**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί έπαθαν ΄΄εγκεφαλικό ΄΄ στο ΥΠΟΙΚ με το ΄΄σχέδιο μισθολογίου΄΄ του ΥΘΕΘΑ !



“Εγκεφαλικό” έπαθαν στο υπουργείο Οικονομικών μόλις διάβασαν το σχέδιο του νέου μισθολογίου που έστειλαν με τις υπογραφές τους οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης και Ναυτιλίας Αβραμόπουλος, Κικίλιας,Βαρβιτσιώτης

 έχουν συμπεριλάβει τα περισσότερα απ΄ όσα θέλουν οι στρατιωτικοί και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας. Που σημαίνει ότι στο σχέδιο προβλέπονται για τους στρατιωτικούς ακόμη και υπερωρίες και αποζημίωση για εργασία τα Σαββατοκύριακα!!!

Πριν αρχίσετε να πανηγυρίζετε
να επισημάνουμε ότι πρόκειται για το ΣΧΕΔΙΟ που έστειλαν τα τρία υπουργεία στο δίδυμο Χαρδούβελη-Σταϊκούρα. Αφού ξεπεράσουν το στιγμιαίο “εγκεφαλικό” είναι βέβαιο ότι θα απορρίψουν το σχέδιο.Κι επειδή χρόνος δεν υπάρχει όπως γράφαμε χθες θα διατηρήσουν επί της ουσίας το ισχύον μισθολόγιο προσθέτοντας μερικά ευρώ “αύξησης” στους μισθούς. Τόσα ώστε να μπορούν να ισχυριστούν ότι εκτέλεσαν την απόφαση του ΣτΕ. Στην πραγματικότητα βέβαια θα …την “εκτελέσουν στα έξι μέτρα”.

Όμως τώρα μετά από την υποβολή αυτής της πρότασης μισθολογίου κανείς και πρώτα απ΄ όλα ο κ. Σταϊκούρας δεν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι “ δεν φταίμε εμείς αλλά το ΥΠΕΘΑ που δεν μας έχει καθοδηγήσει”. Γιατί αυτή ήταν η δικαιολογία που χρησιμοποιούσε τα δύο τελευταία χρόνια ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στις ελάχιστες επαφές που είχε με εν ενεργεία αλλά και απόστρατους αξιωματικούς. Τώρα το ΥΠΕΘΑ κι όχι μόνο έχουν “μιλήσει”.

Για την ιστορία να πούμε ότι η πρόταση των τριών υπουργείων προβλέπει βασικό μισθό ίδιο μ΄ αυτόν που ισχύει για τους δημοσίους υπαλλήλους με πανεπιστημιακή εκπαίδευση ,δηλαδή περίπου 1000 ευρώ.

Οι πληροφορίες λένε ότι δεν περιλαμβάνει μισθολογικές προαγωγές με τις οποίες ήταν κάθετα αντίθετη η τρόϊκα αλλά μισθολογικά κλιμάκια. Προβλέπει επίδομα παραμεθορίου και τις υπερωρίες που προαναφέραμε.

Πολύ καλό για να είναι αληθινό αν και είναι ένα λογικό σχέδιο μισθολογίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου