**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ούτε για έναν καφέ δεν βγαίνουν οι Απόστρατοι !


Πηγή : Staratalogia

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ υποστράτηγου ε.α. Ευάγγελου Ν. Δανιά
Προέδρου Ε.Α.Α.Σ.


Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) ως γνωστόν είναι Νομικό Πρόσωπό Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) προβλεπόμενο από το Ν.Δ.1171/72 και ως προς τη λειτουργία της διέπεται από το Π.Δ.434/81. Επισημαίνω ότι... η θεσμική θέση της ενώσεως είναι υπερκομματική, δεν πολιτικολογεί, σέβεται όλα τα πολιτικά κόμματα ως πυλώνες της δημοκρατίας, θεωρεί όμως ότι δεν έχουν θέση στην Ε.Α.Α.Σ. Άλλωστε, το νομικό πλαίσιο με τον τρόπο ανάδειξης του Δ.Σ. αυτής (ενιαίο ψηφοδέλτιο) αποκλείει ομαδοποιήσεις, κομματισμό κ.λπ.

Μέλη της Ε.Α.Α.Σ. είναι όλοι οι εν αποστρατεία αξιωματικοί του Σ.Ξ. και της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής, που λαμβάνουν μέρισμα από το Μ.Τ.Σ. Οι εν αποστρατεία αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και τα μέλη των οικογενειών των εκλιπόντων αξιωματικών είναι προαιρετικά μέλη της ΕΑ.Α.Σ. Η Ε.Α.Α.Σ. δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και οι πόροι της προέρχονται αποκλειστικά από το χορηγούμενο από το Μ.Τ.Σ. μέρισμα.

Στον σκοπό της Ε.Α.Α.Σ. προβλέπεται και η διασφάλιση των συμφερόντων των μελών της, στην κατεύθυνση αυτή και επειδή μετά το 2011 οι εν αποστρατεία αξιωματικοί των Ε.Δ, Σ.Α. και τα μέλη των οικογενειών των εκλιπόντων, υπέστημεν κατ' επιταγήν της τρόικας bάρβαρες περικοπές στις συντάξεις μας, οι οποίες σημειωτέον στο σύνολο των μελών μας είναι και οικογενειακό εισόδημα και τούτο γιατί οι συχνές μεταθέσεις μας δεν επέτρεπαν στις συζύγους μας να εργαστούν.

Προς διασφάλιση των καλώς εννοουμένων συμφερόντων των μελών μας, οι θεσμικές ενώσεις σε συνεργασία και με τις ιδ. δικαίου ενώσεις οργάνωσαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά και τη Λάρισα με πολύ μεγάλη επιτυχία, γεγονός πρωτόγνωρο, γιατί διαισθανθήκαμε ότι γίναμε το πειραματόζωο στην οικονομική κρίση που η χώρα μας διέρχεται. Τα στελέχη των Ε.Δ. και Σ.Α., εν ενεργεία και εν αποστρατεία, αλλά και τα μέλη των οικογενειών των εκλιπόντων δεν αρνηθήκαμε να συμβάλουμε στην ανόρθωση της οικονομίας, αλλά όχι μόνο εμείς.

Υπέστημεν μείωση των αποδοχών μας έως 60%, αλήθεια ποιος άλλος κλάδος το υπέστη; Ξέρετε ότι πολλοί συνάδελφοί μου συνέπεια αυτού έχουν έλθει σε σημείο απόγνωσης, καθότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις προς το κράτος υποχρεώσεις τους, και έχουν έλθει σε κατάσταση απελπισίας και κατάθλιψης; Με άλλα λόγια, η εφαρμοστέα άδικη εις βάρος μας οικονομική πολιτική μας οδήγησε στη φτώχεια και την ανέχεια, κλειστήκαμε στα σπίτια μας, γιατί δεν μπορούμε να βγούμε ούτε για έναν καφέ.

Δεν θέλω να αναφέρω περιπτώσεις συνάδελφων που στην κυριολεξία λιμοκτονούν, εκεί μας κατάντησαν εμάς που υπηρετήσαμε την πατρίδα ευόρκως, ουδέποτε ζητήσαμε προνομιακή μεταχείριση, αλλά έχουμε την απαίτηση να μας σεβαστούν βάσει της προσφοράς μας. Κατεβήκαμε στις διαδηλώσεις, γιατί φτάσαμε στο μη παρέκει. Τα δυσβάσταχτα αυτά μέτρα έχουν άμεση επίπτωση στο ηθικό των στελεχών και κατ' επέκταση στη μαχητική ικανότητα των Ε.Δ.

Η θέση της Ε.Α.Α.Σ. είναι η εφαρμογή της, στο όλο και στο ακέραιο, δηλαδή πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Σ.τ.Ε., η οποία έπρεπε ήδη να έχει εφαρμοστεί. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την εν λόγω απόφαση του ΣτΕ, προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα, η ηρεμία και το ηθικό στα στελέχη των Ε Δ. και Σ.Α. Μέχρι τότε, καλούμε τα μέλη μας να είναι σε ετοιμότητα. Ελπίζουμε και περιμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου