**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Τιμωρούνται μέσω εφάπαξ τα στελέχη των ΕΔ που επέλεξαν να μην παραιτηθούν !



Το βράδυ της Παρασκευής έφθασε στο ΥΠΕΘΑ έγγραφο από τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αντώνη Μπέζα με το οποίο γίνεται προσπάθεια να δοθούν διευκρινήσεις για την καταβολή του ΕΦΑΠΑΞ βοηθήματος.

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Ότι όσα στελέχη επέλεξαν την παραμονή από την παραίτηση τιμωρούνται!

Διαβάστε ΟΛΟ το έγγραφο ΕΔΩ

Με μια πρώτη ματιά -αφού χρειάζονται κι άλλες διευκρινήσεις- ο κ. Μπέζας κάνει ένα μάλλον προεκλογικό δώρο σε όσους είχαν υποβάλλει αίτηση χορήγησης του ΕΦΑΠΑΞ βοηθήματος μέχρι την 31/7/2014.

Αυτό είναι ότι ο υπολογισμός του θα γίνει με τον παλαιό τρόπο που προβλέπει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα του 1974.

Λέμε "δώρο" γιατί μέχρι σήμερα από τα έγγραφα που έχουν διαβαβιαστεί στα Επιτελεία, ο υπολογισμός του ΕΦΑΠΑΞ βοηθήματος από την 1/9/2013 έως και την 31/7/2014 θα έπρεπε να υπολογίζεται με το μαθηματικό τύπο που προβλέπεται απο την υπουργική απόφαση που απορρέει από τον νόμο 4242/14 και με συντελεστή βιοσιμότητας, που μειώνει σε ποσοστό πλέον του 50% το χορηγούμενο ΕΦΑΠΑΞ βοήθημα.

Τώρα για το διάστημα από 1/8/2014 μέχρι 31/12/2014 υπάρχει ασάφεια και σίγουρα θα πρέπει να έρθει νέα διευκρινιστική οδηγία την οποία έχουν ζητήσει ΥΠΕΘΑ και Επιτελεία. Σίγουρα για τα Στελέχη που "εγλωβιστούν¨σε αυτό το διάστημα θα υπάρχει σημαντική μέιωση.
Από 1/1/2015 το ΕΦΑΠΑΞ βοήθημα θα δίνεται “παγωμένο” χωρίς την ετήσια αναπροσαρμογή του (περίπου 3%) από τις καταβαλόμενες κρατήσεις του προσωπικού και ανάλογα του συντελεστή βιωσιμότητας και αξιομάχου (που θα προσδιοριστεί από τους πίνακες που έχουν δοθεί από το Υπουργείο Εργασίας) θα είναι μειωμένο σε ποσοστό που ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι η κυβέρνηση δίνει στο προσωπικό ακόμη ένα κίνητρο ΜΗ παραμονής στο στράτευμα, επιχειρώντας (σε συνδυασμό με το απαράδεκτο μισθολόγιο που είναι υπέρ των ανωτάτων, καθώς και με το υπό αναθεώρηση "ρατσιστικό" νομοσχέδιο του 3883/10 πρόταση του ΓΕΕΘΑ), μια "εθελούσια" έξοδο του Προσωπικού των Ε.Δ. αιματηρή για τα Στελέχη και αναίμακτη για το Κράτος. Εν αντιθέσει μέ όλες τις άλλες εθελούσιες εξόδους από τις ΔΕΚΟ, Ναυπηγεία, Διυλιστηρια κλπ που το κράτος κατέβαλε εκατομμύρια ευρώ αποζημιώσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου