**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Κοινή Καταγγελία - Διαμαρτυρία - Πρόταση-Ομοσπονδιών-Ενώσεων Συλλόγων ε.ε. και ε.α. Στελεχών των ΕΔ και ΣΑ



Σας διαβιβάζεται το παρακάτω κείμενο, που προέκυψε μετά την σύσκεψη φορέων της 29/7/2014:
Κοινή  Καταγγελία - Διαμαρτυρία –  Πρόταση
Ομοσπονδιών – Ενώσεων – Συλλόγων – Φορέων ε.ε και ε.α Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

   Μέχρι σήμερα, αν και έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από την δημοσίευση των αποφάσεων του ΣτΕ,  η Κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμία ενέργεια για την εφαρμογή τους.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την γενικότερη τακτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση  μέχρι σήμερα, με τελευταίο παράδειγμα την πρόσφατη περικοπή στις συντάξεις μας και την νέα επίθεση που δεχόμαστε με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που κατέθεσε η Κυβέρνηση, μας προκαλεί θλίψη και οργή.

Εκφράζουμε την κατηγορηματική και έντονη δυσαρέσκειά μας και υπενθυμίζουμε ότι η μη εφαρμογή τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων, αποτελεί παράνομη πράξη.

   Η Κυβέρνηση, με το άρθρο 221 του πολυνομοσχεδίου που κατέθεσε, προσπαθεί για μια ακόμα φορά να αλλάξει την μορφή και υπαγωγή των Μετοχικών μας Ταμείων και των ειδικών λογαριασμών μας, να τους στερήσει πόρους, να εκμηδενίσει τα μερίσματα, να ελαχιστοποιήσει τα εφάπαξ  και εν τέλει να αποδομήσει το προνοιακό σύστημα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Στα Μετοχικά Ταμεία μας και τους ειδικούς προνοιακούς μας λογαριασμούς, το Κράτος δεν έχει συμμετάσχει και δεν έχει συνεισφέρει ούτε ένα λεπτό. Αντίθετα οι εφαρμοζόμενες διαχρονικά  Κυβερνητικές πολιτικές και ειδικότερα οι πολιτικές που έχουν εφαρμόσει οι Κυβερνήσεις της τελευταίας πενταετίας τα έχουν οδηγήσει στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.  Είναι πολύ πρόσφατη η παράνομη και ληστρική εφαρμογή του PSI, με αποτέλεσμα τις τεράστιες απώλειες που υπέστησαν.
 Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στις σχετικές προβλέψεις αυτού του νομοσχεδίου, οι οποίες  δεν μπορούν να είναι  και δεν είναι αποδεκτές,
 ΚΑΛΟΥΜΕ :
1.    Την Κυβέρνηση
  • Δια των αρμοδίων Υπουργών της να προχωρήσει στην αναγκαία νομοθετική ρύθμιση και τις διοικητικές πράξεις που απαιτούνται, για την αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων, με την επαναφορά τους  σε αυτά που ίσχυαν την 31 Ιουλίου 2012, καθώς και την άμεση επιστροφή των αναδρομικών.
  • Την απόσυρση του άρθρου 221 και την διατήρηση  των Μετοχικών Ταμείων και των Ειδικών λογαριασμών (εφάπαξ, βοηθήματα επαγγελματικής αποκατάστασης, Νοσηλευτικά Ιδρύματα, προνοιακά επιδόματα κτλ)   υπό το σημερινό καθεστώς.
  2.    Τα Κόμματα της αντιπολίτευσης
  • Να αναλάβουν όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται, τόσο για την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ, όσο και για την απόσυρση του άρθρου 221 του πολυνομοσχεδίου που κατέθεσε η Κυβέρνηση και την διατήρηση των Μετοχικών μας Ταμείων, του προνοιακού μας συστήματος αλλά και της ακίνητης περιουσίας τους, στο σημερινό καθεστώς.
  • Να μας καλέσουν να παρουσιάσουμε τις θέσεις  και προτάσεις μας κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
 Ενώνουμε την φωνή μας με εκείνη των εν ενεργεία συναδέλφων, οι οποίοι επίσης αναζητούν όπως κάθε εργαζόμενος μια αξιοπρεπή ζωή και
Δηλώνουμε
Αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τα δίκαια αιτήματά μας και να διεκδικήσουμε ότι δικαιούμαστε, τόσο δικαστικά, όσο και με άλλες μορφές αγώνα, σε συμπόρευση με τις κοινωνικές ομάδες, εργαζομένους και συνταξιούχους, που πλήττονται βάναυσα από την Κυβερνητική πολιτική.
 
Αθήνα 31 Ιουλίου 2014

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ)
ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ  (Κ.ΕΘ.Α)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (Π.Ε.Α.Π.Σ.)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ( ΠΟΕΣ )
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ (ΠΑ.Σ.ΟΙ.Π.Α.)
 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΝ (Π.Μ/Σ.Α.Σ.Υ/Π.Ν)
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΡΑΔΙΟΝΑΥΤΙΛΩΝ  (Σ.Α.Ι.Ρ)
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Σ.Τ.Υ.Α  ( Σ.Α.Σ)
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ( Σ.Α.Σ.Υ.Δ.Α)
 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ (Σ.Ε.Α.Α)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου