**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Τέρμα τα καλαμπούρια για προνομιούχους Στρατιωτικούς ΄΄ !



Image
Τα περί “προνομιούχων στρατιωτικών” έχουν αρχίσει πάλι να ακούγονται μετά από την ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ. Ο στόχος προφανής αλλά πια δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί. Γιατί μπορεί η ηγεσία των ΕΔ να εξακολουθεί να είναι σιωπηλή, οι στρατιωτικοί όμως και οι απόστρατοι όχι πια.

Ο ναύαρχος Κωστής Γκορτζής, γνωστός και αξιοσέβασοτος μ΄ ένα κείμενό του στο προσωπικό του blog το klafsigelos βάζει …τέλος στα καλαμπούρια.

Γράφει:


Για να σταματήσουν τα …καλαμπούρια περί “προνομίων” των στρατιωτικών που αναπαράγονται και από φίλους αγαπημένους.




Από το 2009, η σύζυγος (πτυχιούχος Οικονομικών) που συνεισέφερε 1000 ευρώ ανά μήνα x 14 = 14000 ευρώ, απολύθηκε και είναι μακροχρόνια άνεργη με τη σφραγίδα του ΟΑΕΔ. Έτσι, το εισόδημα από τις 51000 ευρώ το 2009, έφτασε τις 17327 ευρώ το 2013 και το 2014. Και επ’ αυτού έρχεται και μια σφαλιάρα επιπλέον φόρου 946 ευρώ μειώνοντας ακόμα το εισόδημα στα 16381 ευρώ! Μείωση 78%…

Τα 16381 ευρώ που παίρνει ο “προνομιούχος Ναύαρχος”, αφορούν και τους τρείς μη προνομιούχους ιδιώτες άνεργους που ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ στην οικογένειά του και δεν είναι κάπου απέναντι… Διαιρούμενα δια του 4 λοιπόν μας κάνουν 4096 ευρώ για τον καθένα ετησίως, δηλαδή 312 ευρώ τον μήνα για τον καθένα! Ούτε καν το επίδομα ανεργίας…

Την εποχή των …παχιών αγελάδων, με τη σύζυγο εργαζόμενη, ως καλοί νοικοκυραίοι ανοιχτήκαμε σε υποχρεώσεις (στεγαστικό, κάρτες, τηλέφωνο, δάνειο για ένα αυτοκίνητο 1300κ.ε.) που δεν ξεπερνούσαν το 25-30% του εισοδήματός μας. Τώρα οι υποχρεώσεις αυτές, συν τα αλεπάλληλα χαράτσια, είναι το 110% του εισοδήματος και για να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας δανειζόμαστε από “ανοικτό” δάνειο για να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας και να ανταπεξέλθουμε με τα βασικά της διαβίωσης/επιβίωσης.

Κι έρχονται οι ΣτουρναροΧαρδουβέληδες και προσθέτουν στο τεκμαρτό εισόδημα τα τοκοχρεωλύσια που πληρώνουμε με τόκο 15%+ στην Τράπεζα ώστε να “αυγαταίνουν” το εισόδημα και να πληρώνουμε παραπάνω Φόρο δανειζόμενοι πάλι από την Τράπεζα…. Και προσθέτουν και “τεκμαρτό” 8500 ευρώ στη σύζυγο γιατί έχει εισόδημα 138 (!!!) ευρώ από 11 στρέμματα στα ημιορεινά της Πίνδου…Αφού έρριξαν έξω την οικονομία με αυτή τη μέθοδο ως Κράτος, ρίχνουν και εμάς στον Καιάδα κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν το αδιέξοδο αυτής της πολιτικής για τους πολίτες…

Δεν θα κάνω συγκρίσεις με άλλες κοινωνικές Τάξεις, είτε του Δημοσίου είτε του ιδιωτικού Τομέα παίζοντας το παιχνίδι του συστήματος “διαίρει και βασίλευε”. Παραθέτω τα δεδομένα για να καταλάβουν οι πάντες ότι και οι στρατιωτικοί είναι στην ίδια αν όχι χειρότερη δυνατή κατάσταση που βιώνει η πλειονότητα των πολιτών. Και παραθέτω και σε τι αντιστοιχεί το “προνομιούχο” μου εισόδημα που πρέπει να ταΐσει και να ζήσει ΤΕΣΣΕΡΑ άτομα:

35 χρόνια πραγματικά συντάξιμα. Είκοσι χρόνια πτητικά συντάξιμα. Σύνολο 55 συντάξιμα.


29 χρόνια θαλάσσιας υπηρεσίας σε πλοία, δύο θητείες Κυβερνήτη πλοίου (το ένα περιπολόν στο ΝΑ Αιγαίο και το δεύτερο με 360 άτομα πλήρωμα, 40 πυραύλους και και και), επί 20 χρόνια παράλληλα πετώντας στο Αιγαίο στα 100 πόδια επί 3000 ώρες -τις μισές νύχτα- και εκπαιδεύοντας/αξιολογώντας νέους χειριστές.
6 χρόνια σε Διοικητικές/Επιτελικές θέσεις (τα δύο σε Διοίκηση του ΝΑΤΟ).

Μια σταδιοδρομία που ΑΠΟΛΑΥΣΑ. Με μπόλικη αδρεναλίνη, με εμπειρίες που δεν φανταζόμουν, με ταλαιπωρίες, με συγκρούσεις και συναινέσεις, με σμίλεμα ανθρώπινων σχέσεων με μόνιμους και στρατευμένους που κρατούν μια ζωή. Με άπειρα ξενύχτια, φουρτούνες και κάλμες, ασυνείδητα παιχνίδια με τον Χάρο (τα συνειδητοποιείς μετά…), χαμένες γιορτές, μισές διακοπές (η πρώτη μου άδεια ήταν μετά 12 χρόνια υπηρεσίας), ανούσιες επιφυλακές (ακόμα και στις εκλογές μας …μάντρωναν), στα “διαλείμματα” η φυσική οικογένεια.

Για όλα αυτά είμαι πραγματικά “προνομιούχος”.
Έζησα όσα λίγοι ως εμπειρία ζωής. Και τα έζησα ευπρεπώς στερούμενος ή σχετικώς εν ανέσει από πλευράς οικονομικής διατηρώντας την ευπρέπεια και της οικογένειάς μου.
Το αν είμαι “προνομιούχος” οικονομικά στην παρούσα συγκυρία, το αφήνω στην κρίση σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου