**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Οπλίζουν... με μη εντολή Σαμαρά Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας!


Το «όπλο» της συνέντευξης τύπου επέλεξε το άτυπο συντονιστικό όργανο των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,  ως πρώτο βήμα άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση, πριν από το διαφαινόμενο άρξατε πυρ κατά βούληση. Δεν θέλει πολύ για να αντιληφθεί κανείς ότι αν δεν επιβεβαιωθούν οι σπερμολόγοι που διαδίδουν εδώ και μερικές εβδομάδες ότι με «εντολή Σαμαρά» θα αρχίσει από μέρα σε μέρα η πληρωμή των οφειλομένων ποσών, ουδείς μπορεί να φανταστεί ποιες και σε τι έκταση θα είναι οι αντιδράσεις τους. Και τότε φυσικά δεν θα μπορούν να κρυφτούν από την οργή τους ούτε εκείνοι που προσπαθούν να τους αποκοιμίσουν για να μην κατέβουν από τώρα στο πεζοδρόμιο.

Η κοινή συνέντευξη θα δοθεί στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο Αμαλία στην Πλατεία Συντάγματος και όπως φαίνεται και από το ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά την σημερινή τέταρτη κατά σειράν συνάντηση των εκπροσώπων των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμενικών, αντικείμενό της είναι η καταγγελία της κυβέρνησης. Εξακολουθεί να παρανομεί το υπουργείο Οικονομικών και οι συνδικαλιστές διεκδικούν ακόμα την συμμόρφωση του υπουργείου σύμφωνα με το διατακτικό των αποφάσεων του Συμβουλίου Επικρατείας, ήτοι την επαναφορά μισθών και συντάξεων στα προ των τελευταίων περικοπών επίπεδα. Προς ώρας δεν γίνεται συζήτηση για τη σφαγή που υπέστησαν από το 2009 κι εντεύθεν για τα μάτια της τρόικας και των τραπεζιτών, που παρεμπιπτόντως πανηγυρίζουν από την Κυριακή για την …ευρωστία τους, αφού έχουν καταληστέψει τους πάντες με τα φορολογικά μέτρα και τη διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών.
Οι Ομοσπονδίες ανακοίνωσαν ειδικότερα ότι «κατά τη συνάντηση εκφράστηκε για άλλη μια φορά από όλους η έντονη ανησυχία μας, καθόσον το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει προβεί επισήμως στην επιζητούμενη ενημέρωση των φορέων μας, με αποτέλεσμα οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, όχι μόνο να είναι έωλες, αλλά και να κινδυνεύουν να μην υλοποιηθούν εντός του χρόνου που ανακοινώθηκε. Αν ως την επόμενη εβδομάδα δεν υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία, είναι βέβαιον ότι η επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων χρημάτων θα μετατεθεί για το νέο έτος.
Επειδή, η υπομονή που επιδείξαμε εκλαμβάνεται προφανώς είτε ως αποδοχή των κυβερνητικών αποφάσεων είτε ως αδυναμία παρέμβασής μας, αποφασίστηκε ομόφωνα:
Α. Να υπάρξει ενημέρωση της κοινής γνώμης για τα δίκαια αιτήματά μας μέσω κοινής συνέντευξης τύπου που θα παραχωρηθεί αύριο το πρωί και ώρα 11.00 στο ξενοδοχείο Αμαλία (Πλατεία Συντάγματος).
 Β. Να υπάρξει κλιμάκωση των ενεργειών μας ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή δεδομένου ότι η πολιτική των περικοπών πλήττει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και όλων ανεξαιρέτως των στελεχών τους στην ενέργεια και στην σύνταξη.
Γ. Με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι οι Εθνικές Επέτειοι αποτελούν ημέρες ιστορικής μνήμης που οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε και να τιμούμε καθημερινά, εκφράζοντας την αταλάντευτη βούλησή μας για αδιάκοπη και σθεναρή προάσπιση τόσο των δημοκρατικών κατακτήσεων και ελευθεριών του λαού μας όσο και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Χώρας μας».
Το κλίμα απ’ ότι φαίνεται είναι εκρηκτικό καθώς οι συνδικαλιστές δέχονται αφόρητες πιέσεις από τα μέλη τους. Την ώρα που η κοινή γνώμη έχει βομβαρδιστεί από τις διαρροές του υπουργείου Οικονομικών, σε βαθμό να πιστεύει ότι έχουν δοθεί αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, οι ένστολοι και οι οικογένειές τους έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού εκλαμβάνεται ως κοροϊδία από τη στιγμή που δεν τυγχάνει εφαρμογής και οι συνδικαλιστές είναι αναγκασμένοι να απαντούν ακόμα και σε κακοήθειες χωρίς να φέρουν ουδεμία ευθύνη. Αναπόφευκτα πλέον αξιοποιούν όλα τα διαθέσιμα όπλα τους γνωρίζοντας ότι έχουν απέναντί τους ένα μιντιακό σύστημα ικανό να κάνει το άσπρο μαύρο και να τους εκθέσει στα μάτια της κοινωνίας.
  Στη συνάντηση πέραν των Προεδρείων των Ομοσπονδιών των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμενικών, συμμετείχαν οι:
Π.Ο.Ε.Σ. Πρόεδρος Αντ/ρχης ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗΣ Ανέστης,
Π.Ο.Α.Α.Σ.Α Πρόεδρος Υπ/γος ε.α. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος
και Ειδικός Γραμματέας Α/Δ' ε.α. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Νικήτας,
Ε.Α.Α.Ν. Πρόεδρος Αντιναύαρχος ε.α. ΠΕΡΒΑΙΝΑΣ Σπυρίδων,
Ε.Α.Α.Α. Πρόεδρος Αντιπτέραρχος ε.α. ΙΑΤΡΙΔΗΣ Κων/νος,
Ε.Α.Α.Σ. Αντιπρόεδρος Υποστ/γος ε.α. ΡΟΖΗΣ Βασίλειος,
και Μέλος Δ.Σ. Αντ/γος ε.α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ Ηλίας,
Α.Ν.Ε.Α.Ε.Δ. Πρόεδρος Αντιναύαρχος ε.α. ΡΟΪΔΗΣ Γεώργιος,
ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ. Μέλος Δ.Σ. Σημαιοφόρος ε.α. ΣΟΦΙΑΝΟΣ Δημήτριος ,
Σ.Α./ΣΤΥΑ Πρόεδρος Σμήναρχος ε.α. ΦΑΛΤΑΙΤΣ Δημήτριος,
Π.Ο.Σ. Πρόεδρος Ταξίαρχος ε.α. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος,
ΠΣΑΑΕΔ & Σ.Α. Πρόεδρος Ταξίαρχος ε.α. ΑΚΡΙΩΤΗΣ Κων/νος.

Πηγή: poasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου