**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Εκδηλώσεις μνήμης για την γενοκτονία των Ποντίων





Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου η 19η Μαΐου και έλαβαν χώρα εκδηλώσεις μνήμης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να τιμηθεί η μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων της περιόδου 1914-1923.
 
 
Την Κυριακή 11 Μαΐου 2014  πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Στη συνέχεια ο διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη Γενοκτονιών, Θεοφάνης Μαλκίδης, μίλησε με θέμα «Μνήμη Γενοκτονίας ή Γενοκτονία της Μνήμης». «Η 19η Μαΐου θα πρέπει να γίνει ημέρα πανευρωπαϊκή, όπως έγινε για το Ολοκαύτωμα, προκειμένου να τιμάται η μνήμη των θυμάτων του κεμαλισμού που ισοδυναμεί με φασισμό. Δεν μπορεί να αποσιωπάται ο ρόλος του Κεμάλ», σημείωσε ο κ. Μαλκίδης.
 
 
Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού συμμετείχε στις εκδηλώσεις, κατά τις οποίες ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών, Αβραάμ Γούναρης, το Ελληνικό Κοινοβούλιο, η βουλευτής Σοφία Βούλτεψη, και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο υπασπιστής της Πολεμικής Αεροπορίας, αντισμήναρχος Ιωάννης Γιαννακάκης.
 
 
 
Στεφάνι κατέθεσε εκ μέρους της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, ο Υπτγος ε.α. Βασίλειος Ροζής, Αντιπρόεδρος της ΕΑΑΣ. 
 
Άνχης ε.α.
Παντελής Κράγκαρης
Μέλος ΔΣ/ΕΑΑΣ
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου