**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Στο 25% οι επιστροφές χρημάτων στους Στρκούς!


Οι "αυξήσεις" που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής μόνο αυξήσεις δεν είναι. Επιστροφές χρημάτων λέγονται και δεν είναι καν στο 45 ως 50% όπως διαρρέουν κυβερνητικές πηγές.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών το ποσοστό που τελικά θα επιστρέψει στους στρατιωτικούς θα είναι περίπου 25%.

Στο τέλος της ανακοίνωσης της ΠΟΕΣ μπορείτε πατώντας στους συνδέσμους να δείτε τους σχετικούς πίνακες.

Γράφει η ΠΟΕΣ στην ανακοίνωσή της:


Tί μπορεί να σημαίνουν τα λόγια του κ. Πρωθυπουργού για τις "βαπτιζόμενες" ως αυξήσεις στους μισθούς των Ελλήνων στρατιωτικών, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή των Ελλήνων τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 10-10-2014, για την ψήφο εμπιστοσύνης; Πρόκειται για αυξήσεις, ή για μερική ή ολική συμμόρφωσή του προς την υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας;


Οι αριθμοί δεν κάνουν ποτέ λάθος και δεν μπορούν να παραπλανήσουν. Στους πίνακες που παρατίθενται παρακάτω μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει πώς θα διαμορφωθούν οι βασικοί μισθοί και τα επιδόματα των Ελλήνων στρατιωτικών με τη μερική και σε καμία περίπτωση πλήρης και ορθή συμμόρφωση του δημοσίου προς την ανωτέρω απόφαση του ΣτΕ.


Στους πίνακες απεικονίζονται αφενός οι καθαρές μηνιαίες φερόμενες αυξήσεις, οι οποίες λόγω της υπερβάλλουσας και άδικης φορολόγησης περικόπτονται κατά 7% στους άγαμους και κατά 25% στους έγγαμους με 2 τέκνα, ενώ στους τρίτεκνους και πολύτεκνους η μείωση λόγω φόρου εισοδήματος ξεπερνά το 40% των αποδοχών που θα ελάμβαναν εάν δεν καταργούνταν η προσαύξηση του αφορολόγητου ορίου λόγω τέκνων και αφετέρου τα υπόλοιπα συνολικά μικτά και καθαρά ποσά που διεκδικούμε μέσω των αγωγών μας στην Ελληνική δικαιοσύνη, που ήδη προσφύγαμε και συνεχίσουμε να προσφεύγουμε.


Έτσι το 50% ως φερόμενη αύξηση, κατά τα λόγια του κ. Πρωθυπουργού, γίνεται ουσιαστικά 46% για τους άγαμους, 37,5% για τους έγγαμους με 2 παιδιά και 25% για τους πολύτεκνους. Όσο για το τρικ αθροίσματος των μηνιαίων δόσεων των αναδρομικών που θα καταβληθούν από 1/1/2015 και επί μία τριετία, με τις φερόμενες αυξήσεις των μηνιαίων αποδοχών, προβάλλεται προκειμένου να καταδειχθεί ότι οι αυξήσεις στις αποδοχές των Ελλήνων στρατιωτικών γίνονται στο 75% των ποσών που οφείλονται βάσει της απόφασης του ΣτΕ, αποκρύπτοντας όμως ότι αυτό αναφέρεται στη συγκεκριμένη τριετία που θα καταβάλλονται σε δόσεις τα αναδρομικά και ότι φυσικά οι καταβολή των αναδρομικών δε συνιστά ούτε αποκατάσταση ούτε αύξηση των μισθών παρά υποχρέωση που απορρέει από τη συμμόρφωση στη δικαστική απόφαση του ΣτΕ και την εφαρμογή της συνταγματικής νομιμότητας που επιβάλλει τον πλήρη σεβασμό από το δημόσιο των αποφάσεων της δικαιοσύνης.

 Δείτε τους πίνακες:

Βασικοί μισθοί και επιδόματα με μερική συμμόρφωση του δημοσίου στην απόφαση του ΣτΕ


Αναδρομικά με μερική συμμόρφωση του δημοσίου στην απόφαση του ΣτΕ - αγάμων


Αναδρομικά με μερική συμμόρφωση του δημοσίου στην απόφαση του ΣτΕ - εγγάμων με 2 τέκνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου