**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Νέα μείωση του ΜΤΣ 20% ??? λες??? Μπααααααααααααα!!!



Καλημέρα.
Πληροφορηθήκαμε ότι την Τρίτη 5 Αυγ. 2014 υπογράφηκε η μείωση του μερίσματος ΜΤΣ κατά 20%. Έχουν περάσει τρεις μέρες, ουδείς αρμόδιος μας έχει ενημερώσει τι ισχύει, αν υπάρχει αναδρομικότητα ή από πότε θα εφαρμοσθεί! 
Μέχρι σήμερα πρωί 8/8 που γράφεται το παρόν δεν έχει αλλάξει η τιμή μεριδίου στην ιστοσελίδα του ΜΤΣ, ούτε έχει αναρτηθεί στη "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" η σχετική απόφαση (ελπίζω να τα διαβάσει κάποιος και να τα κάνει).
Αν δεν υπήρχε στις ανακοινώσεις του ΜΤΣ ένα σχόλιο του ΥΦΕΘΑ θα είχα πιστέψει ότι δεν έχει γίνει μείωση!!!
Η ΕΑΑΣ διακινεί  ανακοίνωση (*) του ΜΤΣ με το σχόλιο "Το Μ.Τ.Σ. ανακοίνωσε την Διαμόρφωση τιμής μεριδίου 2014". Το ανοίγω με αγωνία να δω πότε θα εφαρμοσθεί μπας και γλυτώσουμε τα αναδρομικά. Ψάχνω να δω την αναδρομικότητα και τη νέα τιμή μεριδίου, όπου διαπιστώνω ότι δεν γίνεται καμία σχετική αναφορά!!!  Μάλλον λάθος ανακοίνωση θα μπήκε ...σκέφθηκα.   Ανθρώπινο, συμβαίνουν αυτά !

        Επειδή λοιπόν πολλοί συνάδελφοι με έχουν πάρει τηλέφωνο ζητώντας σχετική ενημέρωση και μάλλον κάποιοι "αρμόδιοι" παίζουν με την υπομονή μας και την ανοχή μας, ας το ξεπεράσουμε χαμογελώντας (μην χάσουμε την ελπίδα μας, διότι ανακοινώθηκε και πάλι πλεόνασμα 1,8 δις για  το 1ο εξάμηνο του έτους 2014 ! ),  διαβάζοντας τα παρακάτω στοιχεία (δεν ξέρω αν θα ξεφύγουμε όμως από την κατάθλιψη):
Μειώσεις μερίσματος ΜΤΣ κατά 25% από 1 Ιαν. 2011 και  25% από 1 Ιαν. 2012 (τιμή μεριδίου 5,7142)
Το 2013 η τιμή μεριδίου του μερίσματος ΜΤΣ μειώθηκε από 5,7142 € σε 5,1999 € (ποσοστό μείωσης 9%).
Έτος 2014 (δεν ξέρουμε ακόμη από πότε) νέα μείωση μερίσματος 20% (...όπως λένε οι κακές γλώσσες) ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ, αν, αν,  αν ....   !!!    Άρα η νέα τιμή μεριδίου θα είναι (πιθανόν) 4,1599.
Σύνολο : 59,05 (δεν τελειώσαμε, αυτό το ποσοστό αφορά μόνο τις αποφάσεις με τις ονομαστικές μειώσεις).
Σε αυτό το ποσοστό θα πρέπει να προστεθεί το αναλογούν λόγω της"αφανούς" μείωσης εκ του Ν. 4093/2012 (ποσοστά 5-10-15-20%). Δεν βάζω την τελευταία που είδαμε, η οποία είναι λόγω εφορίας. Είναι για το πρωτογενές πλεόνασμα αυτή!! Χαλάλι !!
Άρα το πραγματικό ποσοστό μείωσης σε μια τετραετία είναι μεταξύ 61,09 - 70,54 % (ανάλογα με το ποσό της σύνταξης). 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ   !
     Η τιμή  μεριδίου  έχει προσεγγίσει πλέον τη τιμή μεριδίου του έτους 1996 που ήταν 4,399 € (αναγωγή της τιμής σε ευρώ)!!!
ΆΡΑ ότι αυξήσεις δόθηκαν από το 1996 μέχρι και το 2010 ήτοι 14 ετών, χάθηκαν μέσα σε τέσσερα (4) χρόνια .

Ας τα θυμόμαστε τα παραπάνω!        Διότι "ο καλός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης" !

Και επειδή δεν με πιστεύετε για το πλεόνασμα, σας παραθέτω την είδηση και το link για να πειστείτε!

Οπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, από το Δελτίο Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, προκύπτει ότι «το 1ο εξάμηνο του έτους, το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκε στα 1,8 δισ. ευρώ, από πρωτογενές έλλειμμα 1,9 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (αν εξαιρέσουμε το πρόγραμμα αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών, το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώνεται στα 2,2 δισ. ευρώ εφέτος, από 590 εκατ. ευρώ πέρυσι).  Ετσι, η χώρα συνεχίζει να έχει, για 2η συνεχόμενη χρονιά, υψηλά και βιώσιμα πρωτογενή πλεονάσματα. Στοιχείο που επιβεβαιώνει ότι τα δημόσια οικονομικά της χώρας σταθεροποιούνται», δήλωσε.
andreas  8 ώρες πριν
αφου λιανισες τους συνταξιουχους και τους μισθωτους με περικοπες και φορολογια εχεις πλεονασμα κ σταικουρα !!!


ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ !!  Από Δευτέρα ξεκινάει η ... ανάπτυξη!!

(*) Ευχαριστώ κάποια Παραρτήματα της ΕΑΑΣ που με ενημερώνουν σχετικά, διότι τελευταίως η ΕΑΑΣ με ξεχνά.

Με συναδελφική αγάπη και αισιοδοξία.
Βασίλης Νικολόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου