**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση της κυβέρνησης για την επιστροφή των μισθών στους Στρκούςυς





Το αργότερο έως την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχει αποφασίσει η κυβέρνηση πώς θα εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικράτειας σχετικά με την επιστροφή των χρημάτων που «περικόπηκαν» το 2012 από τους μισθούς των ένστολων. 

Ήδη ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκουρας έχουν συζητήσει όλα τα νέα ενδεχόμενα και σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θέλει να είναι έτοιμη έως τις 10 Ιουλίου καθώς φτάνουν στην Αθήνα εκπρόσωποι των δανειστών.  

Πάντως την πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμοστούν οι δικαστικές αποφάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα μετέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στους εκπροσώπους των ενστόλων. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ, η Ομοσπονδία των Αστυνομικών όπως και οι άλλες ενώσεις απαίτησαν από τον κ. Σταϊκούρα και την κυβέρνηση σεβασμό των δικαστικών αποφάσεων.

Από την πλευρά του ο αντιναύαρχος Σπύρος Περβανάς, πρόεδρος του συντονιστικού των αποστράτων, εμφανίστηκε διαλλακτικός αναφορικά με την καταβολή των αναδρομικών σε βάθος χρόνου αλλά επέμεινε σε άμεση μισθολογική αποκατάσταση των εν ενεργεία και αποστράτων ένστολων των ενόπλων δυνάμεων. 

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει αναλάβει να εκπονήσει πλήρη οικονομική μελέτη των επιπτώσεων εφαρμογής των δικαστικών αποφάσεων και θα ακολουθήσουν νέες συναντήσεις την επόμενη εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την καταβολή των αναδρομικών από τον Αύγουστο του 2012 εκτιμάται ότι απαιτούνται περίπου 550 εκατ. ευρώ, ενώ το ετήσιο κόστος εφεξής υπολογίζεται σε 200 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες όσον αφορά τους ένστολους.  


-Τα χρήματα που θα δοθούν ως αυξήσεις στους μισθούς τους εξαιτίας των δικαστικών αποφάσεων θα συμψηφισθούν με το επίδομα που έλαβαν προ μηνών από το πρωτογενές πλεόνασμα.  

Υπενθυμίζεται ότι 68.000 ένστολοι με μισθό έως 1500 ευρώ έλαβαν το Πάσχα  500 ευρώ  ενώ «μέρισμα» έως 488 ευρώ έλαβαν άλλοι 7.000 συνάδελφοί τους με μισθό ελαφρώς υψηλότερο.

-Οι νέες αυξήσεις στους μισθούς θα ισχύσουν για το 2014 ενώ για τα προηγούμενα χρόνια δηλαδή για το 2012 και το 2013 δεν θα δοθεί ούτε ένα ευρω  καθώς δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.  

-Θα υπάρξει συμψηφισμός με τις επιπλέον αποδοχές που λαμβάνουν οι στρατιωτικοί εξαιτίας των προαγωγών τους ανά 3ετια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου