια τέτοια εξέλιξη αναμένεται να υποχρεώσει το Δημόσιο να επεκτείνει την αναδρομική ακύρωση των περικοπών και σε όλους τους εν ενεργεία λειτουργούς του Δημοσίου που αμείβονται με βάση ειδικά μισθολόγια, δηλαδή και στους πανεπιστημιακούς και στους ιατρούς του ΕΣΥ και στους ερευνητές και στους διπλωματικούς υπαλλήλους κ.λπ.

(Ε.Τ. 03/04/2014 – ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗΣ - gpalaitsakis@e-typos.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου