**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Προπαγάνδα στοπ για ΄΄δήθεν προνόμια Στρατιωτικών΄΄



Γράφει ο
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΑΤΡΙΔΗΣ

Αντιπτέραρχος(Ι)
Επίτιμος Δκτής ΔΑΥ
Πρόεδρος ΕΑΑΑ
.


Με αφορμή τα αναφερόμενα στον τύπο και στα διάφορα sites, περί δήθεν προνομίων των Στρατιωτικών τα οποία έχουν μπει στο στόχαστρο του Υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να επισημανθούν τα παρακάτω:


Προνόμια οι Στρατιωτικοί δεν είχαν ποτέ, ούτε έχουν, ούτε και θα έχουν. Το μόνο προνόμιο τους είναι η υπεράσπιση της πατρίδος και των εθνικών μας συμφερόντων. Άλλοι έχουν προνόμια και μάλιστα σε αυτή την οικονομική κρίση που ο Ελληνικός λαός εξαθλιώνεται και για τα οποία ουδείς ασχολείται. ΆΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ;

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μετά την απόφαση του ΣτΕ, η οποία μας δικαιώνει απόλυτα και διορθώνει τη μονομερή εις βάρος μας αδικία με τις διπλές περικοπές, βγαίνουν κάποιοι και αναφέρονται άλλοτε σε ισοδύναμα μέτρα και άλλοτε σε προνόμια των Στρατιωτικών προσπαθώντας έτσι να ενεργοποιήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό και να βάλουν απέναντι στην υπόλοιπη κοινωνία τους Στρατιωτικούς.

Όλα αυτά τα γράφουν διότι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα εχθρικό έναντι ημών δίνοντας την εντύπωση ότι είμαστε προνομιούχοι. Αυτό βέβαια είναι ψευδές , ψευδέστατο.

Ποια είναι όμως η αλήθεια; Καταρχάς δεν είναι τσάμπα τίποτα και τίποτα δεν παρέχεται δωρεάν στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Στις Λέσχες και στα ΚΑΑΥ πληρώνουμε τα πάντα και φαγητό και ποτά και διαμονή, απλώς οι τιμές είναι φθηνότερες επειδή το λειτουργικό κόστος και το κέρδος (10%) είναι μικρότερο σε σχέση με τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και σε άλλες σοβαρές χώρες όπως ΗΠΑ και χώρες της Ευρώπης για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Εκεί αλήθεια γιατί δεν γράφονται τέτοιου είδους δημοσιεύματα σπιλώνοντας τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων;

Επίσης αυτοκίνητα διατίθενται μόνο στους Διοικητές Μονάδων των Μεγάλων Σχηματισμών προκειμένου να διευκολύνονται στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, όπως και η μεταφορά τους από και προς την οικία τους επειδή εργάζονται καθημερινά από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, όπως ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τους Γενικούς Γραμματείς, Προέδρους Οργανισμών, Βουλευτές κλπ.

Σε ότι αφορά τα στρατιωτικά πρατήρια αυτά εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο τις Μονάδες και οι τιμές είναι ελαφρώς μικρότερες με εκείνες των Super Market λόγω του μικρού λειτουργικού κόστους και κέρδους (10%).

Τέλος ο οικοδομικός οργανισμός ΑΟΟΑ στον οποίον πληρώνουμε μηναία εισφορά επί πολλά χρόνια για τη συντήρησή του, δημιουργήθηκε προκειμένου τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να αποκτήσουν μετά από 40 χρόνια κάποιο οικόπεδο ή διαμέρισμα σε καλύτερη τιμή και φθηνότερο επειδή δεν υπάρχει το κέρδος του εργολάβου. Ούτε τα δάνεια είναι επιδοτούμενα απλώς είναι με χαμηλότερο επιτόκιο.

Αυτά λοιπόν που θεωρούν κάποιοι ως προνόμια είναι αυτονόητα σε όλες τις χώρες.
 
Επιτέλους ας σταματήσουν όλοι αυτοί οι κύκλοι να αναπαράγουν τα ίδια και τα ίδια, να εκτιμήσουν το έργο που επιτελούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, κάτω από αντίξοες συνθήκες, θυσιάζοντας ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και της εθνικής μας κυριαρχίας και να επιδείξουν τον προσήκοντα σεβασμό στο ξεχωριστό αυτό κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας με τις πολλές ιδιαιτερότητες, τις οποίες αναγνώρισε και το ΣτΕ, όπως ακριβώς συμβαίνει στα προηγμένα κράτη (ΗΠΑ, Ευρώπη) τα οποία σέβονται απόλυτα και τιμούν τα στελέχη των ΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου