**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΤΑ Ελεύθερη πτώση τιμών μεριδίων και οικονομική κατάρρευση των Αποστράτων



Οι  εξαγγελίες  υπέρ (πιθανόν) των Στρατιωτικών και των Αποστράτων στην ομιλία στην Θεσσαλονίκη (στα πλαίσια της Δ.Ε.Θ.) θα ενεργοποιήσουν δυστυχώς και πάλι  τον κοινωνικό αυτοματισμό εναντίον μας και θα <<παιχτούν>> επικοινωνιακά παιχνίδια της συγκυβέρνησης εις βάρος μας μέσα από τα <<παπαγαλάκια>> τους.
Το <<έργο>> το έχουμε ξαναδεί και το περιμένουμε!!!
Οι Απόστρατοι όμως & οι Στρατιωτικοί είναι πλέον από καιρό μέσα στην οικονομική κατάρρευση και στην φτωχοποίηση.
Τα νούμερα στον πίνακα της ελεύθερης πτώσης των τιμών των μεριδίων του Μ.Τ.Α. τα αποδεικνύουν!!!

Η συγκυβέρνηση και οι επιλογές του <<Πρωθυπουργού Βενιζέλου και του αντιπροέδρου Σαμαρά>> είναι οι κύριοι υπεύθυνοι της συρρίκνωσης του Μ.Τ.Α. μετά την καταλήστευση των αποθεματικών μας μέσω του P.S.I. και της αρπαγής των χρημάτων (κρατήσεων μιας ζωής) των Στρατιωτικών από τα Μετοχικά μας Ταμεία.

Με αφορμή την τελευταία μείωση στο ΕΚΟΕΜΑ με αναδρομικότητα από 1/7/2014  οι Μέτοχοι και οι Μερισματούχοι (ε.ε.& ε.α.) δεν έχουμε πληροφορηθεί δυστυχώς ακόμη << όλο το σκεπτικό, αλλά και τους ακριβείς λόγους και τα οικονομικά δεδομένα της τελευταίας απόφασης του Δ.Σ. ΜΤΑ>> η οποία αφορά την επιβίωση χιλιάδων ανθρώπων και οικογενειών.

Δείτε τον συγκεντρωτικό πίνακα  της ελεύθερης πτώσης των τιμών ανά μερίδιο του Μ.Τ.Α.- ΕΚΟΕΜΑ & του Β.Ο.Ε.Α. από το 2009 έως σήμερα Σεπτέμβριος 2014 .........

  • Σε όλες τις ανωτέρω περικοπές πρέπει να συνυπολογισθεί και η  μείωση στο ΜΈΡΙΣΜΑ και στο ΕΚΟΕΜΑ λόγω του ν.4093/2012 (ανακοίνωση ΜΤΑ ΕΔΩ) που δυστυχώς υφίσταται ακόμη παρά της δικαίωσης στο ΣτΕ και επίσης παρά την 384/2012 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ότι το ΕΚΟΕΜΑ δεν λογίζεται επικουρικό ταμείο - με αυτό της μείωσης της σύνταξης και σύμφωνα με ανακοίνωση του ΜΤΑ θα χρησιμοποιείται για τη βιωσιμότητα των ταμείων. 
  • Επίσης με άλλη του παλαιότερη απόφαση το Μ.Τ.Α. θα συνεχίζει (εσαεί)  να κρατά ποσοστό χρημάτων  από το Μέρισμα για στήριξη του ΕΚΟΕΜΑ πέραν των αρχικών 15 ετών που είχε προβλεφθεί και για όλα τα συνολικά χρόνια μετοχικής σχέσης του κάθε Αποστράτου.

Όλες αυτές οι κρατήσεις - μειώσεις είναι πλέον  στο 60%  συνολικά  του Μερίσματος & του ΕΚΟΕΜΑ Μ.Τ.Α. από την αρχή της κρίσης. 
Στο Β.Ο.Ε.Α. η μείωση είναι στο 20% περίπου. Δείτε αντίστοιχες αναρτήσεις ΕΔΩ
Σε απόγνωση πλέον συνάδελφοι  απόστρατοι κατωτέρων βαθμών. Δυστυχώς θα υπάρξει  και αρνητικό μέρισμα  και θα τους ζητούν να προσθέτουν χρήματα για να συμπληρώνουν την Μηνιαία συμμετοχή για τα Β.Ο.Ε.Α. των δύο ή τυχόν τριών παιδιών τους.
(Αρκετές περιπτώσεις Αποστράτων με μικρές ηλικίες παιδιών) 
Δείτε παλαιότερες αναρτήσεις για το ίδιο θέμα ΕΔΩ & ΕΔΩ
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ για αναγνώστες μας εκτός Αποστράτων: 
Τα Μετοχικά ταμεία των Στρατιωτικών δεν επιχορηγούνται από το Κράτος ούτε με ένα ευρώ ΔΕΝ είναι ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΆ ΤΑΜΕΙΑ είναι ΜΕΤΟΧΙΚΑ και ΔΙΑΝΈΜΟΥΝ αναλογικά τα έσοδα των περιουσιών τους και τις μηνιαίες κρατήσεις των ε.ε. συναδέλφων (Μετόχων) στους Αποστράτους(Μερισματούχους)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου