**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Τελικά ήταν λάθος !






            Η ΠΟΣ ενημερώνει τα Μέλη της και τους συναδέλφους, ότι με την υπ’ αριθμ. πρωτ.  30/13 Αυγ. 2014 επιστολή της προς το
Μετοχικό Ταμείο Στρατού, ζήτησε διευκρινήσεις για τη νέα μείωση του μερίσματος του ΜΤΣ.  Συγκεκριμένα η επιστολή μεταξύ άλλων ανέφερε:

«… Στην παράγραφο 1β, αναφέρεται ότι προκειμένου να συμψηφιστούν οι διαφορές του οκταµήνου 2014 για την υλοποίηση της εν λόγω μείωσης, η καταβολή του µερίσµατος Γ΄ Τετραµήνου 2014 (μηνών Σεπ – Δεκ ) θα γίνει µε τιμή μεριδίου 4,1122 €, ήτοι μειωμένης, έναντι της ισχύουσας μέχρι και το μήνα Αυγ του 2014 (5,1999 €),  κατά 20,91%, µε την παρακράτηση των διαφορών, επιμερισμένων ανά μήνα  (δύο μηνών αναδρομικά σε κάθε μήνα).
            Από τη μελέτη της σχετικής απόφασης θεωρούμε ότι η μείωση του μεριδίου για το 3ο τετράμηνο, προκειμένου να συμψηφιστούν οι διαφορές του οκταµήνου 2014, θα έπρεπε να είναι 12,31 % κατά μήνα, από Σεπ-Δεκ. 2014….»

          Μετά την παρέμβαση αυτή το ΜΤΣ εξέδωσε την 21/8/2014 ανακοίνωση, με την οποία αναγνωρίζει το σχετικό ποσοστιαίο λάθος.  Πιο συγκεκριμένα αναφέρει μεταξύ άλλων:
«……2. Με το μέρισμα μηνός Σεπτεμβρίου 2014 θα παρακρατηθούν αναδρομικά και οι διαφορές των μηνών Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2014 με αντίστοιχη μείωση για κάθε μήνα 4,10%.  Η συνολική μείωση του καταλογιστέου μερίσματος μηνός Σεπτεμβρίου 2014 με την αντίστοιχη του καταλογιστέου μερίσματος μηνός Αυγούστου 2014 θα διαμορφωθεί σε ποσοστό 12,30%

           Κατόπιν αυτών η μείωση ανά μήνα για το 3ο τετράμηνο θα είναι 12,30%, όπως είχε εκτιμήσει στην επιστολή της προς το ΜΤΣ η Ομοσπονδία μας και όχι 20,91%, όπως είχε αποφασισθεί αρχικά.

          Η ΠΟΣ για μια ακόμη φορά, επιβεβαιώνεται στους υπολογισμούς της, αποτρέποντας λάθη που έχουν αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις στους συναδέλφους.


                                                        Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                           Ο                                                                                                      
                ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               .
         Νικολόπουλος Βασίλειος                                                   Ο Γενικός Γραμματέας               Ταξχος ε.α.                                                                                                                                                                                                                                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου