**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Δικαίωση για την άγαμη μητέρα ΕΠ.ΟΠ Πυροβολικού!




Η Ένωση Στρατιωτικών Κεντρικής Μακεδονίας ανέδειξε την 26 Αυγ το πολύ σοβαρό θέμα που αντιμετώπιζε η ΕΠ.ΟΠ. Δνεας (ΠΒ) Ν.Α. του Β (http://espekm.gr/home/?p=1028). Στις 27 Αυγούστου 2014, δημοσιοποιήσαμε, μαζί με άλλες ιστοσελίδες το θέμα της συγκεκριμένης  ΕΠ.ΟΠ.  ( διαβάστε Σχετικά ΕΔΩ http://epiruscorner.blogspot.gr/2014/08/blog-post_746.html). προσδοκώντας να ευαισθητοποιηθεί η ΥΠΗΡΕΣΙΑ και να δώσει λύση στο πρόβλημά της, καθόσον μέχρι εκείνη τη στιγμή μπορούσε αλλά αρνιόταν να της το επιλύσει. Φαίνεται πως  η δημοσιοποίηση του θέματος, έκανε γνωστό το πρόβλημα και στην Αναπληρώτρια Υπουργό Εθνικής Άμυνας κα Φώφη Γεννηματά και σε λιγότερο ένα μήνα μετά, στις 19-9-2014 κατέθεσε προσθήκη – τροπολογία (Προσθήκη – Τροπολογία ΕΠΟΠ 19-9-2014 ) στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «Ρυθμίσεις θεμάτων Εφοδιαστικής», που αφορά ακριβώς στις γυναίκες Επαγγελματίες Οπλίτες, οι οποίες δεν έχουν μονιμοποιηθεί και επιστρέφουν από άδεια κύησης – τοκετού.
Η αλήθεια είναι ότι νιώθουμε δικαίωση και ικανοποίηση που επιλύεται το πρόβλημα της
συγκεκριμένης ΕΠΟΠ αλλά και πολλών ακόμα μη μονιμοποιηθέντων γυναικών ΕΠ.ΟΠ. Παραδεχόμαστε ότι σε κάθε περίπτωση η προσθήκη-τροπολογία είναι ευνοϊκότερη από τα μέχρι τώρα ισχύοντα για τις μεταθέσεις - τοποθετήσεις γυναικών που επιστρέφουν από άδεια κύησης – τοκετού στον τόπο προτίμησής τους αλλά, δεν είναι πλήρη. Έτσι η Π.Ο.Ε.Σ. απέστειλε επιστολή στην κα. Γεννηματά επισημαίνοντας ότι εξακολουθεί να υπάρχει άνιση μεταχείριση των μη μονιμοποιημένων ΕΠ.ΟΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου