**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Το εφάπαξ των Στρκών ΄΄περνά΄΄ στο Υπουργείο Εργασίας! Τι λέει το έγγραφο του ΥΠΕΘΑ !

ΣΧΟΛΙΟ : Και εις άλλα με υγεία !!!!



Με έγγραφό της που αποκαλύπτει το Onalert.gr η Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του ΥΠΕΘΑ (ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ) “τινάζει στον αέρα” την διαδικασία χορήγησης των εφάπαξ ,τουλάχιστον με τον παλαιό τρόπο υπολογισμού.

Στην παράγραφο 1 του εγγράφου της ΓΔΟΣΥ , ζητείται να ληφθούν υπόψη οι διευκρινήσεις που παρέχονται με έγγραφο του υπουργείου Εργασίας. Το οποίο σαφώς αναφέρει ότι πρέπει στους αποχωρούντες μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2013 να υπολογιστεί το εφάπαξ με τους νέους μαθηματικούς τύπους και τον συντελεστή βιωσιμότητας. Δηλαδή εφάπαξ με άγνωστο το ποσοστό “χασούρας” για τους ενδιαφερόμενους!

Στην παραγράφο 2 η ΓΔΟΣΥ απαιτεί τα όποια ερωτήματα σχετικά με τους μαθηματικούς τύπους ,να διαβιβάζονται απ΄ ευθείας στο υπουργείο Εργασίας από τους ενδιαφερόμενους φορείς του ΥΠΕΘΑ. Επισημαίνουμε το αυτονόητο: όποιο ερώτημα απαντηθεί θα έχει διαφορετική απάντηση για κάθε ταμείο . Αυτές οι διαφορετικές απαντήσεις θα πρέπει να συνδυαστούν με τις τέσσερις χρονολογικά κατηγορίες δικαιούχων εφάπαξ που θεσπίζουν οι νόμοι 4281/14 και 4242/14 αλλά και η γνωστή απόφαση Φ.80000 του κ.Βρούτση .

Στην παράγραφο 3 η ΓΔΟΣΥ επικαλείται μια διακλαδικότητα αλά καρτ και ζητάει να της αποσταλούν στοιχεία που έχει λάβει ήδη από τα τρία Γενικά Επιτελεία. Γιατί δεν προχωρά στην κωδικοποίηση των στοιχείων που έχει για να προχωρήσει στην σύνταξη “χάρτη”;

Το βασικό θέμα όμως που προκύπτει από το έγγραφο είναι ότι όπως όλα δείχνουν τις εξελίξεις στο θέμα του εφάπαξ των στρατιωτικών τις καθορίζει το υπουργείο Εργασίας και κανένας άλλος.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου