**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Το Ελεγκτικό λέει στην κυβέρνηση 'δώστε πίσω συντάξεις και αναδρομικά σε απόστρατους΄΄ !



Image
Την ίδια ώρα που οι διεκδικήσεις των στρατιωτικών “υπονομεύονται” με ανούσιες κόντρες “σκάει” δεύτερη βόμβα μεγατόνων για την κυβέρνηση .
 Βόμβα που έχει επίσης “χακί” απόχρωση. Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου με τρεις σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις της επιβάλλει την αναδρομική επιστροφή μεγάλων ποσών στους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και σε πανεπιστημιακούς καθηγητές και διευθυντές γιατρούς του ΕΣΥ.
Μάλλον δεν ήταν τυχαία η δημόσια παρέμβαση του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου ο οποίος υποστήριξε ότι οι αποφάσεις της δικαιοσύνης δεν θα πρέπει να εφαρμόζονται.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα πρόκειται για τις περικοπές των συντάξεων που έγιναν από το καλοκαίρι του 2012.
Ειδικά για την περίπτωση των απόστρατων η Ολομέλεια αποφάσισε με ψήφους 27 υπέρ και 2 κατά την άμεση επιστροφή!
Το σκεπτικό της απόφασης λέει ότι δεν υπάρχει νομικό έρεισμα στις περικοπές.
Τι σημαίνει αυτή η απόφαση; Ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πρέπει να αναπροσαρμόσει τις συντάξεις στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2012 ,χωρίς το υπουργείο Οικονομικών να έχει καμία δυνατότητα παρέμβασης.
Επίσης κρίθηκε ως αντισυνταγματική ,παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου η κυβερνητική πράξη αναδρομικού περιορισμού των συντάξεων των στρατιωτικών. Πρέπει λοιπόν να επιστραφούν όλα τα ανδρομικά από τον Ιούλιο του 2012!

Πάνω που η κυβέρνηση πίστεψε ότι με τους στρατιωτικούς το “τακτοποίησε το θέμα” με πολλούς και διάφορους τρόπους , έρχεται αυτή η εξέλιξη για να σημάνει πάλι συναγερμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου