**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Μην ρωτάς αν θα κερδίσουμε ή θα χάσουμε. Πολέμα !!!

ΠΗΓΗ : staratalogia
ΣΧΟΛΙΟ : Από συνάδελφο μετα τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού ότι ΄΄ οι Στρκοι θα δικαιωθούν όπως πρέπει ΄΄

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Αγαπητοί συνάδελφοι , εν ενεργεία και αποστρατεία, στην Ελλάδα του 2014 έχει αποδειχθεί ότι έχουμε έλλειμα απονομής δικαιοσύνης και κυβερνητική ασέβεια και ανυπακοή προς τις αποφάσεις της δικαιοσύνης που αποτελεί ανεξάρτητο πυλώνα της Δημοκρατίας.

Με περίσσιο θράσος ο Πρωθυπουργός της χώρας (πιστό και πειθήνιο όργανο της τρόικας και των δανειστών της Πατρίδος μας και υποθηκευτής του μέλλοντος των παιδιών μας) ισχυρίστηκε στην ελληνική βουλή ότι οι στρατιωτικοί θα πάρουν αυξήσεις και λίγο αργότερα σε αποστροφή του λόγου του πρόσθεσε ότι θα επιστρέψει τα ¾ των οφειλόμενων σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ.

Στο τέλος της διαδικασίας της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης (παράταση ζωής της κυβέρνησης για λίγους μήνες) και μπροστά σε ένα πηγαδάκι κυβερνητικών βουλευτών χαιρέτησε με τρόπο στρατιωτικό. *

Η κυβέρνηση αρνείται με την στάση της την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για πλήρη επαναφορά των αποδοχών των στρατιωτικών και των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας  στα επίπεδα που βρίσκονταν στις 31-7-2012 και καταβολή των αναδρομικών ποσών που παρακρατήθηκαν μέχρι σήμερα. Επέλεξε να εφαρμόσει το μέτρο της μερικής επαναφοράς των μισθών σε ποσοστο 45% της διαφοράς, τόσο σε επίπεδο μισθών αλλά και αναδρομικών. Για τους μισθούς απο 1-8-2014 και για τα αναδρομικά σε βάθος απροσδιορίστου χρόνου. Για τους δικαστικούς θα υπάρξει αποκατάσταση σε ποσοστο 100% τόσο στους μισθούς όσο και για τα αναδρομικά.

Επιλέγοντας δύο μέτρα και δύο σταθμά δείχνει δύο πράγματα.

α) Την επιλεκτική απόδοση και εφαρμογή της δικαιοσύνης στα εκτελεστικά της όργανα , τους δικαστικούς ,με σκοπό την απόσπαση της εύνοιας και της μεροληψίας τους σε ενδεχόμενες μελλοντικές τους αποφάσεις.

β)Την εκκωφαντική περιφρόνηση και την απαξίωση κατά των στρατιωτικών και των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας με μία συμπεριφορά που θυμίζει αυτή των των αποικιοκρατών προς τους ιθαγενείς.

Κύριοι της κυβέρνησης, αλλά και οι υπόλοιποι πολιτικοί που αρκείστε σε "μπράβο" , "συγχαρητήρια" και κολακευτικά λόγια , δεν έχετε καταλάβει ότι παίζεται με τις αντοχές , τις ευαισθησίες και προπαντός με την αξιοπρέπεια μας.

Δυστυχώς για εσάς έχετε απολέσει την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη μας. Αν και διαπιστώνω ότι για κάποιους λόγους ,που εσείς ξέρετε ,σας είμαστε αδιάφοροι ενδεχομένως και περιττοί. Δυστυχώς για εμάς ο μόνος δρόμος που μας απομένει είναι η κατάθεση προσωπικών αγωγών εις βάρος του Δημοσίου για την εφαρμογή της νομιμότητας, αλλά πάνω απ'όλα, για λόγους αυτοσεβασμού. Δεν θα λυπηθούμε το κόστος , αν και ακόμα και αυτό είναι ζωτικής σημασίας για κάποιους συναδέλφους. Αρκεί που θα αγωνιστούμε με την ελπίδα να σας "ξεμπροστιάσουμε για μια φορά ακόμα στα μάτια του Ελληνικού λαού και να θρυμματίσουμε την μαγική εικόνα που παρουσιάζετε καθημερινά.

Κύριοι συνάδελφοι δεν πρέπει να χαρίσουμε την χαρά ,σε αυτούς που μας προδίδουν καθημερινά , ότι μας κορόιδεψαν πάλι.

"ΜΗΝ ΡΩΤΑΣ ΑΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ Ή ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ . ΠΟΛΕΜΑ!
" Ν.Καζαντζάκης

*Κε (η προσφώνηση γίνεται κατ’ευφημισμό) Σαμαρά κάποιος πρέπει να σας μάθεί ότι χαιρετάμε στρατιωτικά όταν φέρουμε το εθνόσημο σε κάθε μορφής στρατιωτικό κάλυμμα κεφαλής. Δεν είμαστε «αμερικανάκια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου