**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Σχόλια που αναρτήθηκαν τις τελευταίες ημέρες σχευικά με τα στελέχη των ΕΔ


Πηγή : ΣΣΑΣ

PDF Εκτύπωση E-mail
Βιβλίο Μελών
 Σήμερα πρώτη του μηνός Αυγούστου ο καλός μου φίλος και συμμαθητης Αρχηγός του Στρατού Χρήστος Μανωλάς καλεί σε έκτακτο συμβούλιο τους Στρατηγούς με θέμα τη κρίση που έχει δημιουργηθεί απο τη μεγάλη κοροιδία στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Δεν σας κρύβω ότι μίλησα με μερικούς εξ αυτών -Οχι με τον Αρχηγό , και το πρόβλημα είναι πλέον αρκετά σοβαρό. Ο βαθμός της κοροιδίας και του εμπαιγμού είναι τέτοιος που Στρατηγοί όπως τους σημερινούς απο τον αρχηγό μέχρι τον τελευταίο διοικητή σχηματισμού και τους κλαδάρχες δεν είναι εύκολο ν΄ανεχθούν τέτοιου είδους παιχνίδια στη πλάτη τους. Και δεν μιλάω για τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ .......Μιλάω για πραγματικούς στρατιώτες - Στρατηγούς όπως ο Αρχηγός Χρήστος Μανωλάς  ο Στρατάρχης Β Τελλίδης, ο Μανώλας ο Ανέστης ο Γενικός επιθεωρητής Στρατού και αλλοι εκλεκτοί συμμαθητές αλλα και λίγο μικρότεροι που τους ξέρω καλά, δύσκολα θα μπορέσουν να κοιτάξουν στα μάτια τα πονεμένα και τσακισμένα στελέχη τους και να τους πούν να σκιστούν στη δουλειά.Είναι πραγματικοί μαχητές και άνθρωποι και πολύ δύσκολα θα δικαιολογήσουν τους ψευτοτραμπουκισμούς των πολιτικών και το ψέμα τους. Προβλέπω άσχημα μαντάτα.. Πολύ φοβάμαι ότι καλοκαιριάτικα θα υπάρξει μεγάλη ένταση. Και είναι κρίμα πραγματικά, πολύ κρίμα να παραιτηθεί κάποιος απο αυτούς τους τρομερούς μαχητές με επαγγελματική συνείδηση με τρείς και τέσσερις γλώσσες ο καθένας και με την ανθρωπιά για τα στελέχη τους, επειδή κάτι μαζεμένα γαλαζοπράσινα παράσιτα θέλουν για μια ακόμα φορά να τους απαξιώσουν. Μια συμβουλή στους συμμαθητές και καλούς μου φίλους μόνο. Πράξτε ότι λέει η συνέιδησή σας. Να θυμάστε μόνο ότι ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΧΕΣΤΕ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ. Κοιτάξτε την υστεροφημεία σας. Κοιτάξτε τώρα ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΚΟΙΤΆΖΕΤΕ ΠΆΝΤΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΑΣ ΣΤΑ ΜΆΤΙΑ ΑΝΤΡΊΚΕΙΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ. ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΦΗΜΕΡΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΣΑΣ. Καλή τύχη και η Παναγιά μαζί σας. Θα είμαι πάντα δίπλα σας και θα υποστηρίξω ότι και άν αποφασίσετε...

Α.Μ.
======================
Το αλίευσα από τον τοίχο ενός εξαιρετικού συναδέλφου του Οικονομικού.... Να συμπληρώσω κοντά στα άλλα ότι θα πρέπει να πει κάποιος στον ..."Κύριο" αυτόν της ΑΔΕΔΥ, ότι κανένας άλλος δημ υπάλληλος δεν άφησε την οικογένεια του να πάει όπως εγώ ο "αυτιστικός" στην Αλβανία (Αργυρόκαστρο) μέσα στα χιόνια να κάνει Ιατρείο βλέποντας ορδές Αλβανών ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΗ στα πλαίσια της "πολιτικής" του Ελλαδιστάν. Κανένας δημ υπάλληλος δεν καβάλησε κανονιοφόρο του ΠΝ (πλοίο της Αγάπης το λέγαμε εμείς οι αυτιστικοί) για 3-4 εβδομάδες να σεργιανάει στα νησάκια παρέχοντας ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΗ ιατρική περίθαλψη στους ταλαίπωρους νησιώτες, γιατί άλλοι δημ υπάλληλοι του τομέα της Υγείας δεν πάνε. Κανένας άλλος δημ υπάλληλος δεν πρόσφερε ¨εθελοντικά" τις υπηρεσίες του στην Ολυμπιάδα της Γιάννας ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ… ¨Αλλα είπαμε οι αυτιστικοί δεν έχουν δικαίωμα απεργίας, άρνησης,................…
Μ.Σ.
=======================
-Όχι κ.Ντριβαλά οι στρατιωτικοί δεν είναι “δημόσιοι υπάλληλοι” σαν κι αυτούς που εκπροσωπείται και είναι αξιοσέβαστοι για όποια εργασία κι αν προφέρουν. Εδώ στο Onalert ποτέ δεν μπήκαμε στην λογική του “κυνηγητού” των δημοσίων υπαλλήλων. Αντιθέτως έχουμε υποστηρίξει ότι δεν ήταν το δημόσιο αυτό που ευθυνόταν για την χρεοκοπία της χώρας.
Δεν γνωρίζουμε πολλούς δημοσίους υπαλλήλους που κάθε βράδυ εγκαταλείπουν σπίτια και οικογένειες για να κάνουν μια νυχτερινή επικίνδυνη πτήση στο Αιγαίο για να μεταφέρουν έναν ασθενή ή ένα βρέφος με πρόβλημα υγείας. Δεν είναι κ. Ντριβαλά ποτέ εύκολη η πτήση. Όχι μόνο γιατί γίνεται στο Αιγαίο που δεν είναι εύκολο,αλλά και γιατί πολλές φορές όταν φθάνουν με τα ελικόπτερά τους στο νησί ,διαπιστώνουν ότι κάποιοι “δημόσιοι υπάλληλοι” δεν έχουν κάνει τη δουλειά τους και το ελικοδρόμιο δεν έχει φώτα! Παρόλα αυτά προσγειώνονται με ρίσκο . Κι αν κάτι δεν πάει καλά τους ψέγουμε που “έκαναν ζημιά στο ελικόπτερο”. Σημαντική λεπτομέρεια; ΔΕΝ είναι μέρος της αποστολής τους αυτές οι πτήσεις!
Δεν γνωρίζουμε πολλούς δημοσίους υπαλλήλους που αφήνουν τις ετοιμασίες για τις έτσι κι αλλιώς ολιγοήμερες διακοπές στο χωριό τους για να πάνε άρον άρον στη φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ ή στον ΠΡΟΜΗΘΕΑ και να ξεκινήσουν ένα ταξίδι στη φλεγόμενη Λιβύη για απεγκλωβισμό πολιτών. Όχι δεν θα πληρωθούν υπερωρίες κ. Ντριβαλά.
Δεν γνωρίζουμε πολλούς δημοσίους υπαλλήλους που ξυπνάνε στις 5.00 το πρωί για να πάνε στην αεροπορική τους βάση ,για να είναι έτοιμοι να πετάξουν μια και δυο φορές στο Αιγαίο στα όρια μεταξύ ζωής και θανάτου. ....
ONALERT.GR
=======================
Από 1/8/14 ένα ευρώ η ζωή.Ταμείο στο τέλος κάθε μήνα.
Σ,Μ.
=======================
Το αποτέλεσμα ενός πολέμου δεν εξαρτάται μόνο από τις πολεμικές μηχανές αλλά κυρίως από το ηθικό των στελεχών, που πρέπει αμφότερα να συμπεριφέρονται σαν ένα κράμα μετάλλου που δεν μπορούν να διαχωριστούν με καμιά χημική διαδικασία. Ο όρος ηθικό εδώ σε αυτό το άρθρο αναφέρεται στις ηθικές και ψυχολογικές δυνάμεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο λόγος για αυτές τις δύο έννοιες είναι, ότι η αντίληψη για τη συνέπεια στα λόγια και τις πράξεις είναι η ψυχολογική κόλλα που κατέχουν από κοινού την οποιαδήποτε κοινότητα....Είναι κουφός όποιος δεν έχει ακούσει ακόμη τις αγωνιώδεις κραυγές για την καταρράκωση του ηθικού και είναι τυφλός όποιος δεν έχει αντιληφθεί την απώλεια της υπερηφάνειας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Αυτές τις αρχές πρέπει να έχουν κατά νου οι κυβερνώντες και να εργαστούν σκληρά αντί απλά να διαχειρίζονται τις καταστάσεις. Πρέπει να βρίσκονται κοντά στον απλό στρατιώτη μέχρι τη στρατιωτική ηγεσία,  για να δώσουν ξανά όραμα στο ηθικό κόστος που μπορεί να είναι η στρατιωτική νίκη μια επιτυχία και άξια του ονόματός της.
Δ.Τ.
=======================
Οι “αυτιστικοί” του Βενιζέλου απεγκλωβίζουν κόσμο στη Λιβύη αλλά είναι και οι ίδιοι “εγκλωβισμένοι” . Το ‘χουν καταλάβει αλλά πλέον είναι αργά να κάνουν οτιδήποτε για να αποφύγουν την “αιχμαλωσία του εφάπαξ” που τους επέβαλλε η κυβέρνηση. Όλα όσα ακούγονται για “ρήτρες αξιόμαχου” κι άλλα περισπούδαστα είναι η προσπάθεια να “χρυσωθεί” το χάπι που όμως δεν καταπίνεται με τίποτα!
Οι στρατιωτικοί που έχουν ενταχθεί στις ΕΔ από το 1983 και μετά έχουν καταλάβει ότι πρέπει να αλλάξουν σχέδια και στόχους και να τους αναπροσαρμόσουν στα νέα δεδομένα. Το εφάπαξ που είχαν υπολογίσει δεν υπάρχει και ακόμη κι αν σπεύσουν σήμερα να υποβάλλουν την παραίτησή τους δεν “το σώνουν”. Δεν προλαβαίνουν πια να κάνουν τίποτα. Και αυτό έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση που δεν “μαζεύεται” με τίποτα!
Π.Κ.
=======================
Ο κ.Μπαλτάκος σε δήλωσή του στο Real είπε: «αν χάσεις τους ενστόλους αναδρομικά, δεν μπορείς να τους κερδίσεις εφάπαξ».
=======================
 Με την πιθανή μετατροπή των ταμείων πρόνοιας σε επαγγελματικά ταμεία,..... καταργείται ουσιαστικά η έννοια της κοινωνικής ασφάλισης, η  εγγύηση του κράτους παύει να υπάρχει,  η αλληλεγγύη των γενεών και η συλλογική κοινωνική συνείδηση εξαφανίζονται, ενώ προωθείται η ατομική λύση  κάνοντας τους εργαζόμενους εύκολους στόχους απέναντι στις ορέξεις των κερδοσκόπων και των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων ......... Εγγυήσεις στη λειτουργία των επαγγελματικών ταμείων δεν μπορεί να υπάρξουν.  Οι διατυπώσεις με τις δήθεν εγγυήσεις σήμερα, θα αλλάξουν εύκολα αύριο και θα αλλάζουν όποτε κρίνουν αναγκαίο ότι πρέπει να αρμέξουν τις οικονομίες των ασφαλισμένων. Και αν σήμερα υπάρχει έστω μία δυνατότητα αντίδρασης, διαπραγμάτευσης ή διεκδίκησης, τότε δεν θα υπάρχει τίποτα. Θύματα αυτών των μορφωμάτων θα είναι οι ασφαλισμένοι που έχουν σήμερα λίγα χρόνια υπηρεσίας ή δεν στοιχειοθετούν δικαίωμα σύνταξης την επόμενη πενταετία.
Τ.Μ.
=======================
Ποιος μπορεί να κοιτάξει στρατιωτικό στα μάτια; Μάλλον κανείς
Οι πολιτικοί και οι υπουργοί που πέρασαν από το Εθνικής Άμυνας σίγουρα όχι. Πολλοί όχι μόνο δεν τους προστάτευσαν αλλά ήταν ένθερμοι των “περικοπών στους καραβανάδες”. Έτσι τους λένε ακόμη κάποιοι. Κάνοντας πως δεν ξέρουν και δεν καταλαβαινουν ότι χωρίς τους “καραβανάδες” ένα μεγάλο τμήμα αυτού που λέγεται ελληνικό κράτος θα κατέρεε. Δεν μιλάμε για πολεμικές επιχειρήσεις. Μιλάμε για την μακρά ειρηνική περίοδο που ζούμε και στην οποία οι ΕΔ και οι “καραβανάδες” τους έχουν αναλάβει να να καλύψουν το ανάπηρο κράτος σε κάθε είδους δυσκολία και αναποδιά. Από τις μεταφορές ασθενών μέχρι την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.
Οι στρατιωτικές ηγεσίες; Ποιον να κοιτάξουν στα μάτια και τι να του πουν; Με εξαίρεση Αρχηγούς που προτίμησαν την αξιοπρεπή αποχώρηση όλοι οι υπόλοιποι αποδείχτηκαν “εθισμένοι” στο γαλόνι και την εξουσία και απλά σιώπησαν δίνοντας τη συγκατάθεσή τους στις “σφαγές”.
Δεν εξαιρούμαστε εμείς οι δημοσιογράφοι. Που την εποχή του εκσυγχρονιστή Σημίτη με την “οικονομία φούσκα” αμέσως “χειροκροτόύσαμε” κάθε άποψη περί “μειώσεως αμυντικών δαπανών” , χωρίς να μετράμε τις επιπτώσεις. Τώρα που το καταλάβαμε -όσοι το καταλάβαμε- είναι λίγο αργά για “δάκρυα”.
Είναι απορίας άξιο πως είναι δυνατόν όσοι έχουν την ευθύνη διακυβένρνησης της χώρας να επιτρέπουν στον οποιοδήποτε “οικονομικό γραφειοκράτη” να διαχειρίζεται με τόσο απαξιωτικό τρόπο τους στρατιωτικούς.
Οι στρατιωτικοί δεν έχουν δικαίωμα να απεργούν και δεν διανοήθηκαν ποτέ να κάνουν ακόμη και “λευκή απεργία”. Δεν έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται και όταν το έπραξαν στο δρόμο, το έκαναν με μεγάλη προσοχή ,σεβασμό και εγκράτεια, περισσότερο για να θυμίσουν στην κοινωνία ότι αποτελούν ενεργό μέλος της ,άξιο προσοχής και σεβασμού.
Αντέδρασαν θεσμικά, σεβόμενοι απόλυτα τους όρους,τους κανόνες και τους νόμους της Πολιτείας,στο Σύνταγμα της οποίας έχουν ορκιστεί πίστη και υπακοή. Προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη για να αποδείξουν το αυτονόητο. Που έλεγε ότι οι περικοπές που τους επιβλήθηκαν απλά διαλύουν τις ΕΔ. Και δικαιώθηκαν.
Σε οποιαδήποτε Δημοκρατία του πλανήτη η απόφαση του ΣτΕ δεν θα γινόταν καν αντικείμενο συζήτησης για το πως θα εφαρμοστεί! Είναι αδιανόητο ότι τόσο καιρό μετά από την επίσημη δημοσιοποίησή της η κυβέρνηση δεν έχει καν την ελάχιστη ευαισθησία να πει δημόσια πως και πότε θα την εκτελέσει! Κι όχι μόνο αυτό . Υπάρχει καταγεγγραμένη πλέον δήλωση του υπουργού Οικονομικών ο οποίος είπε ότι “καλή η Δικαιοσύνη,αλλά δημοσιονομική πολιτική ασκεί η κυβέρνηση”!
άποψη-onalert.gr
========================
Αδέρφια, την άποψη μου την έχω πει από παλιά: η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στις Ένοπλες Δυνάμεις θα ήταν να τις αφήσουν ήσυχες να κάνουν την δουλειά τους.
Θα προσέθετα σήμερα, να τις αφήσουν εν γένει ήσυχες, να κρατήσουν οι σοφολογιότατοι τις μεταρρυθμίσεις για τον εαυτό τους και γι’ άλλους εργασιακούς κλάδους.
Δεν μπορεί, δεν εξηγείται διαφορετικά. Κάποιοι στην κυβέρνηση έχουν βάλει στοίχημα να διώξουν και την τελευταία ψήφο στρατιωτικού.

Τώρα, λέει, πήγε στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, με το οποίο μπαίνει χέρι στα Ταμεία των στρατιωτικών και στο εφάπαξ τους.
Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες.
Κάθε Όπλο έχει τον ειδικό λογαριασμό του. Οι πόροι κάθε ειδικού λογαριασμού είναι α) οι κρατήσεις που πληρώνουν τα στελέχη όλη τους τη ζωή και β) έσοδα των Ταμείων από την εκμετάλλευση της περιουσίας τους, πχ μισθώματα από ακίνητα.
Τα Ταμεία τους ΔΕΝ είναι επικουρικά. Με απλά λόγια δεν επιδοτούνται από το κράτος, δεν μπαίνουν στους ειδικούς λογαριασμούς κοινωνικοί πόροι. Ό,τι παίρνουν, εφάπαξ και μέρισμα, είναι από τα δικά τους χρήματα.
Ποιος είναι λοιπόν ο λόγος της «μεταρρύθμισης» με ενοποιήσεις ταμείων και ειδικών λογαριασμών, όπου το εφ΄ άπαξ θα υπολογίζεται με «συντελεστή βιωσιμότητας» και θα οδηγήσει σε αξιοσημείωτες μειώσεις των εφάπαξ;
Μήπως να μπουν τα ταμεία των στρατιωτικών στον κουβά με τα μπατιρημένα άλλα ταμεία που οι διοικήσεις τους έπαιξαν τα χρήματα στην ρουλέτα των παραγώγων, των χρηματιστηρίων κλπ; Μήπως για να μπει χέρι στην αξιοσημείωτη περιουσία των Μετοχικών Ταμείων, τα οποία ξαναλέω ΔΕΝ είναι επικουρικά; Μήπως για να έχουμε μαζικές παραιτήσεις και να βουλιάξουν τα ταμεία από τον ξαφνικό όγκο των εφάπαξ που θα πρέπει να καταβληθούν;
Η πολύ μεταρρύθμιση βλάπτει.
Φ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου