**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες της 3ης Ορεινής Ταξχίας στο Ριτσιόνε του Ρίμινι











     Επιμνημόσυνη Δέηση τελέστηκε την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014 στο ελληνικό κοιμητήριο του Ριτσιόνε στο Ρίμινι της Ιταλίας, προς απόδοση φόρου τιμής και μνήμης στους πεσόντες Έλληνες Αξιωματικούς και Οπλίτες της ΙΙΙης   Ελληνικής Ορεινής Ταξιαρχίας.
 
 
   Η Ε.Α.Α.Σ. συμμετείχε με ευρεία αντιπροσωπεία Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της και κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Υπτγο ε.α. Ευάγγελο Δανιά.
 
 
 
    Αντί της συνήθους ιστορικής αναφοράς των επιχειρήσεων στο Ρίμινι, σημειώνεται έκθεση του Στρατηγού «Αλεξάντερ» Διοικητή των συμμαχικών δυνάμεων με τίτλο ''Οι Σύμμαχοι Στρατοί στην Ιταλία από 3 Σεπ.1943 μέχρι 12 Δεκ.1944'', όπου σημειώνει για την δράση της 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας τα εξής:
 
"Στις 20 Σεπ 1944 έπειτα από πάλη χωρίς ελπίδα, εκκαθαρίστηκε το Σαν Φορτουνάτο και κατά την διάρκεια της Ν.20\21 οι Έλληνες υπό την Διοίκηση της 1ης Καναδικής Μεραρχίας, εισήλθαν στο ΡΙΜΙΝΙ. Ήμουν ευτυχής ,γιατί η επιτυχία αυτή είχε τόσο έγκαιρα λαμπρύνει τα πεπρωμένα της Ηρωικής αυτής χώρας, που ήταν η ΜΟΝΗ μαχόμενη σύμμαχος στο πλευρό μας, σε στιγμές ζοφερές και γιατί μία νέα νίκη στην Ιταλία είχε προστεθεί στη δόξα που αποκτήθηκε στα βουνά της Αλβανίας".
 
 
   Η ομιλία για την εκδήλωση εκφωνήθηκε από τον Δκτή της 3ης Μ/Κ Ταξιαρχίας (ΡΙΜΙΝΙ) , Ταξχο (ΠΖ) Ιωάννη Μακρή.   Δείτε εδώ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου