“Ψυχρός πόλεμος” στρατηγών στο Πεντάγωνο. Α/ΓΕΕΘΑ εναντίον Α/ΓΕΣ ,Κωσταράκος απέναντι στον Μανωλά. Η σχέση τους δεν ήταν ποτέ “θερμή”.
Αλλά μετά τα όσα έγιναν με το συμβούλιο ανωτάτων που κάλεσε ο Μανωλάς τα πράγματα έχουν πάρει άλλη διάσταση.
Το παρασκήνιο λοιπόν όπως δεν το έγραψε κανείς.
Ο Κωσταράκος είχε διαβεβαιώσει άπαντες ότι με το εφάπαξ των στρατιωτικών και τα μετοχικά τους ταμεία δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα .
Όταν …έσκασε το κανόνι των ταμείων ο Μανωλάς έγινε δέκτης μεγάλων παραπόνων απ΄ όλους σχεδόν τους αντιστράτηγους . Αποφάσισε να τους καλέσει στην Αθήνα για να κάνουν ένα συμβούλιο και να βγάλουν δυο τρεις προτάσεις τις οποίες θα τις έδιναν στον Αβραμόπουλο ως ενημέρωση για να έχει κάποια επιχειρήματα.
Η κίνηση Μανωλά δεν έμεινε απ΄ ότι φάνηκε εκ του αποτελέσματος ασχολίαστη.
Οι κακές γλώσσες του ΓΕΣ λένε ότι από το ΓΕΕΘΑ “έπεσε τηλεφώνημα σε στενό συνεργάτη του Αβραμόπουλου” με το οποίο “κάρφωσαν” των Μανωλά περίπου ως…κινηματία. Δεν υπήρξε μεγάλη αντίδραση. Λίγες ώρες μετά όμως υπήρξε έκρηξη στο υπουργικό γραφείο, στο οποίο είχε γίνει τηλεφώνημα από το Μαξίμου με συστάσεις για την συμπεριφορά του Μανωλά!
Ο Αβραμόπουλος προσωπική επιλογή του οποίου είναι ο Μανωλάς προφανώς θεώρησε ότι πάνε να τον “χτυπήσουν” μέσω του Α/ΓΕΣ και “τα πήρε” επειδή η επιλογή του έδωσε δικαίωμα.
Μετά από συνεννοήσεις πολλές τελικά η ένταση έπεσε αλλά ο πόλεμος μόλις έχει αρχίσει!
Δεν είναι τυχαίο βέβαια το γεγονός ότι ο Μανωλάς δεν έχει πάει ούτε σ΄ ένα από τα πάμπολλα δείπνα που έχει κάνει σε ξένους αρχηγούς ο Κωσταράκος. Μα ούτε σ΄ ένα. Κάτι δείχνει κι αυτό.
Ο Μανωλάς δεν είναι …παιδάκι. Αφήστε που είναι και καταδρομέας. Αυτό καλό είναι να το …μετρήσουν καλά στο ΓΕΕΘΑ όπου επί Κωσταράκου μετράνε ήδη τρεις  αλλαγές αρχηγών!!! Και τέταρτη -και μάλιστα….καταδρομική- δεν χωνεύεται με τίποτα.