**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Το ΄΄παρουσιάστε, αρμ΄΄(του Τσίπρα) στους πυλώνες του κρατους!



ΠΗΓΗ : staratalogia

Η ξαφνική αλλαγή στρατηγικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που μέσα σε διάστημα λίγων ημερών είδε τη στρατιωτική ηγεσία και τους δικαστές

Σε «στρατηγικά» ανοίγματα προκειμένου να διεισδύσει εκλογικά σε δεξαμενές πιο «σκληρών» ψηφοφόρων, όπου η Αριστερά είχε παραδοσιακά χαμηλά ποσοστά, επιδίδεται το τελευταίο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας. Οι εισηγήσεις που... εδώ και αρκετό καιρό δεχόταν να συναντήσει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο και εν συνεχεία να προχωρήσει σε μια δήλωση στήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων υιοθετήθηκαν τελικά αυτήν την εβδομάδα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πληροφορίες είχε εδώ και αρκετό διάστημα στην ατζέντα του ένα τέτοιο άνοιγμα, καθώς θεωρεί ότι υπάρχει «πρόσφορο έδαφος» σε όσους υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Εξάλλου, ο ίδιος και -κυρίως- οι επιτελείς του γνωρίζουν ότι από την αρχή της κρίσης οι στρατιωτικοί έχουν δεχθεί τεράστιες μειώσεις στους μισθούς και είναι «στα κάγκελα».

Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας ήρθε πριν από λίγες μέρες ως «σωτήρας» να υποσχεθεί ότι σταδιακά -εάν γίνει κυβέρνηση- θα επαναφέρει τις αποδοχές τους στα επίπεδα του 2009. Ο ίδιος, μάλιστα, εκτιμώντας την απήχηση που έχει στην κοινωνία η στρατιωτική ηγεσία, ξεκαθάρισε: «Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων περιβάλλεται από εμπιστοσύνη, γιατί το κράτος θα έχει συνέχεια».

Την ίδια ώρα βρήκε την ευκαιρία να εμφανίσει το «πατριωτικό» πρόσωπό του, καθώς κατακεραύνωσε τη στάση της Τουρκίας σχετικά με την κυπριακή ΑΟΖ. Όλα αυτά, λοιπόν, εντάσσονται στη στροφή που επιχειρεί σταδιακά η ηγεσία του κόμματος σε ένα εκλογικό σώμα, το οποίο βρίσκεται αρκετά μακριά από τα «αριστερίστικα» συνθήματα.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι η Κουμουνδούρου προσβλέπει στην κατακόρυφη αύξηση των ψηφοφόρων της από τη συγκεκριμένη δεξαμενή όμως η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ κινείται στη λογική «μάζευε και ας είναι ρώγες»! Στον αντίποδα, πάντως, στα κεντρικά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν βρίσκονται όλοι στο ίδιο μήκος κύματος με την ηγεσία, μια και υπάρχουν στελέχη που μετά βδελυγμίας απορρίπτουν οποιαδήποτε κίνηση «πλευρίσματος» των στρατιωτικών.

Άλλο ένα στοιχείο που δείχνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να απλώσει δίχτυα σε κοινωνικές ομάδες στις οποίες μέχρι πρότινος δεν είχε ερείσματα είναι η πρόσφατη συνάντηση με τους δικαστές. Εκμεταλλευόμενος τις οικονομικές εκκρεμότητες της κυβέρνησης προς τους δικαστές μετά τη δικαίωσή τους από το Μισθοδικείο, υποσχέθηκε και σε αυτήν την περίπτωση ότι θα «τα δώσει όλα». Να θυμίσουμε ότι πριν από περίπου 10 μέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε την αναγκαιότητα σεβασμού της δικαστικής απόφασης του Μισθοδικείου που δικαιώνει τις δικαστικές ενώσεις και σημείωσε ότι η εισοδηματική αποκατάσταση όσων έχουν υποστεί περικοπές πρέπει να γίνει με τρόπο συντεταγμένο και ορθολογικό.

Όταν οι συνιστώσες ήθελαν μισθούς ειδικευμένου εργάτη (!) για τους αξιωματικούς

Κατάργηση επαγγελματικού στρατού και επέκταση του ασύλου σε όλους τους εργασιακούς χώρους

ΜΠΟΡΕΙ ο Αλέξης Τσίπρας να ποντάρει στην προσέγγιση με τους στρατιωτικούς για να αυξήσει τα κουκιά, όμως την ίδια γνώμη δεν φαίνεται να συμμερίζονται οι συνιστώσες του κόμματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν το «Κείμενο Συμβολής» της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ που κατατέθηκε κατά τη διάρκεια του περσινού Ιδρυτικού Συνεδρίου. Τα εν λόγω στελέχη πρότειναν τότε (σε αντίθεση με την αύξηση των μισθών που υποσχέθηκε πριν από λίγες μέρες ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης) να μειωθούν οι αποδοχές των αξιωματικών στα επίπεδα «του μισθού ενός ειδικευμένου εργάτη»!

Συν τοις άλλοις η Κομμουνιστική Τάση υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προχωρήσει στην κατάργηση του επαγγελματικού στρατού αλλά και «στην πλαισίωση του στρατού από στρατιωτικά αποσπάσματα των εργατικών οργανώσεων που θα εκπαιδευτούν στα στρατόπεδα με έξοδα του κράτους».

Χειρότερα είναι τα πράγματα σε ό,τι αφορά τα Σώματα Ασφαλείας, όπου τα εν λόγω στελέχη κάνουν λόγο για «κατάργηση όλων των ειδικών δυνάμεων καταστολής και αστυνόμευσης των αγώνων του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Απαγόρευση παρουσίας των Σωμάτων Ασφαλείας στους χώρους στους οποίους διεξάγεται πολιτική και συνδικαλιστική δραστηριότητα και επέκταση του ασύλου σε όλους τους εκπαιδευτικούς και εργασιακούς χώρους».

Την ίδια ώρα, πάντως, που ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επανασχεδίαση της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων από μηδενική βάση, όπως επίσης και η συγχώνευση επιτελικών λειτουργιών για περιορισμό της γραφειοκρατίας, του κόστους και του προσωπικού.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στο ίδιο κείμενο υπάρχει η ερώτηση «ήταν το επίπεδο της αποτρεπτικής ικανότητας των Ε.Δ. αντίστοιχο με τις θυσίες του ελληνικού λαού;», με την απάντηση να αναφέρει «όχι»!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εάν έρθει στην κυβέρνηση, σκοπεύει να θεσπίσει ακόμα δύο ανεξάρτητες Αρχές: Του Συνηγόρου του Στρατιωτικού και του Γενικού Επιθεωρητή Οικονομικών της Άμυνας. Κάτι αντίστοιχο υπήρξε μόνο στη Σοβιετική Ρωσία, όταν δίπλα σε κάθε διοίκηση υπήρχε και ένας «πολιτικός» αξιωματικός - κομισάριος.

Τέλος, αλήστου μνήμης παραμένει και η δήλωση του αρμοδίου για τις Ε.Δ. Γιάννη Ταφύλλη, ο οποίος σε εκδήλωση για την παρουσίαση των θέσεων του κόμματος είχε ευαγγελιστεί ότι οι Ε.Δ. πρέπει να είναι ισχυρές για να αντιμετωπίσουν τις «απειλές διεθνών δυνάμεων που μπορεί να υπάρξουν αν οι Έλληνες αντισταθούν».

Οι κόντρες με δικαστές

Πάντως, οι κόντρες που κατά καιρούς άνοιξε η Κουμουνδούρου με τους δικαστές ήταν αρκετές. Κατά κύριο λόγο αφορούσαν παράνομες (κατά τον ΣΥΡΙΖΑ) προφυλακίσεις που σχετίζονται με τρομοκρατικές ενέργειες (όπως του Σάββα Ξηρού). Αυτές προκάλεσαν μεγάλο χάσμα και, ως εκ τούτου, ο Αλέξης Τσίπρας (που σύντομα προβλέπει εκλογές) αποφάσισε να ξεκινήσει την επαναπροσέγγιση.

Σε κάθε περίπτωση, το σχέδιο Τσίπρα για να κυβερνήσει περνά μέσα από μια σειρά «ανοιγμάτων», τα οποία έχει ήδη ξεκινήσει από την Εκκλησία και την επίσκεψη στο Άγιο Όρος. Και, βέβαια, λίγες μέρες αργότερα ήρθε να επιβεβαιωθεί η «ιερή» στροφή με το ταξίδι στο Βατικανό και τη συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο. Όλα αυτά αναμένεται να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να αλιεύσει ψήφους, τις οποίες στις προηγούμενες εκλογικές, μάχες είχε χαμένες από χέρι.

(ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 26/10/2014 – Σ.Λ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου