**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Τοποθέτηση εκπροσώπου της ΕΑΑΣ στην κοινή συνέντευξη τύπου ε.ε. και ε.α. στελεχών των ΕΔ-ΣΑ της 3ο Οκτ 2014





"Κυρίες και κύριοι.

Είμαι ο Υπτγος ε.α. Ροζής Βασίλειος Αντιπρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ. εκπροσωπώντας σήμερα εδώ την Ένωση. Επιτρέψατε μου μια σύντομη περιγραφή της συνολικής υφιστάμενης κατάστασης της πατρίδας μας και του λαού της και κατόπιν να αναφερθώ ειδικότερα επί της μη συμμόρφωση της κυβέρνησης στην απόφαση  του ΣτΕ.
 
Η Πατρίδα μας λεηλατείται και ο Λαός της  οδηγείται στην εξαθλίωση.  Επί τέσσερα και πλέον  έτη,  οι υπαίτιοι της σημερινής κατάστασης  όλο μας σώζουν  και  όλο περισσότερο μας οδηγούν  στην άβυσσο. Ο εθνικός μας πλούτος χαρίζεται ή ξεπουλιέται αντί πινακίου φακής και το μεγαλύτερο τμήμα του Λαού μας παρακολουθεί ανήμπορο να αντιδράσει από την καταιγίδα των μέτρων. 
 
Οι μισθοί-  συντάξεις -  επικουρικά ταμεία  λεηλατούνται. Η  παιδεία-υγεία- κοινωνικό  κράτος οδηγούνται στην εξαθλίωση. Η Ελληνική οικογένεια προστρέχει στους σύγχρονους «μαυραγορίτες» των ενεχυροδανειστηρίων για εκποίηση κάθε αντικειμένου αξίας για να ανταπεξέλθει στις στοιχειώδεις ανάγκες της. Η Εθνική κυριαρχία  και η ανεξαρτησία της Πατρίδας μας  συρρικνώνονται, πικρή επιβεβαίωση  του λόγου τον οποίο ασφαλώς και θυμάστε όλοι σας, της προέδρου της Ελληνικής βουλής προς τον πρόεδρο της Ελληνικής δημοκρατίας κατά την ανάληψη των καθηκόντων του στη πρώτη θητεία του . Ιδανικά, Αξίες και Αρχές με τα οποία πορευθήκαμε και υπηρετήσαμε μας  τα παίρνουν σήμερα μέσα από τα χέρια μας για το …καλό μας .  Όλα μπορεί να μας τα πάρουν,  την ελπίδα και την ψυχή μας ποτέ. Δεν θα παραδοθούμε, δεν θα συνθηκολογήσουμε αλλά θα αγωνισθούμε για την ανατροπή της αδιέξοδης αυτής κατάστασης.

Η  Ε.Α.Α.Σ. που εκπροσωπεί  τους αποστράτους του Σ.Ξ. και της τέως Χωροφυλακής, προσωπικό που επί δεκαετίες αγόγγυστα και  πολλές φορές κάτω από δύσκολες συνθήκες, αφιέρωσε τα καλυτέρα  χρόνια της ζωής του στα ύψιστα αυτά ιδανικά  υπερασπιζόμενο την ανεξαρτησία της πατρίδας, την εδαφική ακεραιότητα και εγγυώμενο την ασφάλεια της, απαραίτητες προϋποθέσεις για  ανάπτυξη και ευημερία του λαού της,  δεν θα μείνει  τελικά απαθής και απλός παρατηρητής των όσων συμβαίνουν  σήμερα αποδεχόμενη μοιρολατρικά τετελεσμένα γεγονότα. Η εποχή της σιωπηρής αποδοχής των πάντων τελείωσε οριστικά.  Είμαστε υποχρεωμένοι  να αντιδράσουμε για όλα αυτά που γίνονται γύρω μας, και όχι  μόνο για τη μείωση της σύνταξης  μας, που είναι αποτέλεσμα όλων των άλλων παραγόντων, που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση της παρακμής και της κατάρρευσης των πάντων,. (Διαχρονικά η πολιτεία  δεν μας απέδιδε αυτά που πραγματικά δικαιούμασταν αλλά μας χάριζε γενναιόδωρα, αναλόγως των περιστάσεων  είτε την <<αγάπη της>> με την οποία.......πλουτίσαμε, ζήσαμε, κάναμε οικογένειες, σπουδάσαμε ή σπουδάζουμε τα παιδιά μας και θα τους την αφήσουμε ….κληρονομιά μαζί με τα χρέη μας, είτε την επί πολλές δεκαετίες μεθοδευμένη απαξίωση της χαρακτηρίζοντας μας και κολλώντας μας διάφορες ταμπέλες για να μας φέρνει αντιμέτωπους με την κοινωνία, όπως κάνει και την παρούσα χρονική περίοδο.

Οι Έλληνες απόστρατοι είμαστε υπερήφανοι, είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε  όρθιοι, το οφείλουμε στα παιδιά μας και στις επερχόμενες γενεές, είμαστε υποχρεωμένοι να "κρατήσουμε ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ", και να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση την εφαρμογή των αποφάσεων της Ελληνικής δικαιοσύνης, αποκούμπι του κάθε Έλληνα αδικούμενου πολίτη. Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε ελπίδα στους συμπατριώτες μας και ένα σαφέστατο μήνυμα στους κυβερνώντας σε σχέση και με την πρόσφατη δικαίωση μας από το Σ.τ.Ε,  πως  
ΩΣ  ΕΔΩ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!  
 
Τα ψέματα τελείωσαν και οι μάσκες έπεσαν Δεν αποδεχόμαστε και δεν συναινούμε σε καμιά περίπτωση  στην μη πλήρη εφαρμογή της απόφασης στο ακέραιο.  Δεν ανεχόμαστε την καταρράκωση της αξιοπρέπειας και της υπερηφάνειας μας από τους κυβερνώντας οι οποίοι, την δικαίωση μας  και την αποκατάσταση μικρού μόνο μέρους των περικοπών μας το παρουσιάζουν ως αύξηση επιδιώκοντας τον κοινωνικό αυτοματισμό. Είμαστε υποχρεωμένοι να μην συναινέσουμε στην καταδίκη  τη  δική μας και των οικογενειών μας στην εξαθλίωση και πτώχευση, καθώς και την υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας,  όπως επίσης και του Λαού μας γενικότερα, καθόσον είναι προφανές ότι η μη συμμόρφωση της κυβέρνησης σε απόφαση της Ελληνικής δικαιοσύνης να μην αφορά μόνο εμάς αλλά ενδεχομένως θα έχει εφαρμογή και σε άλλες κοινωνικές ομάδες μελλοντικά..  Σε κάθε διαφορετική περίπτωση θα μας βρίσκει  πάντοτε μπροστά της , έτοιμους για όλα. Καλούμε την κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι:

Δεν είμαστε δεδομένοι
Δεν είμαστε προνομιούχοι
Δεν είμαστε πολίτες υποδεέστερης κατηγορίας
Δεν είμαστε ως απόστρατοι στυμμένες λεμονόκουπες
Δεν ξεχνούμε την αμετροεπή και ταυτόχρονα παράνομη συμπεριφορά της απέναντι μας
 
Αλλά
Είμαστε αδικημένοι
Είμαστε θυμωμένοι έως εξοργισμένοι
Είμαστε  νομοταγείς πολίτες που απαιτούμε εφαρμογή των αποφάσεων της δικαιοσύνης
Είμαστε ενωμένοι όλοι μαζί προσωπικό των Ε.Δ. και των Σ.Α. ε.ε και ε.α.
Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνισθούμε μέχρι την τελική δικαίωση  μας.  
     
Ήρθε η ώρα να αναμετρηθεί το παράτυπο με το σύννομο , το άδικο με το δίκαιο  και ότι είναι  σύννομο και δίκαιο πρέπει πάντα να υλοποιείται  άμεσα και στο ακέραιο.
 
Καλούμε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και προσωπικά τον ίδιο τον πρωθυπουργό να εφαρμόσουν την απόφαση του Σ.τ.Ε., να σεβαστούν αυτή και το σύνταγμα του κράτους, πράγματα  αυτονόητα για μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.
 
Σε αντίθετη περίπτωση η κυβέρνηση συνολικά  θα πρέπει να αντιληφθεί ότι θα είμαστε απέναντι της, και σίγουρη ότι εμείς γνωρίζουμε  και να κρίνουμε και να   αποδίδουμε δικαιοσύνη αναλόγως των ενεργειών της. Η ώρα που θα κληθούμε να εκτελέσουμε το υπέρτατο δημοκρατικό καθήκον μας, η ώρα της κάλπης, ίσως να είναι πολύ κοντά. Ας  αντιληφθούν ότι είμαστε πολλοί, είμαστε ενωμένοι και επί πλέον αποφασισμένοι να αποδώσουμε τις ανάλογες ευθύνες σε όλους εκείνους που μας υποτιμούν, μας απαξιώνουν και κυρίως δεν σέβονται τους διακριτούς και ισότιμους συνταγματικούς ρόλους των εξουσιών και την εφαρμογή των αποφάσεων.
Η τελική απόφαση εναπόκειται στην κυβέρνηση, η οποία εξάλλου θα χρεωθεί  ή θα πιστωθεί και αναλόγως."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου