**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ενέργειες Στρκών μετά την μη εκτέλεση της απόφασης του ΣτΕ



Γιάννης Αντωνιάδης , Πρόεδρος Αποφοίτων ΣΣΑΣ
Αυτό που γραφαμε τις προάλλες....

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους οι Στρκοί μετά την μη εκτέλεση της απόφασης της Ολομέλειας του ΣΤΕ έχουν δύο επιλογές.

Η πρώτη επιλογή είναι να καταθ έσουν αγωγή στα Διοικητικά Δικαστήρια σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και να ζητήσουν να δικαστει με διαδικασίες εξπρές, ως πρότυπη δίκη, σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου 3900/2010.

Η δεύτερη επιλογή που έχουν οι Στρκοί είναι να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτσαμάνη για μη εκτέλεση δικαστικής απόφασης κατά το Σύνταγμα, τον Ποινικό Κώδικα και την νομοθεσία, από την πλευρά των αρμοδίων υπουργών. 

Αυτό μεταφράζεται ότι από την Εισαγγελία πρέπει να ζητηθεί η άρση της ασυλίας των αρμοδίων υπουργών που αρνούνται να εφαρμόσουν την απόφαση της Ολομέλειας του ΣΤΕ, προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη: 1) για παράβαση καθήκοντος (άρθρο 259 Ποινικού Κώδικα) και 2) για μη συμμόρφωση προς δικαστική απόφαση (άρθρο 232Α Ποινικού Κώδικα).


Το πρώτο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών, ενώ ο διαπράξας το αδίκημα έχει και προσωπική ευθύνη για αποζημίωση και το δεύτερο αδίκημα, αυτό της μη συμμόρφωση προς δικαστική απόφαση, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου