**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

΄΄Αρχηγός Αυτοκράτορας΄΄ ο Α/ΓΕΕΘΑ με νόμο που παραπέμπει σε άλλες εποχές!




Image
Τέτοιες αρμοδιότητες δεν είχε ούτε ο Αγγελής επί χούντας”. Το σχόλιο ανήκει σε υψηλοβαθμο αξιωματούχο του ΥΠΕΘΑ ,ο οποίος διαφωνούσε και διαφωνεί με τα όσα προβλέπονται για τον “νέο” Α/ΓΕΕΘΑ στο νομοσχέδιο “Ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας”.

Στο άρθρο 1 του νομοσχεδίου γίνεται σαφές ότι τα πάντα ακόμη και τα διοικητικά θέματα των Γενικών Επιτελείων περνάνε στα χέρια του εκάστοτε Α/ΓΕΕΘΑ. Ο Μιχαήλ Κωσταράκος δεν θα προλάβει να κάνει χρήση των προνομών αυτών για πολύ . Προλαβαίνει ίσως να τιμωρήσει απ΄ ευθείας όσους στρατιωτικούς θεωρεί ότι πρέπει να τιμωρηθούν. Μη γελιόμαστε Η ιστορία για τις υπερεξουσίες στον Α/ΓΕΕΘΑ επανήλθε με την “γκάφα” που έγινε με τις ποινές που επέβαλλε ο Α/ΓΕΕΘΑ σε Τσουκαράκη-Τσάκαλο . Για να ανακαλύψουν μετά ότι δεν είχε τέτοια αρμοδιότητα.

Λέμε επανήλθε γιατί ο νυν Α/ΓΕΕΘΑ είχε επιχειρήσει να περάσει και νωρίτερα τις σχετικές διατάξεις. Είχε βρει όμως απέναντί του τον τότε Α/ΓΕΝ Κοσμά Χρηστίδη και τον Α/ΓΕΑ Αντώνη Τσαντηράκη.

Τώρα οι Αρχηγοί το …κατάπιαν χωρίς καμία αντίρρηση και παραχώρησαν πλέον τα πάντα στον Α/ΓΕΕΘΑ. Γιατί τόση…χαλαρότητα; Ίσως επειδή οι δύο από τους τρεις -Αποστολάκης και Μανωλάς- ελπίζουν ότι θα είναι εκείνοι που θα “γευτούν” τις υπερεξουσίες του νέου νόμου. Ο Α/ΓΕΑ δεν το συνηθίζει να αντιτίθεται στις απόψεις του ΓΕΕΘΑ .

Διαβάστε πως δικαιολογούν στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδιου την δημιουργία του Αρχηγού …Αυτοκράτορα.



Πηγή :onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου