**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Δώρο Κωσταράκου στους Στρκούς για το ωράριο των 40 ωρών την εβδομάδα !


1 από 2
 

Πρθ: ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΑ ΔΙΟΤΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑ.Ν.ΝΑΟΥΜ.

Εισερχόμενα
x

NIKOLAOS NAOYM

10:49 π.μ. (Πριν από 2 ώρες)


προς
Στις 10:49 π.μ. Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014, ο/η NIKOLAOS NAOYM <makfloga@yahoo.gr> έγραψε:



Στις 10:48 π.μ. Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014, ο/η NIKOLAOS NAOYM <makfloga@yahoo.gr> έγραψε:


8."Δώρο" Κωσταράκου στους στρατιωτικούς για το ωράριο των 40 ωρών την εβδομάδα



8."Δώρο" Κωσταράκου στους στρατιωτικούς για το ωράριο των 40 ωρών την εβδομάδα
Ελπίζω πως έτσι θα ‘’κοπεί’’ η αυθαιρεσία των καθημερινών συγκεντρώσεων το απόγευμα, για θέματα ανύπαρκτα, και θα μειωθεί η ‘’απογευματινή προσέλευση’’ αυτών που θέλουν να δείξουν ότι ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ, με μοναδικό σκοπό τις ευνο’ι’κές σημειώσεις. Θα μπορούσα να πώ άπειρα πάνω σε αυτό, και εσείς θα μπορούσατε να πείτε ακόμα περισσότερα.
     Ένα έγγραφο του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου δικαιώνει τις Ενώσεις Στρατιωτικών για το θέμα του ωραρίου των στρατιωτικών . Βέβαια όπως λένε οι πληροφορίες του Onalert το έγγραφο βγήκε για άλλο λόγο. Και πιο συγκεκριμένα για να “περιορίσει” πρωτοβουλίες που πήρε ο Α/ΓΕΣ σχετικά με το θέμα για το προσωπικό του ΓΕΣ. Έστω κι έτσι όμως ο Α/ΓΕΕΘΑ κάνει το “δώρο” στις Ενώσεις.
     Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΣ αλλά και τη Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου η οποία και αποκαλύπτει το έγγραφο Κωσταράκου, το ωράριο εργασίας των Ελλήνων στρατιωτικών και η μη αποζημίωση της υπερωριακής εργασίας τους, είναι ένα από τα μείζονα προβλήματα που απασχολούν, διαχρονικά, τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Στο παρελθόν, αν και όλοι γνώριζαν (πολύ περισσότερο εμείς οι ίδιοι οι στρατιωτικοί) ότι η παρεχόμενη εργασία μας ξεπερνά το νομικά κατοχυρωμένο και θεσμοθετημένο (37,5ωρο - 40ωρο) ωράριο εργασίας, εν τούτοις ουδείς ή ελάχιστοι τολμούσαν να το αναδείξουν ώστε κατά την ωρίμανσή του να ετύγχανε της αναγκαίας εκείνης προσοχής που θα επέφερε την επίλυσή του.
     Η Ομοσπονδία μας (τέως ΣΥΣΜΕΔ από της συστάσεώς του) πολλάκις στο παρελθόν έχει αναδείξει το πρόβλημα και έχει προτείνει συγκεκριμένες λύσεις αποκατάστασης της αδικίας, που για ακόμη μία φορά υφίστανται οι Έλληνες στρατιωτικοί, έναντι των λοιπών εργαζομένων, ενώ το θέμα έχει απασχολήσει και εξακολουθεί να απασχολεί και το Ελληνικό κοινοβούλιο, με δεκάδες ερωτήσεις βουλευτών, κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
     Ωστόσο, εκτιμάμε ότι ωριμάζει σιγά σιγά ο χρόνος και το πρόβλημα αρχίζει πλέον να γίνεται αντικείμενο συζήτησης και επίλυσης, δικαιώνοντας την Ομοσπονδία μας που με τη διαχρονική τακτική της κρατούσε το θέμα ¨ζεστό¨ και επίκαιρο.
     Έτσι, αρχικά, το ίδιο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε έγγραφό του με στοιχεία Φ.841/47/135455/Σ.2176/19-9-2014, αναφορικά με το προτεινόμενο νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών, αναφέρεται στην υπέρβαση του κανονικού ωραρίου εργασίας χωρίς καμία πρόσθετη αποζημίωση από τους στρατιωτικούς, ενώ εν συνεχεία το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, με έγγραφό του προς τους κ. κ. Αρχηγούς των Κλάδων, με στοιχεία Φ.400/96/264124/Σ.3901/19-10-2014, καθιστά σαφές ότι ο συνολικός χρόνος απασχόλησης του προσωπικού των Μονάδων - Υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέρχεται ρητά και αποκλειστικά από το ισχύον νομικό πλαίσιο, σε σαράντα (40) ώρες εβδομαδιαίως, εφιστά δε την προσοχή για τήρηση των υποχρεωτικών σαράντα (40) ωρών εβδομαδιαίας εργασίας από το σύνολο του προσωπικού των Μονάδων - Υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, υπενθυμίζοντας, ταυτόχρονα, τις διατάξεις που αφορούν στο ωράριο εργασίας, τονίζοντας ότι οιαδήποτε παρέκκλιση από τις προαναφερόμενες διατάξεις δεν ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της Διοίκησης.
     Κατόπιν των ανωτέρω η Ομοσπονδία θα παρακολουθεί το θέμα και θα επανέλθει το συντομότερο, καλεί δε όλους τους στρατιωτικούς να της γνωρίζουν (μέσω των Περιφερειακών Ενώσεων) άμεσα την όποια παραβίαση του ωραρίου εργασίας, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του ανωτέρω εγγράφου του ΓΕΕΘΑ, όπως ήδη η ΕΣΠΕΑΜΘ και ΕΣΠΕΔΜ έχουν πράξει” .
     Το έγγραφο Κωσταράκου:








1 σχόλιο:

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ .ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ.ΛΕΩ ΕΓΩ.!!! ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ Η ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ. ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΥΧΟΝ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ (..ΓΝΩΣΤΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ,ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ)Ι ) ΚΑΙ ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΕΧΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ -ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ-ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ι ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΜΑΧΙΜΗ ΜΟΝΑΔΑ.ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ ΣΕ ΜΑΧΙΜΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.:Ή ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΑΧΙΜΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ,ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΥΣ 9 ΜΗΝΩΝ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΣΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΩΣ Ή ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΗΛΙΘΙΟΙ Ή ΜΑΜΑΚΕΣ Ή ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ..Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΝ ΤΑ ΧΝΩΤΑ ΤΟΥ ΒΑΡΒΑΡΟΤΥ ΑΤΤΙΛΑ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΤΟΥ 1453,1897,1922,1955 ΚΑΙ 1974.ΙΑΝΤΓΟΣ Ν.ΝΑΟΥΜ (ΤΗΛ.2311-210640).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου