ΣΤΑΔΙΑΚΑ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΕΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ 
Προθεσμία δύο μηνών στο υπουργείο Οικονομικών έδωσε η τριμελής Επιτροπή Συμμόρφωσης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας υπό τον πρόεδρό της Σωτήρη Ρίζο, για να συμμορφωθεί προς την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία δικαίωσε τους ένστολους ως προς τη μείωση των αποδοχών τους.


Η Επιτροπή με τέσσερα πρακτικά της έκανε δεκτές αντίστοιχες αιτήσεις Ενώσεων των ενστόλων που ζητούσαν τη συμμόρφωση του υπουργείου προς την απόφαση της Ολομέλειας.

Λίγο νωρίτερα πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανάφεραν πως η αποκατάσταση μισθών και συντάξεων των ενστόλων θα γίνει σταδιακά. 

Παράγοντας του υπουργείου ανέφερε ότι έως το τέλος του μήνα θα είναι έτοιμη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) η μελέτη για τα μισθολογικά των ένστολων, η οποία, κατά με τον ίδιο, «θα είναι σύμφωνη με το σκεπτικό του ΣτΕ, για αύξηση των απολαβών που δεν θα θίγει το αξιόμαχο». 

Παρ' όλα αυτά, όπως η ίδια πηγή ανέφερε, «πλήρης αποκατάσταση δεν μπορεί να γίνει».  Εάν υπήρχε πλήρης αποκατάσταση των μισθολογικών των ένστολων, το συνολικό κόστος θα ανέρχονταν σε 1 δισ. ευρώ