**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

΄΄Δεν ζητήσαμε ποτέ αυξήσεις, τα λεφτά μας πίσω ζητάμε΄΄ Απόστρατοι προς Κυβέρνηση


Image
´Οταν ακόμη και οι θεσμικοί απόστρατοι "αγριεύουν" με τα περί αυξήσεων στους στρατιωτικούς τότε τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Το Συντονιστικό Όργανο των τριών θεσμικών ενώσεων με επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών απαιτεί απαντήσεις εδώ και τώρα για το πως θα εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ και επισημαίνει σε έντονο ύφος ότι κανείς δεν ζήτησε αύξηση αλλα επιστροφή χρημάτων που παράνομα "κόπηκαν".

Όλη η επιστολή :

1. Μετά το σχετικό (δ) επί του οποίου ουδεμίαν απάντηση λάβαμε, επανερχόμεθα και ζητάμε να μας ενημερώσετε όπως έχετε καθήκον και υποχρέωση επί των ακολούθων , που έχουν σχέση με το καταρτισθέν σχέδιο του προϋπολογισμού του 2015 και με την πολιτική της Κυβέρνησης :
α. Εάν και πότε θα ολοκληρωθεί η επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο ύψος της 31-07-2012 , σύμφωνα με τις Αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ και της τριμελούς Επιτροπής του ΣτΕ που είναι υπεύθυνη για την συμμόρφωση με τις Αποφάσεις του ΣτΕ.και πως δεσμεύεται η Κυβέρνηση οτι θα το πράξει.
β. Εάν και πότε θα υλοποιηθεί πλήρως το νέο μισθολόγιο των Στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α. ( και όχι των «ενστόλων» όπως απαξιωτικά και προσβλητικά συνεχίζουν Κυβερνητικά στελέχη να τους αποκαλούν ) , που πρόσφατα σας εστάλη με την υπογραφή των τριών συναρμοδίων Υπουργών της Κυβέρνησης.
γ. Πως κατανέμονται τα ποσά που έχουν εγγραφεί στο σχέδιο του προϋπολογισμού 2015 και πως θα γίνει αυτό τεχνικά , ειδικά για τους Αποστράτους. Επίσης πότε θα δοθούν τα ποσά αυτά.

2. Οι τρεις θεσμικές Ενώσεις που εκπροσωπούν το σύνολο των Αποστράτων Αξιωματικών των Ε.Δ. και των Σ.Α. (120.000 Μέλη ) απαιτούν την νομοθετική ρύθμιση για την εφαρμογή των Αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ και ειδικά της υπ.αριθ. 2192/2014 στο ακέραιο , κατά το πρότυπο των Δικαστικών Λειτουργών . Επίσης ως θεσμικοί κοινωνικοί εταίροι σας ζητάμε , όπως και από τον κ. Πρόεδρο της Βουλής , να παρουσιάσουμε τις απόψεις μας στην επιτροπή της Βουλής , που θα επεξεργασθεί το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2015.

3.Οι Απόστρατοι ευρίσκονται σε απόγνωση , γιατί πέραν των περικοπών που υπέστησαν λόγω προσαρμογής των συντάξεων στους μισθούς των εν ενεργεία κατ΄ επιταγή του Ν.4093/12 και τις οποίες απαιτούμε να αποκατασταθούν πλήρως , υφίστανται και δεύτερη περικοπή κατά 15%-20% επί του συνόλου των αποδοχών τους , όπως και οι υπόλοιποι συνταξιούχοι που δεν ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια , δηλαδή έχουν υποστεί διπλή άδικη και υπερβολική περικοπή των συντάξεών τους έναντι όλων των συνταξιούχων του Δημοσίου , που τους καθιστά τους χαμηλότερα αμοιβόμενους σε όλο το Δημόσιο. Επιπλέον καλούνται να πληρώσουν υπερβολικούς φόρους που εκ των πραγμάτων αδυνατούν πλέον να πράξουν.

4.Επισημαίνεται οτι οι Απόστρατοι ουδέποτε ζήτησαν αύξηση εις βάρος των υπολοίπων Ελλήνων , όπως κατά κόρον διαδίδεται και διεκδικούν μόνο την επιστροφή των χρημάτων τα οποία παράνομα , σύμφωνα με τις Αποφάσεις του ΣτΕ , άδικα και στοχευμένα τους περιεκόπησαν. Οι τρεις Ενώσεις σας καλούν όπως την οποιαδήποτε αύξηση προτίθεσθε να δώσετε , να την δώσετε στους άνεργους και στις ευπαθείς ομάδες που έχουν μεγάλη ανάγκη.

5.Σας καλούμε να μας απαντήσετε είτε με επιστολή σας είτε με συνάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου