**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Πανελλαδική διαμαρτυρία των ε.ε. και ε.α. Στελεχών των ΕΔ και ΣΑ στη Θεσ/νίκη 5 Σεπ 2014










  Πανελλαδική διαμαρτυρία των εν ενεργεία και εν αποστρατεία Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας έλαβε χώρα την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη,  ενόψει  των εγκαινίων της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, από τον Πρωθυπουργό της χώρας.
   Η συγκέντρωση είχε αθρόα συμμετοχή Στελεχών –Μελών της Ε.Α.Α.Σ. από διάφορες περιοχές της χώρας και δυναμική παρουσία Παραρτημάτων της Ε.Α.Α.Σ., διακρίθηκε για τον παλμό και τη δυναμική της και είχε ως σημείο έναρξης το χώρο μπροστά από το Λευκό Πύργο.
    Αρχικά έγιναν ομιλίες από τους εκπροσώπους των φορέων, όπου ζητήθηκε κυρίως να εφαρμόσει η κυβέρνηση τις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, η ενίσχυση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς  και η επιστροφή των αποθεματικών των μετοχικών -ασφαλιστικών ταμείων.
   Χαιρετισμό απηύθυνε  ο Αντιπρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ. Υπτγος ε.α. Βασίλης Ροζής. Δείτε εδώ σχετικές δηλώσεις.

  Επίσης παρευρέθηκαν και τάχθηκαν στο πλευρό των διαδηλωτών, βουλευτές της αντιπολίτευσης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης που απηύθυνε χαιρετισμό στους συγκεντρωθέντες καθώς και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.
Οι συμμετέχοντες διατράνωσαν τη έντονη δυσαρέσκειά τους για την απαράδεκτη συμπεριφορά προς τα ε.ε. και ε.α. Στελέχη των ΕΔ και ΣΑ,  στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση.
   Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν ειρηνική μεν, με ιδιαίτερο αγωνιστικό παλμό δε, πορεία μέσω των οδών Τσιμισκή και Ελευθερίου Βενιζέλου η οποία κατέληξε έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης (Διοικητήριο), όπου οι εκπρόσωποι  επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Υπουργό κ. Γεώργιο Ορφανό, ενώ του έγινε επιπρόσθετα και προφορική  ανάπτυξη αναφορικά με  το δίκαιο των αιτημάτων όλων των Φορέων  ε.ε και ε.α   Στελεχών των ΕΔ & ΣΑ.  Για την ΕΑΑΣ παραβρέθηκε  ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Ε.Α.Α.Σ.  Ν. Ξάνθης, Υπτγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης.
"Απαιτούμε από την Πολιτεία σεβασμό και θωράκισή μας από κάθε πλευρά, ώστε να είμαστε σε θέση να αντεπεξέλθουμε στις αντιξοότητες και τους κινδύνους του λειτουργήματός μας", αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κοινό ψήφισμα. (Δείτε το εδώ).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου