**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Συνοπτικό Χρονικό - Απολογισμός Επίσκεψης Μέλους ΔΣ/ΕΑΑΣ στην Κατερίνη


























Παράρτημα  Κατερίνης

Συνοπτικό Χρονικό & Σύντομος  Απολογισμός  Επίσκεψης Μέλους  Δ.Σ  Ε.Α.Α.Σ.
στην Κατερίνη

1. Χρονικό
     Σήμερα την Δευτ. 13 Οκτ 2014 και ώρα 16:30 επισκεύθηκε  το  Παράρτημα ΕΑΑΣ στον Ν. Πιερίας  ο υπεύθυνος παραρτημάτων της Ένωσης και μέλος του ΔΣ αυτής  Ταξχος ε.α. κ. Χατσίκας Δημήτριος.

     Από ώρα 16.30 έως 17:15 ο κ. Χατσίκας μαζί με τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΤΣ του Παραρτήματος, επισκεύθηκαν δύο υποψήφια προς  αγορά διαμερίσματα ως ιδιόκτητη στέγη του Παραρτήματος Ε.Α.Α.Σ. Νομού Πιερίας.

    Επιστροφή στα γραφεία του Παραρτήματος την 17:20 και αναμονή των μελών για πραγματοποίηση ενημέρωσης. Κατά την διάρκεια της αναμονής έγινε μικρή ανάλυση επί της ενημέρωσης και ανταλλαγή απόψεων με τα μέλη του ΤΣ του παραρτήματος που ήταν άπαντα παρόντα.

    Τέλος από 17:30 έως 21:00 έγινε ενημέρωση των συγκεντρωθέντων μελών του παραρτήματος από τον κ. Χατσίκα Δημ.  Μετά το πέρας της ενημερώσεως και την απάντηση  των ερωτήσεων που ετέθησαν τα μέλη του ΤΣ και ο ομιλητής αντάλλαξαν απόψεις επί θεμάτων που αφορούν το παράρτημα επί 30΄ . Αποχώρησαν άπαντες  από το παράρτημα την 21:30.

2. Ενημέρωση.
    Η ενημέρωση των μελών του παραρτήματος ήταν αναλυτική στο μέτρο του δυνατού και περιελάμβανε τα παρακάτω:
     Οικονομικά .    Έγινε ενημέρωση όπως παρακάτω:
        α. Επί της αποφάσεως του  Σ.Τ.Ε. για την επιστροφή των μισθών και συντάξεων των ε.ε. και ε.α στελεχών των Ε.Δ και Σ.Α  στο ύψος του Ιουλίου του 2012 καθώς και την επιστροφή αναδρομικών των παρανόμως παρακρατηθέντων
        β.  Επί της αποφάσεως του του Συμβουλίου Επικρατείας  για την μη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στην απόφαση του Σ.Τ.Ε.
     Η ανάλυση ήταν κατατοπιστική και περιελάμβανε ποσά και τρόπο επιστροφής κατά προσέγγιση με βάση τα έως σήμερα γνωστά δεδομένα. Επίσης για πρώτη φορά τα μέλη του παραρτήματος άκουσαν ότι θέση της ΕΑΑΣ είναι η διεκδίκηση των μελών της  των  ποσών που δεν θα καταβληθούν και καλύπτονται από την απόφαση του ΣΤΕ με υποβολή αγωγών έναντι του Δημοσίου.
       γ.  Ανάλυση για την κατάσταση του ΜΤΣ και του ΕΚΟΕΜΣ με αναφορά στα προτεινόμενα από την ΕΑΑΣ προς του ΥΕΘΑ. Αισιόδοξο μήνυμα ήταν η αναμενόμενη αναπροσαρμογή προς τα πάνω
( η πρώτη μετά από πολλές προς τα κάτω) των μερισμάτων εντός του 2014.
        δ. Επί της επικείμενης συγχωνεύσεως του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), του Ταμείου Εθνικού Στόλου (ΤΕΣ) και του Ταμείου Αεροπορικής Άμυνας (ΤΑΑ) σε ένα νέο ΝΠΔΔ, το  Ενιαίο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΕΤΕΑ).
        στ. ΑΟΟΑ – ΟΣΜΑΕΣ. Έγινε σύντομη ενημέρωση επί της παρούσης καταστάσεως και του σχεδιασμού για το μέλλον των οργανισμών.
            
       Από τους παρισταμένους έγιναν πολλές ερωτήσεις  επί του θέματος και παρατηρήσεις με κύριο συμπέρασμα το δεν πάει άλλο κάτι πρέπει να γίνει, ουδείς αθώος  από όσους ψήφισαν τα μέτρα φτωχοποίησης και απαξίωσης των ε.ε και ε.α στελεχών των Ε.Δ. 

-1-
    Υγειονομικά .
     Έγινε ενημέρωση για τα υγειονομικά θέματα και απαντήθηκαν επιμέρους ερωτήσεις  των παρισταμένων που αφορούσαν κυρίως ανασφάλιστα τέκνα και προτεραιότητα των ε.α στελεχών των ΕΔ στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.

    Και σ αυτή την ενότητα κύριο συμπέρασμα είναι ότι τα ε.α. στελέχη αισθάνονται “αδικημένα” και στο θέμα της νοσηλείας από την Πολιτεία.

    Οργανωτικά.
       Στην ενότητα αυτή η ενημέρωση εστίασε στις επικείμενες εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ένωση και αποσκοπούν στην αλλαγή του τρόπου λειτουργίας και στην αποτελεσματικότητα της ΕΑΑΣ στην υπεράσπιση των συμφερόντων των μελών της.
Έγινε ενημέρωση επί των επιτροπών – ομάδων εργασίας  των μελών του ΔΣ , το έργο που έχουν αναλάβει και τα αποτελέσματα έως σήμερα.

     Προτάσεις που υποβλήθηκαν από τους παρισταμένους.

     Οι προτάσεις που υποβλήθηκαν από τα μέλη του παραρτήματος είχαν ως πρώτο θέμα τα οικονομικά , την δυναμικότερη διεκδίκηση από την Ένωση των δικαίων των μελών αυτής και τους τρόπους αντίδρασης στις ήδη γενόμενες αλλά και τυχόν νέες αδικίες εις βάρος τους.
     Επί του οργανωτικού οι προτάσεις περιελάμβαναν την αλλαγή του Νόμου λειτουργίας της Ένωσης  νέου εκσυγχρονισμένου καταστατικού και άρση των περιορισμών των μελών στα δικαιώματα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
     Επίσης επί του οργανωτικού υπεβλήθησαν προτάσεις για ταχύτερη και πληρέστερη ενημέρωση των μελών μέσα από την ιστοσελίδα της ΕΑΑΣ και την Εθνική Ηχώ. Για την Εθνική Ηχώ επίσης ετέθη θέμα αλλαγής ύλης με έμφαση στα  θέματα  που απασχολούν το ε.α. προσωπικό των Ε.Δ. και θέματα οικονομικής ενημέρωσης .


       3. Απολογισμός.

       Η επίσκεψη του Ταξχου ε.α κ. Χατσίκα Δημ. στο παράρτημα ΕΑΑΣ Κατερίνης πέτυχε τα παρακάτω:
1.  Ενημέρωση των μελών της ΕΑΑΣ στην Κατερίνη για την τρέχουσα οικονομική και οργανωτική κατάσταση κατάσταση των Ε.Δ. και της Ε.Α.Α.Σ.
2.  Ενημέρωση περί των σχεδίων και ενεργειών της ΕΑΑΣ για το άμεσο μέλλον.
3.  Την ανταλλαγή απόψεων με τα μέλη και το ΤΣ του παραρτήματος.
4.  Την κατανόηση του κλίματος που επικρατεί στις τάξεις των συναδέλφων του Ν. Πιερίας.
5.  Την αποκόμιση προτάσεων των μελών επί των θεμάτων που τους αφορούν.

Συμπέρασμα :  Η  απόφαση του ΔΣ/ΕΑΑΣ για την εξόρμηση ενημέρωσης των μελών  των παραρτημάτων της με μέλη του ΔΣ, αποτελεί έμπρακτο ενδιαφέρον προς αυτά, κέρδος αξιοπιστίας αλλά και εμπνέει αισιοδοξία από την προσμονή ενεργειών του Θεσμικού μας οργάνου για τα δικαιώματα της κοινωνικής μας ομάδας.






1 σχόλιο:

  1. Οφείλω να ομολογήσω πως ο Ταξίαρχος ε.α κος Χατσίκας Δημήτριος ήταν γνώστης πολλών, πάρα πολλών θεμάτων για να μην πω όλων των θεμάτων που αφορούν τα εν αποστρατεία στελέχη των ΕΔ και ΣΑ.. Ήταν πλήρως κατατοπιστικός και κατανοητός. Εύχομαι να συνεχιστούν από πλευράς της ΕΑΑΣ οι εξορμήσεις προς τα παραρτήματα της για ενημέρωση των μελών τους, γιατί όπως ανέφερε και ο κος Χατσίκας "όπως και να το κάνουμε μένετε στην επαρχία και μακριά από τα κέντρα αποφάσεων". Το μόνο λυπηρό από την όλη εκδήλωση η μεγάλη αποχή των μελών μας που άγγιξε το 90%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή