**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Την Παρασκευή 28/11 ΄΄κληρώνει΄΄ στο ΣτΕ για Σταϊκούρα !

ΠΗΓΗ : staratalogia

Ραντεβού στο Συμβούλιο της Επικρατείας δίνουν μεθαύριο Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014, οι συνήγοροι των Ομοσπονδιών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να αποκρούσουν τα γνωστά επιχειρήματα του υπουργείου Οικονομικών βάσει των οποίων... δεν γίνεται πλήρης επιστροφή των ποσών που διεκδίκησαν και δικαιούνται με τη βούλα πλέον και του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας.

Από χθες ξεκίνησε η συζήτηση του σχεδίου του προϋπολογισμού στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει τη στάση της εν μέσω επικρίσεων της αντιπολίτευσης και με τους συνδικαλιστές να αναμένουν με το δάκτυλο στη σκανδάλη. Έχουμε αναφερθεί αναλυτικά στη συνδικαλιστική τακτική των Ομοσπονδιών, οι οποίες ξεκίνησαν επίσης από χθες τα συνέδριά τους, η μια μετά την άλλη για να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις τόσο για το θέμα της μη συμμόρφωσης της κυβέρνησης όσο και για το θέμα των ασφαλιστικών ταμείων.

Όλα δείχνουν ότι η συζήτηση ενώπιον του Τριμελούς Συμβουλίου Συμμόρφωσης, την Παρασκευή, μετά τη διαπιστωμένη από αυτό μη συμμόρφωση του Δημοσίου προς τις αποφάσεις της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας, θα είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα διότι για πρώτη φορά οι ανώτατοι δικαστές κατά πάσα πιθανότητα θα καταλογίσουν και πρόστιμα, απορρίπτοντας τα ισχνά έως αστεία επιχειρήματα του υπουργείου Οικονομικών.
Είναι πέραν πάσης λογικής η επιχειρηματολογία του υπουργείου Οικονομικών περί δημοσιονομικής πειθαρχίας διότι η Ολομέλεια του ΣτΕ εξαρχής την είχε απορρίψει με την αιτιολόγησή της. Η εμμονή του υπουργείου να επικαλείται τα ίδια επιχειρήματα μάλλον αποκαλύπτει τους φόβους που έχουν καταλάβει τα στελέχη του, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι προβαίνει ήδη στην μερική αποκατάσταση των αδικιών. Αντιθέτως οι δικαστές, ιδίως μετά τις σκληρές αντικυβερνητικές τους ανακοινώσεις, θα έχουν κάθε λόγο να δείξουν στον ελληνικό λαό ότι αυτά που λένε τα εννοούν...

Κι ενώ ο κλάδος των ενστόλων των Σωμάτων Ασφαλείας ζει το συνεδριακό του «πυρετό» η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών συνεχίζει παράλληλα τις επαφές της με άλλους συνδικαλιστικούς φορείς από το ευρύτερο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων. ΣΕ συνέχεια των επαφών της ΠΟΕΣ, με Ομοσπονδίες εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αντιπροσωπεία του ΔΣ συναντήθηκε, τη Δευτέρα 24-11-2014, με αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, στα γραφεία της τελευταίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε «η συνάντηση διεξήχθη σε φιλικό κλίμα και η Ομοσπονδία είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την Ομοσπονδία των Οικοδόμων για την ιστορική διαδρομή της σωματειακής δραστηριότητας στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, από το έτος 2004 με την ίδρυση της «ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ» μέχρι και σήμερα, με την ίδρυση της ΠΟΕΣ.

Επισημάνθηκε η συνεχιζόμενη μερική συμμόρφωση της Πολιτείας έναντι της δικαστικής απόφασης του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Χώρας, τονίζοντας τον αντίκτυπο που η μερική αυτή συμμόρφωση αντανακλά σε όλους τους Έλληνες πολίτες, που τυχόν βρεθούν στην ίδια και δυσχερέστερη θέση, ενώ τονίσθηκε, ιδιαίτερα, η προσπάθεια δημιουργίας από την Κυβέρνηση τεχνητού κοινωνικού αυτοματισμού και η στροφή κλάδων εργαζομένων έναντι των Ελλήνων στρατιωτικών, που φέρεται να καρπώνονται αυξήσεις στους μισθούς τους και όχι μέρος υλοποίησης της ανωτέρω απόφασης.

Δόθηκε η υπόσχεση και από τις δύο πλευρές να συνεχισθούν οι επισκέψεις και έμεινε ανοικτό το ενδεχόμενο κοινής πορείας διεκδίκησης λύσεων σε κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο κλάδοι, αποτέλεσμα της δημοσιονομικής κρίσης που έπληξε αμφότερες τις πλευρές».

Αναμφίβολα τέτοιες συναντήσεις διευρύνουν το πεδίο δράσης των στρατιωτικών, καλλιεργούν την ώσμωση με την κοινωνία, κόντρα στα στεγανά και στα στερεότυπα που ηθελημένα θέλουν αρκετοί εντός κι εκτός στρατεύματος να διαιωνίζονται. Η ηγεσία της Ομοσπονδίας έχει διακηρύξει τη βούλησή της να συνεχίσει τις επαφές με τους ζωντανούς φορείς των εργαζομένων και της κοινωνίας για να αναδείξει τα προβλήματα των στρατιωτικών αλλά και για να εκφράσει την αλληλεγγύη της σε κάθε αγωνιζόμενο κλάδο.

(enatokalopaidi.blogspot.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου